Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Miłośników BMW

mam pytanie - posiadam Bmw 525 tds (e39) Touringa w wersji Shadow Line (wszystkie elementy nadwozia w kolorze czarnym, bez żadnych chromowanych dodatków - calutki czarny) - a zastanawiam się nad wymianą czarnych listew na chromy jak w wersji Chrom Line (przyokienne, ewentualnie drzwiowe) - wynika to pewnie z chcenia mienia tego co mają inni, a ja nie

A jaki e39 jest waszym zdaniem fajniejszy - oczywiście optycznie, z zewnątrz? Shadowline - jest niby optycznie "usportowiony", a Chromline - "elegancki". Co w waszej opinii jest fajniejsze, która wersja wygląda fajniej i czy moje zamiary zakładania chromów aby zmienić shadowline na chromline mają sens? Jaką wersję subiektywnie byście woleli?

Pozdrawiam gorąco....

• Członkowie klubu
Opublikowano

Wiesz ja mam shadow i też chciałem chromy, ale jak zauważyłem że moja Beemka jest "inna" to zaczęło mi się to podobać :cool2: .

Zostaw tak jak jest - nie poprawia sie ideału - poza tym shadow jest za dopłatą więc po co dopłacać Ci jeszcze raz aby wrócic do standartu :duh: .

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
Z chromami to jest taki dlikatny problemik, że ta listwy podkreślające linię nadwozia i uwypuklające je niestety - matowieją (wiem z autopsji) i zeby było śmieszniej w egzemplarzach nowych kilku miesięcznych. Podobno powodują to substancje w środkach chemicznych stosowanych w myjniach bezdotykowych, ale słyszalem, ze ejst na to sposób (Coca-Cola i folia aluminiowa-tylko jeszcze nie próbowałem). czy lepsze z chromami czy bez? To kwestia gustu, a goustach się nie dyskutuje. Koledzy, którzy wypowiedzieli sie "przeciw" mają wersje shadowline, ja jestem za chromami - byc może dlatego, że je ma?:))

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano
Ja mam ochotę zrobić coś pomiędzy shadow a chromline tzn listwy wokół okien w chromie a dół auta w shadow. Co o tym myslicie?
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Ja mam ochotę zrobić coś pomiędzy shadow a chromline tzn listwy wokół okien w chromie a dół auta w shadow. Co o tym myslicie?

:duh: :nienie: :jawdrop:

To tyle - Krzysiek :cry2:

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
też ma chrom i mi się bardzo podoba (mam ciemny lakier) :mrgreen:, z tym że ma też chromowana listewkę na klapie i chromowany "grill" jak to przeczytałem w opisie jedne aukcji :lol:
Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano

Przeglądałem zdjęcia moich poprzednich aut. W 540 którą miałem wcześniej miałem coś takiego jak "półshadow". Samochód był zachowany w oryginalnym stanie, rocznik 1994, 100% bezwypadkowy. Kupiłem go od starszego faceta w Polsce, nie wierzę żeby on coś modził przy tych listwach. Sam go sprowadzał.

Czy nie ma takiej możliwości, że Bmw nie wypuściło czegoś takiego na rynek ??????

zobaczcie:

http://img99.imageshack.us/img99/5262/s20100053fr.jpg

http://img148.imageshack.us/img148/8875/s20100067rk.jpg

Opublikowano

O czymś takim właśnie myślałem - na początku chciałem zamienić listwy przyokienne na chrom - żeby wyglądało tak jak u kolegi powyżej, ale teraz zastanawiam się czy wogóle coś zmieniać, a może ładnie by było tylko z jedną listwą pod szybą (nie do okoła), lub zostawić czarne listwy przyokienne a zamienić drzwiowe z czarnych na chrom? Sam już nie wiem :mad2:

Chrom na pewno sprawia, że bmw nabiera bardziej "dystyngowanego" wyglądu, ale ważne są dla mnie również opinie posiadaczy bmw shadowline powyżej, którzy twierdzą, że shadowline ma bardziej "usportowiony" wygląd.

Reasumując - WSZYSTKIE BMW SĄ PIĘKNE. :)

pozdrawiam...

Opublikowano

chętnie bym odpowiedział na Twoje pytanie, ale nie jestem znawcą - więc nie będę się mądrzył :doh: .

Moim zdanie, to Twoja 7-ka jest chrom line, chociaż listwy drzwiowe ma czarne - moim zdaniem jednak to chrom line - widziałem również takie e39 - tylko z listwami przyokiennymi w chromie.

Pozdrawiam...........

Opublikowano

Nie pytałem o moją 7 :) tylko o mój poprzedni samochód 540 którą przedstawiłem na fotkach.

Mamy tu do czynienia jakąś dziwną wersją pół shadow albo pół chrom. Pytam jeszcze raz . Czy BMW wypuściło na rynek coś takiego? Samochód ten pochodzi z ostatnich roczników e34.

Opublikowano (edytowane)

w cennikach E34 z tamtych lat ani słowa o selektywnym doborze elementów pakietu Shadowline. Oczywiscie to mogła byc wersja na specjalne zyczenie. Jednak standardowo był tylko full Shadowline.

I panowie- termin Chromline był uzywany np w E38 ale do nazwania pakietu chromowanych elementów WNĘTRZA :D czyli nadwoziowo są wersje zwykła i shadowline.

Edytowane przez Frank
Opublikowano

jego "neuer" shadowline - rzeczywiście niesamowite, poprostu boskie - dzięki za linka

bmw na pierwszych zdjęciach - można się zdenerwować :cry:

pozdrawiam....

Opublikowano
z blokada mechanizmu roznicowego. W e39 tylko M (z tego co tu pisza), bo normalnie masz ASC zamiast szperki

za to w starszych modelach tylko ASC+ T ( jak juz pisałem kiedys) eliminowało szperę ( oprócz 850 CSi ) . ASC + Szpera występowało i owszem .