Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jaki powinny być obroty na biegu jałowym (luzie) u mnie jest jakies 5,5 wydaje mi sie to za mało może się myle.

Opublikowano
Witam

jaki powinny być obroty na biegu jałowym (luzie) u mnie jest jakies 5,5 wydaje mi sie to za mało może się myle.

U mnie w wersji 523i na wolnych obrotach to około 500 obr/min. Napisałeś 5,5 jesli chodzi o podziałke to troche dużo bo mnoży się to przez 1k. Jak sądze chodziło CI o 0,5 czyli obroty masz w pożądku.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie około 700.

Może cokolwiek powyżej.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Moje obroty sprawdzalem oczywiscie interfejsem INPA. Wychodzi jednak cos okolo 760 . +/- 10 , bo juz nie pamietam dokladnie . Patrzac na zegary mozna sie troche pomylic, gdybym nie podpinal pod kompa to tez mozna pomyslec ze jest okolo 550-600 .
Opublikowano
Wskazania rzędu 550-600 obr/min są za małe, chyba w manualu lub "sam naprawiam BMW" jest podane, ze powinny zawierać Się w przedziale 650-720 lub 670-740 na jałowym. Żeby odczytać poprawne wskazania bez dostępu do interfejsu lub kompa diagnostycznego polecam odblokować ukryte funkcje OBC i w teście nr 7 bodajże na 2 lub 3 pozycji podawane są obroty silnika
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
zrobi to również na najzwyklejszym malutkim wyświetlaczu, bo ja mam taki i działa
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • 3 tygodnie później...