Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś w godzinach porannych moja Sznowna Małżonka na uliczce osiedlowej wpadając w poślizg skasowała fiata uno i 126p.Po mojej wstępnej wycenie koszt części zamiennych(uszkodzonych w obu fiatach) w Inter Cars = 800 pln.

Koszt remontu BMW = 30 pln nowy kierunkowskaz(zamiennik) i pasta polerska do zatarcie rys na zderzaku.I za to kocham te auta.

Jak dostane protokół policyjny to dodam skan dla niedowiarków.Policje wezwał właściciel (wściekły )20 letniego malucha.

BMW 525i od 340 dni---------wcześniej e23, 732i--------- tylko automat!
Opublikowano
A na interii piszą że panie jednak lepiej jeżdżą niż panowie :D

Tak - zgadza się - do przodu - gorzej z resztą (parkowanie, jazda do tyłu i inne skomplikowane dla nich czynności występujące podczas jazdy :wink: )

:8)

525i 1991r. Islandgrün met.

525tds 1993r. Oxfordgrün met.

635 CSi/A 1981r. Zypresengrün met.

zielono mi .... 8)

Opublikowano

facetom czasem też sie zdarza :) np. mi ;) już chwilkę temu wjechałem swoim starym dobrym e-34 w Poloneza - było to z niewielką prędkością ;) koszt naprawy mojego auta to 25 PLN - używany kierunkowskaz... natomiast niestety jemy wyrwałem przedni zderzak, stłukłem lampę i wgniotłem bok ;) jak zobaczyłem te straty to przerazilem się jak musi wyglądać moje BMW ;)...a tu taka miła niespodzianka hehehe ;) eech..te kochane BMW ;)

Pozdrawiam ;)

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano
Jest naukowo potwierdzone że kobiety mają mniejsze zdolności manualne czyli np. gorzej prowadza samochód. Oczywiście są od tej reguły wyjątki :)
http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano
Ja jak jeździłem jeszcze E32 miałem kolizje z Fiatem punto, który wjechał mi w tył. U mnie żadnych uszkodzeń poza porysowaniem zderzaka a u niego dwa reflektory maska i chłodnica. Byłem w szoku!!
http://img27.imageshack.us/img27/1430/10008058vw.jpg
Opublikowano
Nie chcąc się przechwalć jadąc moim e32 zapatrzyłem się kto to ma takie długie nogi a że było blisko do świateł to popchnąłem cztery samochody. Zderzak, kierunkowskaz i maska do naprawy. Razem 600zł. Nie chcecie wiedzieć ile przyszło z ubezpieczenia. Myślę że w każdym przypadku spotknie tyłu z przodem innego auta wygląd trgicznie. Samochody podczs hamowania porostu nurkują. Te nogi były na tyle długie że nawet niewiem kiedy to się stało. :roll: :norty:
Opublikowano
Koszt remontu BMW = 30 pln nowy kierunkowskaz(zamiennik) i pasta polerska do zatarcie rys na zderzaku.I za to kocham te auta.

Jak dostane protokół policyjny to dodam skan dla niedowiarków.Policje wezwał właściciel (wściekły )20 letniego malucha.

stan auta po uderzenie nie zależy jedynie od jakości auta ale także od miejsca uderzenia.mnie[20 letni maluch] kiedyś wjechał z tyłu w bok auta idealnie w belkę mocujacą silnik gościu oplem astra combi swoją lewa stroną.mój maluch miał tylko błotnik na obudowie wiatraka i ciężko biegi wchodziły :mrgreen: a on niemógł drzwi u siebie otworzyć.nie twierdzę że maluch jest lepszy ale nieraz szczęście się do nas uśmiechnie!! :cool2:

klepało ale przestało!!!
Opublikowano

Kiedyś kiedyś, jechałem z tatą (moim Puntem które było kiedyś jego) i wjechał nam lekko w bok gość chyba e34 albo e32. U niego centralnie NIC nawet ryski, u nas tylne nadkole pogniecione i do lakierowania..

Facet ładnie sie zachował, przeprosił, od razu wypisał papier. Był ze Szwecji, więc troche przy okazji pogadaliśmy jak to tam u nich i jak u nas.

Opublikowano

właśnie odebrałem kierunek z Inter Cars koszt 28 pln więc nie warto było sobie zawracać głowy szukaniem używanego.Wstepnie wiedze że będą kłopoty z wymianą .Od strony silnika nie ma dojścia trzeba będzie wykręcić gril i reflektory pewnie tamtędy jedynie dojde.

Może ktoś to wcześniej robił prosze o wskazówki

Opublikowano
ehhh, te baby...

I moze wlasnie dlatego moja zona nie ma prawka? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

Opublikowano
Moim zdaniem ważne aby żona(dziewczyna) miała prawko.Co z autem po zakrapianej imprezce?
Opublikowano
Jak już nie raz pisałem w tył mojego E32 wjechał kiedyś polonez. W poldku skasowane pół przodu drzwi kierowcy nie chciały się otworzyć, natomiast u mnie zbita lampa, podrapany zderzak i wgnieciony pas tylni - jeszcze chłopaków podwiozłem kawałek :D

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano

Heny pisze:

Moim zdaniem ważne aby żona(dziewczyna) miała prawko.Co z autem po zakrapianej imprezce?

na zakrapiana impreze lepiej jechać taxi i wrazać również, a jestem zdania (chyba wychodzi ze mnie męski szowinizm), że kobiety do jazdy za kółkiem się nie nadaja...Moje kofanie jak zrobiła prawko i kilka razy się z nią przejechałem dostając palpitacji kiedy zmieniała pasy nie patrzac w lusterka, to już ze mna nie chciała jeździć, jak pojechała kiedyś sama do centrum i wbiła się w jednokierunkową a wszyscy ją obtrąbili na maksa to jej chęć odebrało do jazdy za kółkiem do dzisiaj. Teraz to jeździ samochodem, ale ciężarowym (autobus linii 20, 26, 15) do pracy i z powrotem, a naszym wózkiem to jest "wożona" przeze mnie już tak wole, niż becię co chwila klepac:)

PS> Skoro mowa o kolizjach i ich skutkach to tez coś opowiem ze swojego życia, otóz kiedyś cofając moim W123 2,4 D na parkingu osiedlowym między żywopłotami zasłaniającymi widok na drogę na która miałem zamiar wyjechać, puknąłem czujnikiem cofania (hakiem holowniczym ) :mrgreen: - w bok przejeżdżającego F125p - atrzeba dodać, że szyby były całkowicie zaparowane bo deszcz padał- skutek był taki, ze u mnie śladów brak, a z całego boku fiaciora obsypała się szpachla..hm..facet wysiadł i do mnie z koparą :jawdrop: , ze samochód mu zniszczyłem i chce za uszkodzenia tyle a tyle, więc po krótkiej wymianie myśli (ja też na język nie choruję :twisted2: ) ustaliliśmy, że kupię od niego tego fiaciora :reading2: A wiecie za ile? Za 100 PLN, ale po daniu gościowi kasy stwierdziłem, że więcej mnie wyniesie koszt przerejestrowania, ubezpieczenia OC i wogóle po co mi ten kłopot, że oddałem mu kluczyki i się rozjechaliśmy :handshake:

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano
ustaliliśmy, że kupię od niego tego fiaciora A wiecie za ile? Za 100 PLN, ale po daniu gościowi kasy stwierdziłem, że więcej mnie wyniesie koszt przerejestrowania, ubezpieczenia OC i wogóle po co mi ten kłopot, że oddałem mu kluczyki i się rozjechaliśmy

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :cry2: :cool2: Dobre :mrgreen: