Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 1 rok później...
Opublikowano
Waham sie nad boxem do 520d - czy warto, ktoś montował?

Mój znajomy zrobił w nowym aucie, odebrał z salonu już z opcją Power Chip robioną przez ASO BMW. Moc wzrasta do około 204KM a moment chyba na 420Nm. Ja różnicy nie widzę. Jeździłem kilka dni "standardowym" 520d, jeździłem autem kumpla.

Coś takiego: http://www.bmw.com/com/en/owners/accessories/performance/phase_4/bmw_performance_highlight_power_kit_diesel.html

Różnicę poczułem w 530d i ....u siebie :mrgreen:

W moje ocenie przy tej masie auta jeśli dodasz 20KM więcej to nie zrobi to zauważalnej zmiany osiągów. Są rozwiązania do chyba 225KM do 520d ale pytanie o konsekwencje dla silnika. Sądzę że naprawdę nie warto.

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

Opublikowano

miałem do czynienia z "power chip" z aso w 520d i była mina, obiecane przyrosty tylko na papierze

te rzeczywiste, zmierzone +20KM i 40Nm są odczuwalne, wypuściłem ich kilka i dają radę

wynik dla skrzyni at:

http://imageshack.us/a/img542/4656/avyd.jpg

dla manuala

http://imageshack.us/a/img689/9984/6f89.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szukałem bardziej opcji utopienia VATu i podatków na koniec roku, niż jakiś sportowych osiągów z tym boxem :wink: plus BMW daje rabat 10%, ale u G-CS wychodzi "trochę" taniej i nie kupuje kota w worku (hamownia), więc wybór jest jasny i prosty :cool2:
Opublikowano
Szukałem bardziej opcji utopienia VATu i podatków na koniec roku

Chcesz wystawie ci fakture a ty ja zaplacisz w dowod uznania wysle ci pocztowke lub zyczenia na Nowy Rok :mrgreen:

p.s. moim zdaniem sa ciekawsze opcje zagospodarowania vatu do samochodu. Osobiscie, boxy i 20KM wiecej to 10% mocy co masz, efekt zaden. Moze tylko psychologiczny...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja już nie mam opcji, zostaje albo ten BOX, albo zamówić M5 :mrgreen:
Opublikowano
Ja już nie mam opcji, zostaje albo ten BOX, albo zamówić M5 :mrgreen:

Jeśli mogę doradzić to sugerowałbym M5 :norty:

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

Opublikowano
U mnie firmowy pkit dal 213 KM i cos ponad 410 Nm (dokladnie nie pamietam) i najwieksza roznice czuje przy wyprzedzaniu predkosci od 100km/h w gore
  • 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no proszę Cię, pomiar zmaszczony na maxa, nie obciążony silnik wygenerował sporo momentu w wyższym zakresie obrotów...wykresy z F10 są płaskie jak stół :wink:

Pisząc zmaszczony masz na myśli źle wykonany pomiar czy źle zrobiony program lub, że coś nie tak z autem i stąd takie dziwne wyniki?

Kolego anwod właśnie widziałem Twoją galerię i wynik z Twojego auta był większą składową o decyzji na tak w sprawie montażu PK.

Ciekawe dlaczego u mnie tak to nie wygląda?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ciaglę tylko 520d i 520d :mrgreen:

Robiliście jakieś 530D 2010 245km ?? Warto?

Sprzedam:

- Przednia nakładka M Performance carbon - BMW G30

- Nakładki lusterek M Performance carbon - BMW G30

Info priv.

Opublikowano
No. Nawet muł bagienny będzie bardziej elastyczny od 518d :mrgreen:
"Demokracja: Mówisz co chcesz, robisz co ci każą" - Geoffrey Berry
Opublikowano
518D ?!!?! :lol: :lol: :shock: buhahah

Sprzedam:

- Przednia nakładka M Performance carbon - BMW G30

- Nakładki lusterek M Performance carbon - BMW G30

Info priv.

Opublikowano
Bo u nas największa zadyszka w czasie jazdy...niebawem wchodzi na rynek 518d to dopiero bedzie hit tuningu.

Wydaje mi się że 518d jest na rynku od czasu pojawienia się 5er LCI w lipcu zeszłego roku :P

Widziałem u dealer'a taki bolid w pełnej opcji z ledami, navi pro, M-pakiem, komfortami itp....