Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Wy to jestescie kombinatorzy zmieniacie opony na zwykle i potem kombinujecie z dojazdowkami. Po to wymyslono runflaty aby nie pakowac dodatkowego kola do auta. Ale po co jak mozna sobie zycie poutrudniac.
Opublikowano
Dla mnie większym utrudnieniem jest codziennie bujać się na Runflacie i stukać zębami niż raz na sto lat przebić oponę. Dlatego jeżdżę na zwykłych oponach i bez dojazdówki w bagażniku (tylko zestaw naprawczy).
http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano
Wy to jestescie kombinatorzy zmieniacie opony na zwykle i potem kombinujecie z dojazdowkami. Po to wymyslono runflaty aby nie pakowac dodatkowego kola do auta. Ale po co jak mozna sobie zycie poutrudniac.

To wyjaśnij mi dlaczego BMW już się nie upiera przy oponach RoF w nowej serii F przy rozmiarze felgi 16 cali i sprzedają na zwykłych oponach ?

Dla mnie jest odpowiedź prosta : bo podwyższa to komfort.

Dużo już o tym tutaj było napisane. I nie ma sensu powielać tego tematu.

Dla mnie to żadne utrudnienie i tyle w temacie.

Opublikowano

Ja mialem siatke rozlozona na calosci bagaznika - przypieta 4x zaczepami. RSC jednak podsunal mi pomysl jak to moze byc inaczej przypiete. Takze u mnie wyglada to identycznie. Dla mnie runflaty to pomylka. Mialem zwykle i dojazdowke w e60, mam i tu. Komfort jazdy jest nie do porownania na plus dla zwyklych.

http://imageshack.com/a/img834/7273/l8k7z.jpg

Raz BMW, zawsze BMW.
Opublikowano

Też wcześniej miałem po całości siatkę ale i tak się przesuwała przy ostrej jeździe :)

Teraz jest git ! :)

Cieszę się, że podsunąłem dobry pomysł :)

Opublikowano

żałosne te wasze pomysły.w 70 % pewnie zabija was cena rof bo przy dobrych oponach- michelin ,conti różnica w jeżdzie jest żadna. A rofy kosztuj podwójnie.

ale i tak nie wpadłbym na pomysł wożenia takich patentów w bagażniku . Już o niebo lepszy zestaw naprawczy audi- naprawdę daje rade

Zreszta- jak już kiedyś pisałem- niestety e 90 to już nie samochód na poziomie- zaczyna się dresiarstwo i druciarstwo

Wywalanie pdf- bo tak wygodniej- a gów.. mnie reszta obchodzi, wywalanie katalizatora- bo bez problemów i 10 kM więcej- a reszta mnie gów.. obchodzi

Niestety- dopóki model jest nowy- robi się to co fabryka poleca- a nawet więcej , a dalej- ... po co

Ja bym wam zaproponował koła z drabiniastego wozu- cali dużo, gumy nie złapie, bagażnik wolny etc etc

Opublikowano

no kolego BRAWO. Popisales sie swoim postem. Jak bede stary, to kiedy usiade przy kominku z odpalona fajka, to bede opowiadal o tym poscie wnukom.

Koszt chyba tu nie gra roli, bo dobra zwykla opona nie jest wiele tansza od ROF'a. I uwierz mi, mialem ROF goodyear oraz bridgestone - a te do najgorszych nie naleza. Jednak chowaja sie przy zwyklych oponach tych samych marek - jesli mowimy o komforcie i 'glosnosci' opony. Nie mowiac - jesli ktos zwraca tu na to uwage - zuzycie paliwa jest nizsze na normalnych oponach. Radze poczytac fachowa literature, niz szufladkowac innych forumowiczow jako 'karki' i 'dresow'.

Wyluzuj na drugi raz kolego.

Raz BMW, zawsze BMW.
Opublikowano
żałosne te wasze pomysły.w 70 % pewnie zabija was cena rof ....

Swoje opinie zachowaj dla siebie.

BMW też jest żalosne ? -> http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=VC31&mospid=48480&btnr=36_1449&hg=36&fg=95

Pytam się więc jakie k..wa dresiarstwo ?

Ostatnie moje wydatki na części takie jak ori kolektor , koło pasowe czy inne mniejsze pierdoły typu sterownik świec żarowych lub termostaty spokojnie by pokryły zakup 2 kompletów RoF.

Cena mnie zabija ? Buhahaha :D ...

Zabija mnie ale co innego ...takie głupawe posty, które niczego nie wnoszą do tego tematu.

I tak jak pisałem już wcześniej BMW w nowej serii na 16 calowych felgach sprzedawane jest na zwykłych oponach ... co za dresiarze :D

No nic Ide szukać tego pdf'a :shock: :duh:

Opublikowano

Dajcie mu spokój, kolega chcę się popisać że jego na ROF-y stac, a my biedne wieśniaki jeździmy na

nienowoczesnych, zwykłych oponach :)

Ja już identyczny zestaw.. a mianowicie siatka, pokrowiec, lewarek i dojazdowke zamowilem ;)

Nie mam jeszcze potrzeby wielkiego bagażnika i wystarczy mi nawet połowa tego co mam, także wole

odbić sobię to na komforcie, bo sam Sport - Pakiet daje w kość :)

Opublikowano
Dowale od siebie mam zimowki Dunlopy Runonflat i jakos nie jezdzilo mi sie jak wozem drabiniarskim chyba macie zawieszenia powybijane na tych polskich dziurach.
Opublikowano

W mojej kombi wygląda to tak.A moje continentale świetnie trzymają się drogi.

http://i.imgur.com/SeavNb9.jpg

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.

Mam w E90 koła 225/45/17'' jaką dojazdówkę do tego rozmiaru kupić 135/80/17'' czy 125/80/17'' ??

Czy dojazdówka od E46 lub E60 17'' pasuje do E90 ?? Chodzi mi o średnicę piasty?

Opublikowano

OK. Rozkmniniłem to sam.

Mam koła:

przód: 225/45/17" czyli średnica koła 634,4 mm.

tył: 255/40/17" czyli średnica koła 635,8 mm.

Dojazdówki:

135/80/17" ma średnicę 647,8 mm.

125/80/17" ma średnicę 631,8 mm.

Więc lepiej dać 125/80/17"

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Jestem nowym użytkownikiem forum wiec proszę o wyrozumiałość jeśli przeoczyłem gdzieś odpowiedź na moje pytanie.

Czy koło dojazdowe od bmw e46 330d 125/80/17 et30 będzie pasowało do bmw e91 320d??

Wiem, że dedykowane koło dojazdowe różni się tylko et felgi, powinno ono mieć et8.

Czy ktoś z forumowiczów przerabiał ten temat?

Dodam, że dojazdówkę zamierzam kupić online i nie będę mial możliwości jej przypasować...

Dzięki za wszelkie sugestie!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Koło dojazdowe od BMW E46 330D 125/80/17 et30 pasuje do E9x 320D, natomiast do 330D niestety na przedniej i na tylnej osi obciera o zaciski.

Rozwiązaniem jest tuleja dystansowa lub pilnik bo na tylnym zacisku obciera nie znacznie na tym podwójnym ożebrowaniu,

i wystarczy lekko je bardziej zaokrąglać.

Zresztą koło dojazdowe i tak powinno się zakładać na tylną oś...

Opublikowano

Tez wybieram sie w podroz i zaopatrzylem sie w " Genuine BMW space saver kit"

125/80/R17

Pasuje do E90/91/92

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie odświeżę temat.

Zastanawiam się nad śrubami czy trzeba mieć osobny komplet do dojazdówki?

Wydaje mi się że z alumów będą za długie czy ktoś to sprawdził?

Zamówiłem dojazdówke i sam to przetestuje jak przyjdzie ale czy ktoś temat zna?

i jeszcze jedna sprawa ile atmosfer ma być dobite w dojazdówce?

Moja trzecia wielka miłość
Opublikowano
Śruby są takie same jak w alu. Ciśnienie musisz mieć wybite na oponie...
http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Znowu odświeżę temat, bo chyba nie ma sensu nowego zakładać. Jest ktoś kto mi może powiedzieć czy dystanse 15mm wystarczą do koła dojazdowego 16" w 3.0 silniku, żeby mi nie obcierało o tarcze i zaciski?