Skocz do zawartości

e34 tds - urwane śruby dwustronne od kolektora wydech.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Samochód stoi bo ma sen zimowy, a ja akurat mając trochę wolnego czasu kombinowałem co by tu odnowić przy samochodzie i padł wybór na kolektor wydechowy bo ma nie ciekawy kolor [ rudawy ]. No i oczywiście podczas odkręcania śrub urwałem 2 śruby dwustronne i teraz co radzicie abym zrobił? Rozwiercać jakoś?? :mad2:
Opublikowano
Jest takie przyslowie. Jak cos sie nie psuje, to tego nie ruszaj. Ilez to razy ja tak sobie cos "naprawilem".
Opublikowano
Jest takie przyslowie. Jak cos sie nie psuje, to tego nie ruszaj. Ilez to razy ja tak sobie cos "naprawilem".

Hihihi :mrgreen: Coś w tym jest.

Opublikowano
Jeżeli jest możliwość podejścia wkrętarką naprzykład to można spróbować wykrętakami pozostałośc sruby wykrecic. Można coś takiego dostać w sklepie metalowym lub dobrym motoryzacyjnym. Ja kiedyś z powodzeniem tego użyłem przy podobnym przypadku z tym że w silniku m20 i tam dostęp miałem nie naj gorszy :) Może warto spróbować i u Ciebie.
Opublikowano
jak będziesz rozwiercał to najlepiej lewym wiertłem potem o wiele łatwiej wykręcić a czasami przy wierceniu śruba potrafi się wykręcić.
Opublikowano
To są właśnie w sklepach takie specjalne wykrętaki mają początek wiertła a dalej są jak narzynka z lewym gwintem. W wiercasz się kawałek i śruba zaczyna się sama wykręcać dotyłu podczas jak wiercisz w przód. Piękna sprawa :)
Opublikowano
To są właśnie w sklepach takie specjalne wykrętaki mają początek wiertła a dalej są jak narzynka z lewym gwintem. W wiercasz się kawałek i śruba zaczyna się sama wykręcać dotyłu podczas jak wiercisz w przód. Piękna sprawa :)

Thx za info. Zrobione tak właśnie jak napisałeś i poszło ;]

• 3 lata później...
Opublikowano

Albo może być taki zestawik BASS B-7125 nie raz już zaoszczędził mi czasu na rozwiercanie szpilek :wink: warunek taki że musi być za co złapać.

Idealny do obrobionych łbów śrub.

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200