Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zapomnij nie pasują e60 ma 71,. mm a e39 74,1 otwór centrujący nie da rady ja kupiłem od e60 i musiałem sprzedać
noga w chłodnicy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak nie jak tak.

Roztaczasz otwór pod piastę z E39 i zakładasz bez najmniejszych problemów-cała reszta wymiarów pasuje idealnie.

E36 ma inne Et więc trzeba było dać dystanse.Stano ma 19-stki od E65 i też dobrze-E60 i E65 co do felg to ta sama historia.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Jak nie jak tak.

Roztaczasz otwór pod piastę z E39 i zakładasz bez najmniejszych problemów-cała reszta wymiarów pasuje idealnie.

E36 ma inne Et więc trzeba było dać dystanse.Stano ma 19-stki od E65 i też dobrze-E60 i E65 co do felg to ta sama historia.

kolega ma racje wystarczy otwór centrujący roztoczyć do wymiarów pod e39 :)

Opublikowano

Potwierdzone, po przetoczeniu felgi z E60 będą pasować do E39.

http://desmond.imageshack.us/Himg703/scaled.php?server=703&filename=17220121.jpg&res=landing

Opublikowano

ja u siebie mam z e61

Ja mam dodatkowo pierscien centrujacy - takie kupiłem :)

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano
Popieram kolegów- roztaczasz otwór centrujący i jazda. Ja tak zrobiłem w e39 z felgami od e60 bo tylko te mim się podobały na buni. Brykałem 2 latka bez najmniejszych problemów. Robocizna całość 50 zł :D
  • 3 lata później...
Opublikowano
Popytaj w dobrym zakładzie wulkanizacyjnym.Ja kupowałem u takich fele z E60 i w cenie mi roztoczyli otwór u siebie.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano

Tokarz by musiał być totalnym partaczem żeby tak prostą robotę zepsuć.

Zdejmij opony jeśli są i dowiedz się czy Tokarz ma odpowiednią tokarke by zmieścić dana felge. Często powyżej 17" może być problem. Warto też zastanowić się nad dystansami. Nie dawać na zmianę średnicy a kupić dystans. Ładnie można felge wyrównać do błotnika i łatwiej na przyszłość odsprzedać felgi

Opublikowano
Tylko, że z dystansami będzie wyglądało trochę słabo. Et felg od e60 jest identyczne jak w e39 a dystanse dodatkowo wysuną koła i ciekawe czy nie będzie zbyt blisko rantu błotnika
Opublikowano (edytowane)
Kwestia gustu. U mnie mam koła z e60 z roztoczonym otworem i jest w sam raz. Wysunięcie ich bardziej na zewnątrz mi by wizualnie przeszkadzało bo prawdopodobnie lekko by wystawały za błotnik, być może komuś innemu by się podobało. Edytowane przez pedros-20