Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Noszę się z zamiarem wymiany chłodnicy. Po małym dzwonku zaczęła puszczać na łączeniu ze zbiorniczkiem wyrównawczym. Po wsypaniu magicznego pyłu aluminiowego wyciek zmalał prawie do zera (jest tak mały że najprawdopodobniej paruje, a gdy zimny nie kapie-ciśnienie). Ale na tym nieszczęsnym łączeniu widać, że jest mokro no i biały nalot. Jeżdżę już tak ok 3 mies. ale już nie wytrzymam dłużej ze świadomością, że coś nie tak i to z ukł. chłodzenia (brak komfortu, czyli nie ma radości z jazdy :( ). Mam dylemat :worried: chłodnica made in Taiwan 500zł i markowa 850zł(chyba Nissens), używana wydaje mi się, że odpada. Może ktoś pomoże :?:
Opublikowano

No to mamy ten sam problem :cry: .Ja szukam z jakiejs rozbitej od tylu bo cena nowej to niestety cos ok 1000zl a made in taiwan odpada.

Pozdro

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

Opublikowano

Można poszukać na używanej,ja kupiłem za 250zł na szrocie chłodnicę w bardzo dobrym stanie.Mam ją już dwa miechy i spisuje się idealnie.Udzielają gwarancji rozruchowej więc ryzyko jest niewielkie.

No i masz oryginał. :cool2:

Opublikowano
moim zdaniem lepiej NOWY Taiwan niz 10 letni szrot,nowe to nowe.Nigdy nie kupilbym uzywanej chlodnicy.

Nowy taiwan po 2 latach mi sie rozszczelnil i kupiłem używkę BMW i od 3 lat jest ok tak więc nie polecam podrób nawet nowych

Opublikowano
Ta chlodnica z linku ktory podał Frank to z tego co mówił mi sprzedawca to BEHR.Czyli towar dobrej klasy.A ja osobiście też uważam ze nie warto pchać używanych chłodnic skoro różnica w cenie miedzy uzywka a nowym zamiennikiem jest nie tak duza.
Opublikowano
No mnie sprzedawca jeszcze nie odpowiedział (też pytałem o firmę), ale i tak okazało się, że do mojego autka nie pasuje. Mój rdzeń ma wym. 530x460
Opublikowano

Cześć!

Ja kupiłem chłodnice Nissens za 380zł!!

Serwis Bielmot

na Czajkowskiego w Bielsku-Białej.

Miałem ten sam problem i w sewisie powiedzieli że te chłodnice

regenerowane(wmiana uszczeli i zbiornika wyrównawczego)

wracają znowu cieknąc, Poza tym koszt nie dużo miejszy niż naprawa

Fabrycznie nową, używek nie bierz bo to nie ma sensu

na chłodnice nissensa masz 2 lata gwarancji

Opublikowano
Może i da radę. Jeżeli miałbym gdzie się z tym bawić to bym tak zrobił. Płacić za wyjmowanie i uszczelnianie chłodnicy nie chcę. Jeżeli będzie ciekło to jeszcze raz i koszty x2 no i oczywiście płyn. Dzwoniłem do paru fachowców i oni mówili, że parę razy robili uszczelnienia takich przypadków jak mój i klient zawsze wracał nieszczelny. Więc raczej wymiana :(
Opublikowano

Klejenie odpada i nie proponuję tego robić bo to NADAL BEDZIE ZREPEROWANA CHŁODNICA!

Jak mi trafiło chłodnicę to próbowałem wszystkiego w końcu ją rozebralem wymieniłem uszczelkę i zregenerowalem - chodziła 2 dni i wysiadła mi na środku Matecznego w Krakowie :D w apogeum korków.

pamiętaj o tym że chłodnica pod czas pracy ma normalne cisnienie 1 atmosfery - więc wszystkie takie kleiki normalnie z czasem wydmucha.

Druga rzecz to nigdy do chłodnicy nie lał bym tych samozatykających preparatów poniewaz w układzie chłodzenia jest wiele takich miejsc w których on bardziej zaszkodzi niż pomoże.

Trzecia rzecz - w końcu poddałem się i kupilem nowiutka chłodnice w InterCar - była na drugi dzień 680 pln i gwarancja!

W beemkach jest to najwazniejsza rzecz - układ chłodzenia!

www.lodofka.pl - Mocno pojechany serwis ogłoszeniowy.
Opublikowano

Juto mogę tam podjechać i sie spytać jakie są aktualnie

ceny myśle że się nie dużo zmieniły poza tym na stronie producenta można poszukać jakie zakłady je sprzedają:

http://www.nissens.com.pl/dystrybutorzy1.html

oni maja taniej niż hurtownie

zadzwoń do firmy chłodnice lub smart

pozdrawiam ja sie jeszcze jutro dowiem

u mnie w Bielsku-Białej