Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie pytanie gdzie polecacie wymianę rozrządu w silniku n47 ? dzwoniłem do Kielc powiedział mi mechanik 5tys zł wraz z olejem na dobrych częściach wiec pewnie zestaw mieszany.W Tarnowie Ślusarczyk robi ponoć na Dayco w cenie 3tys + - więc odpada bo nie będę ryzykował.

Na allegro kompletny rozrząd cały oe bmw niecałe 2400zł

https://allegro.pl/oferta/rozrzad-lancuch-rozrzadu-bmw-520d-n47-e60-11318515-8944923437

olej chciałbym swój oe bmw 5w40 ll04 bo nie wiem co oni tam leja w warsztacie Motula czy inne jakieś :roll:

5tys to jestem w stanie zrozumieć pod warunkiem,że to cały OE rozrząd bmw nie febi itp + olej oe bmw a tu na zestawienie mieszanym będzie.

Polecany zakład w Bukowie 3850zł robią w 3,4h

Dla mnie też to taka,ze tak powiem robota.. przecież pasuje,żeby silikon wysechł.. normalnie gdybym ja to robił to po złożeniu zostawił bym wszystko na całą noc i drugiego dnia zalał olejem.Miałbym pewność,ze wszystko wyschło itp.Jak silikon utwardza się do 24h.. czy nawet 48h.

Zna ktoś jakiś zakład który zrobi to fachowo i nie w 3,4h :roll:

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Moderatorzy
Opublikowano

Polecany zakład w Bukowie 3850zł robią w 3,4h

Jadę do Nich za miesiąc, dam znać jak szybko schnie silikon :)

spacer.png

• Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

U mnie xdrive adblue itp więc będzie miał czas się uleżeć po założeniu. Gwarancja na rok bez limitu km więc mi pasuje.

Edit. Jak mi się kojarzy to kiedyś widziałem w corteco 2godziny.

Edytowane przez Kuj0n

spacer.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Też się przymierzam do wyminy, zastanawiam się nad iwis i oem różnica jest 1600 zł nie wiem czy warto wydać tyle za więcej za oem

A na Allegro znalazłem cały zestaw za 2200 i link podam

https://allegro.pl/oferta/rozrzad-lancuch-rozrzadu-bmw-530d-n57-f7-f10-11318-10653417340

IWIS jest producentem części na pierwszy montaż wg mojej wiedzy.

Opublikowano
Też się przymierzam do wyminy, zastanawiam się nad iwis i oem różnica jest 1600 zł nie wiem czy warto wydać tyle za więcej za oem

A na Allegro znalazłem cały zestaw za 2200 i link podam

https://allegro.pl/oferta/rozrzad-lancuch-rozrzadu-bmw-530d-n57-f7-f10-11318-10653417340

IWIS jest producentem części na pierwszy montaż wg mojej wiedzy.

Tylko pisali ze na pierwszy montaż jest inna jakość a na hurtownie jest inna

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na pierwszy montaż była taka jakość, że łańcuch potrafił się zerwać w nowym aucie. Nie ma reguły.
Opublikowano
Ale jak wymiana była co 30 tys albo co 2-3 lata to się nie dziwie moje tez było tak serwisowane od początku kiedy go kupiłem wymieniam co 8-10 tys auto ma teraz 250 nie wiem czy jest oryginalny rozrząd czy był wymieniany wcześniej
Opublikowano
Jak ktoś lubi ryzyko i adrenalinę to nic nie stoi na przeszkodzie sprawdzić czy dojedzie do 300 tysięcy :wink:
Opublikowano
Zabawiłem się w takie ryzyko i spokojnie wymieniłem przy 290 tysiącach. Stan był ok.

Jakie auto i jaki silnik ?

I na jaki rozrząd wymieniłeś ?

Opublikowano
Masz w moim opisie model i rocznik. Nie pamiętam na jaki dokładnie wymieniałem, coś chyba co szło na pierwszy montaż.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Rozrząd zrobiony. B47, Adblue i xdrive - Wymiana oleju w przednim dyfrze, skrzynce i skrzyni biegów - od 7 do 16.

spacer.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Bliżej chyba do Luk Serwis Konopnica jak ktoś jest z okolic Rzeszów/Tarnów. Ale znam chłopaka niedaleko mnie który robi tych aut od groma N47, N55, N20 itd. Może nie ma warsztatu z najlepszym i najnowszym sprzętem ale widziałem, że robi remonty silników, ogólny serwis i co najważniejsze trzyma terminów. Wymieniał mi rozrząd w Polo 1.4MPI to popytałem co nie co o kwestię N47.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100034760691920

• Moderatorzy
Opublikowano

Rozrząd wymieniony, pacjent żyje i się nie skarży.

Cena niska. Za darmo samochód zastępczy. Według mnie kultura wysoka i nie jeden mechanik mógłby się od nich uczyć.

Po raz kolejny zwiedzone zoo. Z czego tu nie być zadowolonym?

spacer.png

Opublikowano
A jak wygląda sprawa uszczelnienia? Niektórzy mechanicy czekają jedne dzień aby silikon stężał, a w przypadku szybkiej wymiany to raczej nie wchodzi w grę. Sprawdzałeś może na podnośniku/kanale czy gdzieś olej się nie sączy?
  • Moderatorzy
Opublikowano
Od wymiany zrobiłem 2tys km, nie zauważyłem nieszczelności.

spacer.png