Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Cześć Mario, gratuluję nowego nabytku. Myślę że dzięki temu dział F30 się rozrusza :twisted: Czekam na galerię !
Opublikowano
I znów się zaczyna... :mad2: ....ale tak naprawdę kogo to interesuje czy pójdzie do 100 km/h w 4.5 ,4.8 czy 5.5 sek, przecież to rodzinne kombi to nie auto na tor i nie ważne jakie czasy zrobi bo i tak to świetne auto...chłopaki zmadzrzejecie wkoncu kiedyś... :think:

Nie warto władowac w auto kilka albo kilkanascie tyś złotych żeby urwać 0.5 sek...silnik i tak petarda lepiej zainwestować w wygląd jakiś pakiet performance albo coś :wink:

Bez obrazy ale to moje skromne zdanie i może się nie znam.... :?

Wiesz kazdy swoj kucyk. Jedni wola miec swiadamosc ze urwal te 0,5 s do setki nawet jezeli nie ma przelozenia w realu a inni wola czwarty raz robic swoja deske rozdzielcza bo im jakis szczegol nie pasuje. Generalnie te auta to zabawki i duzo ludzi ma drugi samochod do jazdy np rodzinnej i jako zabawki musza spelniac wisdzimisie wlascieciela a kazdy wtapia swija kase jak chce bo na koncu to i tak wtapia :)

No właśnie, każdy ma swoją wizję :)

Nie miałem na myśli ujmować nowemu nabytkowi Mariusza bo na pewno zacna fura z najlepszym dieslem od bmw serii 3 a w jego rękach nabierze charakteru i będzie w perfekcyjnym stanie.

Dla niektórych obszywanie deski po raz 4 ma sens a inny woli pójść w moc i mieć frajde że np za mody za 10tys ma auto które przyspiesza w trasie jak seryjny gtr, ładnie mruczy i nadal jest to cywilne bmw bo jakby chodziło tylko o czasy to po co komu beemka jak można mieć podobnym kosztem np porobionego golfa R500 i przy 500koniach z 4x4 on robi 3,2 do setki i żadne bmw nie ma podejścia ze startu nawet z xdrive ;)

Jak będę jechał do Krk to zahaczę o Żory i może porobimy jakieś fajne foty jak będzie pogoda

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Inny silnik nie wchodził w rachubę, 335d 313KM jest w połączeniu z ośmiobiegową skrzynią i napędem z-drive to naprawdę potęga wystarczy podkręcić silnik do 350 KM i mamy przyspieszenie do 100 km/h w 4,5 sekundy i to jest wynik :cool2:

Jest szybka, nawet najszybsza wśród diesli bmw ale nie przesadzałbym z tą potęgą , tu masz pomierzone czasy 440konnej mocno dłubniętej fki z tym silnikiem i ma 4,4 do setki 10,8 100-200. I to jest 440kucy a nie 350 ;)

Is z tylnym napędem o tej mocy z Launch control robi 4,4 do 100 i poniżej 9s 100-200 to wychodziłoby że jak masz launch control i NIE jest ślisko :) można śmiało stawać z xdrive. W środe montaż modów mam i strojenie .. jak chcesz możemy kiedyś tam sprawdzić teorie z praktyką i przy okazji zrobić flache o taką np może kojarzysz.... ona czeka wciąż na właściwą okazję :)

http://i68.tinypic.com/nf1wdv.jpg

Wiedziałem Jacek że zaraz będziesz szukał porównań :lol: :lol:

To ciekawe co piszesz jeśli chodzi o przyspieszenie bo wersja Alpiny z tym silnikiem jest podkręcona do 350 kucy robi setkę w 4,5 sekundy a ty piszesz że jakaś podkręcona 440 konna robi setkę w 4,4 to coś nie pasuje chyba że ciągła przyczepkę :lol: :lol:

Czasy 100-200 nie ma co porównywać bo to auto ma stały napęd na cztery koła i choćby miał 500 kucy to zawsze będzie miał gorsze czasy od pokopanej IS co do testów na niemieckiej autobanie to podejmę rękawicę i przetestujemy jak to wygląda w rzeczywistości.

I znów się zaczyna... :mad2: ....ale tak naprawdę kogo to interesuje czy pójdzie do 100 km/h w 4.5 ,4.8 czy 5.5 sek, przecież to rodzinne kombi to nie auto na tor i nie ważne jakie czasy zrobi bo i tak to świetne auto...chłopaki zmadzrzejecie wkoncu kiedyś... :think:

Nie warto władowac w auto kilka albo kilkanascie tyś złotych żeby urwać 0.5 sek...silnik i tak petarda lepiej zainwestować w wygląd jakiś pakiet performance albo coś :wink:

Dziękuję Marku, silnik jest naprawdę petarda.

koniec świata! Mario sprzedaje swojego Performance'a! :D na pewno znalazłeś godziwego następcę. ktoś kupi od Ciebie auto lepiej niż salonowe. 20 000 euro to mało za ten motor i wszystkie doposażenia,dodatki. sam bym brał jakbym miał hajs ;) daj znać jakbyś chciał się zamienić przed sprzedażą na kierownice :D

ta akcyza to jest przegięcie pały. kolejny dowód na to,że mieszkamy w bantustanie. pamiętajcie o tym przy wyborach.jedyne ugrupowanie,które chciało się rozprawić z tym złodziejstwem to K15. reszta to do wora i wór do jeziora! no ale nie będę się wku...r..wiał przy niedzieli. powodzenia ze sprzedażą i czekam na nową galerię! :cool2:

Dokładnie koniec świata ale widzę że na forum nikt nie jest zainteresowany zakupem unikatowego auta także E91 zostanie wystawiona na Allegro i zobaczymy jakie jest zainteresowanie, zamiana kierownic nie wchodzi w grę Mariusz bo sprzedaję auto w tak jak ją stworzyłem i jeśli nie fostanę tych pieniędzy to auta nie sprzedaję i wolę je za jakuś czas zostawić synowi

który od kilku miesięcy posiada prawo jazdy a co do akcyzy to szkoda pisać o tym złodziejskim procederze ale już zapłaciłem i zastanawiam się jak to poruszyć by wreszcie skończyć z tym procederem. Galeria nowego auta już niebawem.

Wiesz kazdy swoj kucyk. Jedni wola miec swiadamosc ze urwal te 0,5 s do setki nawet jezeli nie ma przelozenia w realu a inni wola czwarty raz robic swoja deske rozdzielcza bo im jakis szczegol nie pasuje. Generalnie te auta to zabawki i duzo ludzi ma drugi samochod do jazdy np rodzinnej i jako zabawki musza spelniac wisdzimisie wlascieciela a kazdy wtapia swija kase jak chce bo na koncu to i tak wtapia :)

Dobrze napisane :cool2:

Tez mysle, ze cena 20k jest bardzo rozsadna ale to chyba musisz na mobile.de wysatwic bo w PL moze byc ciężko :)

Cena jest moim zdaniem bardzo dobra ale w Polsce nikt nie doceni tego i pewnie w DE będzie łatwiej to zrobić.

Cześć Mario, gratuluję nowego nabytku. Myślę że dzięki temu dział F30 się rozrusza :twisted: Czekam na galerię !

Dziękuję Jurek, będzię się działo ale muszę się odkuć no chyba że wóz się sprzeda.

No właśnie, każdy ma swoją wizję :)

Nie miałem na myśli ujmować nowemu nabytkowi Mariusza bo na pewno zacna fura z najlepszym dieslem od bmw serii 3 a w jego rękach nabierze charakteru i będzie w perfekcyjnym stanie.

Dla niektórych obszywanie deski po raz 4 ma sens a inny woli pójść w moc i mieć frajde że np za mody za 10tys ma auto które przyspiesza w trasie jak seryjny gtr, ładnie mruczy i nadal jest to cywilne bmw bo jakby chodziło tylko o czasy to po co komu beemka jak można mieć podobnym kosztem np porobionego golfa R500 i przy 500koniach z 4x4 on robi 3,2 do setki i żadne bmw nie ma podejścia ze startu nawet z xdrive ;)

Jak będę jechał do Krk to zahaczę o Żory i może porobimy jakieś fajne foty jak będzie pogoda

Zapraszam Jacku no a z tego kałacha trzeba postrzelać :lol: :norty:

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• Zasłużeni forumowicze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
Gratki , dobrze że nie pojechała w świat :D

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

Opublikowano
gratulacje. w zasadzie nie masz co przy tym aucie już robić. jedyny mod,którego ona potrzebuje to garaż :norty:

Garaż jest i to porządny .... :D ...plany są srogie ale to będe na bierząco aktualizował ale to już jak założe swoją galerię, pierwszy mod już zrobiony ale mało widoczny :wink:

założyłem inne dytanse i wyregulowałem gwint pod siebie....

Gratki , dobrze że nie pojechała w świat :D

dokładnie , będę się nią opiekował i dopieszczał ... :cool2:

Opublikowano

No gratuluje, jeździłem furą Mariusza i auto dopieszczone pod każdym kątem ,extra że poszła po znajomości w Twoje ręce a nie w świat :)

co za mody srogie planujesz ? Tam nie ma za bardzo co modzić już heh

Opublikowano
No gratuluje, jeździłem furą Mariusza i auto dopieszczone pod każdym kątem ,extra że poszła po znajomości w Twoje ręce a nie w świat :)

co za mody srogie planujesz ? Tam nie ma za bardzo co modzić już heh

Dziękuje,już mi siedzi w głowie kilka rzeczy, ale na razie nie będę zapeszać, po za tym złapała mnie choroba i narazie bedzie cisza ....jedno jest pewno napewno niczego nie popsuje :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Marius płakał jak sprzedawał.... :lol:

a teraz pewnie siedzi w nowym aucie i nie może się nacieszyć :D moim zdaniem temat do zamknięcia. czekam na jego otwarcie pod nowym właścicielem ;) :cool2:

Opublikowano

Myślę że najlepiej jakby zamknąć galerie za 2 dni..to będzie dokładnie 5lecie galerii ,bodajże najdłuższej na bmw-klub, 193str wątku,co tu się działo przez te lata...masa pracy i serca włożone w auto. Mariusz mógłby coś od siebie napisać jeszcze na koniec.

Trzeba zahaczyć o Żory niedługo widzę, sporo się wydarzyło i postrzelać z kałacha, Mario wiesz którego :) i może przy okazji sesyjka nowych furmanek

Opublikowano
Właśnie nie mogę się otrząsnąć ze sprzedaży auta, jedynie co mnie cieszy to że Marek będzie dbał o nią równie dobrze jak ja o nią dbałem i wiem że auto w jego rękach nie straci nic ze swojego blasku, mam nadzieję że będzie mu służyć bardzo długo i go nie zawiedzie.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Myślę że najlepiej jakby zamknąć galerie za 2 dni..to będzie dokładnie 5lecie galerii ,bodajże najdłuższej na bmw-klub, 193str wątku,co tu się działo przez te lata...masa pracy i serca włożone w auto. Mariusz mógłby coś od siebie napisać jeszcze na koniec.

Trzeba zahaczyć o Żory niedługo widzę, sporo się wydarzyło i postrzelać z kałacha, Mario wiesz którego :) i może przy okazji sesyjka nowych furmanek

Zawadzam się z Tobą Jacku za dwa dni minie pięć lat od założenia galerii i to najobszerniejszej galerii na tym forum, chciałbym podziękować wszystkim którzy mnie wspierali w tym projekcie którzy udzielali się i podpowiadali i kierowali mnie na odpowiednie kierunki bo to auto również dzięki wielu innym użytkownikom forum tak wygląda i się prezentuje bo z każdą wypowiedzią się liczyłem i każdą pozytywną i negatywną wypowiedź analizowałem a następnie realizowałem powolutku krok po kroczku metamorfozę tego turasa w którego wygląd zewnętrzny i wewnętrzny oraz mechaniczny włożyłem wiele pracy, serca oraz czasu nie pisząc o pieniądzach które poszły na ten projekt, jeszcze raz wszystkim którzy śledzili i udzielali się w tym wątku bardzo dziękuję a pisząc to mam łzy w oczach że galeria dobiegła końca, proszę wybaczcie że opuszczam dział E9x ale proszę o wsparcie w nowej galerii f3x bo na pewno będzie to równie ciekawa galeria.

Pozdrawiam Mariusz.

Opublikowano
najlepiej jakby zamknąć galerie za 2 dni..to będzie dokładnie 5lecie galerii bodajże najdłuższej na bmw-klub...

Najdłuższej nieee, najobszerniejszej pewnie tak.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
najlepiej jakby zamknąć galerie za 2 dni..to będzie dokładnie 5lecie galerii bodajże najdłuższej na bmw-klub...

Najdłuższej nieee, najobszerniejszej pewnie tak.

I niechaj tak zostanie :wink:

Dla tych którzy nadal chcą śledzić moje poczynania podaje nowy wątek do galerii.

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=167&t=338900

• 4 tygodnie później...