Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jakie ma byc przelozenie dyfra w iorginale?ja mam swap i na 5 biegu mam 4 tys obr i 140kmh?a wskazuwki powinny raczej ruwno isc ze soba_?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam

może się ktoś orientuje jaki dyfer mogę włożyć do e46 320i 170 km? oryginalnie jest z przełożeniem 3.38 i tu moje pytanie jaki jeszcze może pasować i od jakiego samochodu

Opublikowano

e36 2.5 benzyna polecam przełożenie 2.93 lub 3.15 w miarę dobrze się śmiga i spalanie jest znośne natomiast 3.45 jeśli chcesz mieć lepsze przyspieszenie ale spalanie wzrośnie :roll:

ja miałem 3.45 ale zmieniłem na 2.93 by mieć mniejsze spalanie i niższe obroty przy większej prędkości

Opublikowano

miałem 3,45 na małej głowie, a silnik M52b25, jeździł niesamowicie, niestety nie wytrzymał zbyt długo, po roku się rozsypał - mała głowa nie jest dostosowana do takiej mocy,

teraz zmieniłem na 3,15 i rzeczywiście już tak fajnie nie przyspiesza, ale pali zauważalnie mniej :)

Opublikowano
Ja mam 2,93 i jest sporta różnica w obrotach na trasie :D no i na 2ce prawie 110 km/h :D
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
A jak na przełożeniu 2,93 się autko zbiera w porównaniu do oryginalnego 3,15? Duża różnica? Mam u siebie właśnie dyfer do wymiany i się zastanawiam jakie przełożenie dać, czy zostać przy oryginale czy zmienić :)
Opublikowano
A jak na przełożeniu 2,93 się autko zbiera w porównaniu do oryginalnego 3,15? Duża różnica? Mam u siebie właśnie dyfer do wymiany i się zastanawiam jakie przełożenie dać, czy zostać przy oryginale czy zmienić :)

dobrze się zbiera nie ma dużej różnicy 4 biegiem 210km/h

Opublikowano
2.93 występuje w 323 i 328.....czy w 325 ...nie wiem nie spotkałem jeszcze
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

ale na trasy chyba jest ok?? czy nie bardzo

moim zdaniem przy m50b25 i takim przelozeniu na bank widac róznice przy spalaniu na trasie ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
miałem w e34 520i m50b20 dyfer z e34 524td, v max 190km/h ale przyspieszenie na 3 i 4 biegu bajka :cool2:
Opublikowano
Witam podepnę się do tematu mam E36 touring która w oryginale była 325 TDS a teraz jest zrobiony swap na 328 ale dyfer pozostał z TDSa i teraz moje pytanie: jakiego dyfra mam szukać bo chciałbym mieć szpere w nim?
  • 1 miesiąc temu...