Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

jak odpalają wasze beemki na tym mrozie? :oops: czy mozliwe jest przy silniku 2,5 td zamarzanie ropki ?

Opublikowano

Polecam poszukać na forum, a znajdziesz coś takiego jak moje wypociny, tylko pod innymi tematami:

a ja to robie odkąd kilkanascie juz chyba lat jeżdżę dieslami i przeczytałem kiedyś, kiedyś w instrukcji Mercedesa, teraz proponuję zajrzeć do instrukcji BMW (dopiero niedawno ją kupilem i zaraz zajrzałem do instrukcji z ciekawości jak ją eksploatować w zimie) -> str.100, część :użytkowanie zimą:

Cytat:

Temperaturę krzepnięcia oleju napedowego można obniżyć dodając nafte.

Zawartość-

nafty ON

zimowy letni

10% -20 -9

30% -26 -15

50% -31 -25

Wyjątkowo, aby uniknąć wytracania parafiny, mozna dodać do 30% normalnej benzyny - dla samochodów z katalizatorem tylko bezołowiowej. Sposób ten pogarsza jednak zużycie paliwa i zachodwanie pojazdu.

rozumiem to w taki sposób, ze pali mi trochę więcej, ale odpala i jedzie, no oczywiście wszystko jejst kwestią gustu jak ktoś woli stawiać na ON z dodatkami z renomowanych stacji to jego wola, jego samochód i jamu najwyżej nie odpali...

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano

Witam Państwa Serdecznie

Mój klekocik zapala za siódmym-ósmym razem , ale muszę go przytrzymać trochę na rozruszniku . Jestem po wymianie pompy wtryskowej ( na razie wyregulowanej "na oko" ) więc może w przyszłą zimę będzie lepiej.

Pozdrawiam i zdróweczka życzę

Opublikowano

Moja 524TD pali na strzala. Jedno grzanie swiec i jade.

Co do ropy to mi nie zamarza. Dodaje jakis srodek z reala za 20zl (1litr) i nie mam problemu. Nie dolewam benzyny do ropy, zadnych rozpuszczalnikow itp. W koncu po to kupilem diesla zeby oszczedzac a nie kombinowac ;)

• Członkowie klubu
Opublikowano
Witam Państwa Serdecznie

Mój klekocik zapala za siódmym-ósmym razem , ale muszę go przytrzymać trochę na rozruszniku . Jestem po wymianie pompy wtryskowej ( na razie wyregulowanej "na oko" ) więc może w przyszłą zimę będzie lepiej.

Pozdrawiam i zdróweczka życzę

U mnie jest podobnie wiec pompa jest na oko ale dobrze. U mnie nie jest na oko.

Pozdro - Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska