Skocz do zawartości

jaki dyfer do e36 2.5 benzyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jakie ma byc przelozenie dyfra w iorginale?ja mam swap i na 5 biegu mam 4 tys obr i 140kmh?a wskazuwki powinny raczej ruwno isc ze soba_?
Opublikowano
  • Autor
i cz np.320i ma taki sam??
Opublikowano
Szukaj na dużej głowie 3.15 lub 3.45, 2.0 mała głowa
tel. 514.99.46.99
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam

może się ktoś orientuje jaki dyfer mogę włożyć do e46 320i 170 km? oryginalnie jest z przełożeniem 3.38 i tu moje pytanie jaki jeszcze może pasować i od jakiego samochodu

Opublikowano

e36 2.5 benzyna polecam przełożenie 2.93 lub 3.15 w miarę dobrze się śmiga i spalanie jest znośne natomiast 3.45 jeśli chcesz mieć lepsze przyspieszenie ale spalanie wzrośnie :roll:

ja miałem 3.45 ale zmieniłem na 2.93 by mieć mniejsze spalanie i niższe obroty przy większej prędkości

Opublikowano

miałem 3,45 na małej głowie, a silnik M52b25, jeździł niesamowicie, niestety nie wytrzymał zbyt długo, po roku się rozsypał - mała głowa nie jest dostosowana do takiej mocy,

teraz zmieniłem na 3,15 i rzeczywiście już tak fajnie nie przyspiesza, ale pali zauważalnie mniej :)

Opublikowano
Ja mam 2,93 i jest sporta różnica w obrotach na trasie :D no i na 2ce prawie 110 km/h :D
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
A jak na przełożeniu 2,93 się autko zbiera w porównaniu do oryginalnego 3,15? Duża różnica? Mam u siebie właśnie dyfer do wymiany i się zastanawiam jakie przełożenie dać, czy zostać przy oryginale czy zmienić :)
Opublikowano
ja w m40 mam dyfer od 2,5 i na 3ce 140 km/h przy 6 tys
Opublikowano
A jak na przełożeniu 2,93 się autko zbiera w porównaniu do oryginalnego 3,15? Duża różnica? Mam u siebie właśnie dyfer do wymiany i się zastanawiam jakie przełożenie dać, czy zostać przy oryginale czy zmienić :)

dobrze się zbiera nie ma dużej różnicy 4 biegiem 210km/h

Opublikowano
2.93 występuje w 323 i 328.....czy w 325 ...nie wiem nie spotkałem jeszcze
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
ktos kiedys mi mowil zeby wstawic od diesla dyfer, jest jeszcze lepiej ale czy to prawda?? wie moze ktos cos na ten temat??
Opublikowano

ale na trasy chyba jest ok?? czy nie bardzo

moim zdaniem przy m50b25 i takim przelozeniu na bank widac róznice przy spalaniu na trasie ;)

Opublikowano
.

Edytowane przez kamil560

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
miałem w e34 520i m50b20 dyfer z e34 524td, v max 190km/h ale przyspieszenie na 3 i 4 biegu bajka :cool2:
Opublikowano
Witam podepnę się do tematu mam E36 touring która w oryginale była 325 TDS a teraz jest zrobiony swap na 328 ale dyfer pozostał z TDSa i teraz moje pytanie: jakiego dyfra mam szukać bo chciałbym mieć szpere w nim?
Opublikowano
no właśnie bo dyfer można dostać już za 800zł ale czy wszystko pasuje czy trzeba cos przerabiać?
Opublikowano

Do pojemności 2.0 mała głowa 2.5 2.8 duża głowa.

Jak masz dużą głowę (dyfer :) ) to szpera na dużej głowie pasuje P&P

tel. 514.99.46.99
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
A czy jest szansa poznać z zewnątrz np. ze zdjęć czy dyfer jest ze szperą czy nie? Bo nie wszystkie 328 miały szpere.