Skocz do zawartości

Wymiana chłodnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Noszę się z zamiarem wymiany chłodnicy. Po małym dzwonku zaczęła puszczać na łączeniu ze zbiorniczkiem wyrównawczym. Po wsypaniu magicznego pyłu aluminiowego wyciek zmalał prawie do zera (jest tak mały że najprawdopodobniej paruje, a gdy zimny nie kapie-ciśnienie). Ale na tym nieszczęsnym łączeniu widać, że jest mokro no i biały nalot. Jeżdżę już tak ok 3 mies. ale już nie wytrzymam dłużej ze świadomością, że coś nie tak i to z ukł. chłodzenia (brak komfortu, czyli nie ma radości z jazdy :( ). Mam dylemat :worried: chłodnica made in Taiwan 500zł i markowa 850zł(chyba Nissens), używana wydaje mi się, że odpada. Może ktoś pomoże :?:
Opublikowano

No to mamy ten sam problem :cry: .Ja szukam z jakiejs rozbitej od tylu bo cena nowej to niestety cos ok 1000zl a made in taiwan odpada.

Pozdro

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

Opublikowano

Można poszukać na używanej,ja kupiłem za 250zł na szrocie chłodnicę w bardzo dobrym stanie.Mam ją już dwa miechy i spisuje się idealnie.Udzielają gwarancji rozruchowej więc ryzyko jest niewielkie.

No i masz oryginał. :cool2:

Opublikowano
  • Autor
No to chyba i ja poszukam używki, a już chciałem wchodzić w ten taiwan.
Opublikowano
moim zdaniem lepiej NOWY Taiwan niz 10 letni szrot,nowe to nowe.Nigdy nie kupilbym uzywanej chlodnicy.

Nowy taiwan po 2 latach mi sie rozszczelnil i kupiłem używkę BMW i od 3 lat jest ok tak więc nie polecam podrób nawet nowych

Opublikowano
dzieki :mrgreen: przód Twojej tez wyglada bardzo ładnie- czarna Hella :cool2:
Opublikowano
Ta chlodnica z linku ktory podał Frank to z tego co mówił mi sprzedawca to BEHR.Czyli towar dobrej klasy.A ja osobiście też uważam ze nie warto pchać używanych chłodnic skoro różnica w cenie miedzy uzywka a nowym zamiennikiem jest nie tak duza.
Opublikowano
  • Autor
No mnie sprzedawca jeszcze nie odpowiedział (też pytałem o firmę), ale i tak okazało się, że do mojego autka nie pasuje. Mój rdzeń ma wym. 530x460
Opublikowano

Cześć!

Ja kupiłem chłodnice Nissens za 380zł!!

Serwis Bielmot

na Czajkowskiego w Bielsku-Białej.

Miałem ten sam problem i w sewisie powiedzieli że te chłodnice

regenerowane(wmiana uszczeli i zbiornika wyrównawczego)

wracają znowu cieknąc, Poza tym koszt nie dużo miejszy niż naprawa

Fabrycznie nową, używek nie bierz bo to nie ma sensu

na chłodnice nissensa masz 2 lata gwarancji

Opublikowano

Witam. Czemu sie upieracie ze uzywana chlodnica jest bee.

Szczerze mowiac wole uzywany oryginal niz jakies chinskie czy taiwanskie badziewie.

Opublikowano

Dlaczego od razu chińskie czy Tajwańskie?

Nissens to jest duńska firma z tego co Pamiętam:)

Opublikowano
  • Autor

@coolf1 za 380 :shock: :shock: :shock: :jawdrop:

Jak jeszcze są to kup dla mnie

Opublikowano
Tomel a nie da rady tego pokleic?
Opublikowano
  • Autor
Może i da radę. Jeżeli miałbym gdzie się z tym bawić to bym tak zrobił. Płacić za wyjmowanie i uszczelnianie chłodnicy nie chcę. Jeżeli będzie ciekło to jeszcze raz i koszty x2 no i oczywiście płyn. Dzwoniłem do paru fachowców i oni mówili, że parę razy robili uszczelnienia takich przypadków jak mój i klient zawsze wracał nieszczelny. Więc raczej wymiana :(
Opublikowano
  • Autor
Tomek e36 zdjęcie robiłeś gdzieś w okolicach kościoła na Ćmielowskiej?
Opublikowano

Klejenie odpada i nie proponuję tego robić bo to NADAL BEDZIE ZREPEROWANA CHŁODNICA!

Jak mi trafiło chłodnicę to próbowałem wszystkiego w końcu ją rozebralem wymieniłem uszczelkę i zregenerowalem - chodziła 2 dni i wysiadła mi na środku Matecznego w Krakowie :D w apogeum korków.

pamiętaj o tym że chłodnica pod czas pracy ma normalne cisnienie 1 atmosfery - więc wszystkie takie kleiki normalnie z czasem wydmucha.

Druga rzecz to nigdy do chłodnicy nie lał bym tych samozatykających preparatów poniewaz w układzie chłodzenia jest wiele takich miejsc w których on bardziej zaszkodzi niż pomoże.

Trzecia rzecz - w końcu poddałem się i kupilem nowiutka chłodnice w InterCar - była na drugi dzień 680 pln i gwarancja!

W beemkach jest to najwazniejsza rzecz - układ chłodzenia!

www.lodofka.pl - Mocno pojechany serwis ogłoszeniowy.
Opublikowano

Juto mogę tam podjechać i sie spytać jakie są aktualnie

ceny myśle że się nie dużo zmieniły poza tym na stronie producenta można poszukać jakie zakłady je sprzedają:

http://www.nissens.com.pl/dystrybutorzy1.html

oni maja taniej niż hurtownie

zadzwoń do firmy chłodnice lub smart

pozdrawiam ja sie jeszcze jutro dowiem

u mnie w Bielsku-Białej

Opublikowano
  • Autor
Ceny z tego zakładu są w tym wątku 1-y post.