Skocz do zawartości

e34 tds - urwane śruby dwustronne od kolektora wydech.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Samochód stoi bo ma sen zimowy, a ja akurat mając trochę wolnego czasu kombinowałem co by tu odnowić przy samochodzie i padł wybór na kolektor wydechowy bo ma nie ciekawy kolor [ rudawy ]. No i oczywiście podczas odkręcania śrub urwałem 2 śruby dwustronne i teraz co radzicie abym zrobił? Rozwiercać jakoś?? :mad2:
Opublikowano
Jest takie przyslowie. Jak cos sie nie psuje, to tego nie ruszaj. Ilez to razy ja tak sobie cos "naprawilem".
Opublikowano
  • Autor
Jest takie przyslowie. Jak cos sie nie psuje, to tego nie ruszaj. Ilez to razy ja tak sobie cos "naprawilem".

Hihihi :mrgreen: Coś w tym jest.

Opublikowano
Jeżeli jest możliwość podejścia wkrętarką naprzykład to można spróbować wykrętakami pozostałośc sruby wykrecic. Można coś takiego dostać w sklepie metalowym lub dobrym motoryzacyjnym. Ja kiedyś z powodzeniem tego użyłem przy podobnym przypadku z tym że w silniku m20 i tam dostęp miałem nie naj gorszy :) Może warto spróbować i u Ciebie.
Opublikowano
  • Autor
Dostęp jest nie najgorszy, wezmę jakąś mała wiertarkę i spróbuję tak zrobić jak napisałeś :cool2:
Opublikowano
Może zrobić jakieś nacięcie w śrubie (jakiś dłutkiem lub przecinakiem) i wtedy próbować odkręcić?
Opublikowano
jak będziesz rozwiercał to najlepiej lewym wiertłem potem o wiele łatwiej wykręcić a czasami przy wierceniu śruba potrafi się wykręcić.
Opublikowano
To są właśnie w sklepach takie specjalne wykrętaki mają początek wiertła a dalej są jak narzynka z lewym gwintem. W wiercasz się kawałek i śruba zaczyna się sama wykręcać dotyłu podczas jak wiercisz w przód. Piękna sprawa :)
Opublikowano
  • Autor
To są właśnie w sklepach takie specjalne wykrętaki mają początek wiertła a dalej są jak narzynka z lewym gwintem. W wiercasz się kawałek i śruba zaczyna się sama wykręcać dotyłu podczas jak wiercisz w przód. Piękna sprawa :)

Thx za info. Zrobione tak właśnie jak napisałeś i poszło ;]

• 3 lata później...
Opublikowano

Albo może być taki zestawik BASS B-7125 nie raz już zaoszczędził mi czasu na rozwiercanie szpilek :wink: warunek taki że musi być za co złapać.

Idealny do obrobionych łbów śrub.

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200