Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 147
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Swoją drogą to naprawdę wśród handlarzy samochodów jest chyba największe nasycenie oszustów, nieudaczników, krętaczy, którzy nie potrafili by się zabrać za jakąś uczciwą robotę...

I do tego taki tupet :lol: , żeby takie numery robić trzeba być naprawdę niższą formą życia.

Z całego serca życzę żeby znalazł się klient, który "wytłumaczy", że tak się nie robi :D oszuście ....

Opublikowano

No tak masz rację, tylko do tych oszustw zachęca rynek.

Statystyczny Kowalski nie kupi samochodu z przebiegiem powyżej 200kkm i w średniej europejskiej cenie, tylko musi miec samochód najtańszy na full opcji i to najlepiej z przebiegiem 120kkm. Oczywiscie to nie usprawiedliwia tych oszustów ale na pewno zdtereminowało pewne impulsy do takich właśnie zachowań :/

Na szczęście jednak coraz większa część osób kupujących samochody na rynku wtórnym jest uświadominoa o ich rzeczywistych cenach i przebiegach co jest pocieszajace w tym wszystkim :)

Opublikowano

Przywrocenie do życia takiej kupy zlomu jest w pewnym sensie "uczciwą" robotą. Jest pracą i to dość trudną. Inną sprawą jest oszustwo polegające na wpisaniu "bezwypadkowy"....

Niestety w opisanym przypadku właściel powołuje się na ASO BMW w Zielonej Górze, gdzie podobno zostawił kilkadziesiąt tysięcy. Jak myślicie jaki byłby wynik diagnostyki auta w takim zaprzyjaźnionym serwisie?

Opublikowano (edytowane)

Zasada jest taka.

Jak niechciało Ci się uczyć to pozostajesz z wykształceniem podstawowym lub max zawodowym.

I zostajesz :

a) handlarzem części i latasz po śmietnikach u helmuta lub druga opcja

b) składasz te śmieci i tworzysz pseudo samochód. Bezwypadek oczywiście.

Morał z tego jest taki, że prostaków, oszustów, krętaczy, mataczy i nieuków do w naszym kraju jest na potęgę, więc co mają innego robić skoro nic innego nie potrafią.....

Edytowane przez Dawid S
"Demokracja: Mówisz co chcesz, robisz co ci każą" - Geoffrey Berry
Opublikowano

Jak to mówił Maślana... "Ja Pierdziuuuu" (ACTA prawa autorskie - ubezpieczam się).

Swoją drogą Waldek jest niesamowity gość :) bałwan z tupetem i suwmiarką.

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
Zasada jest taka.

Jak niechciało Ci się uczyć to pozostajesz z wykształceniem podstawowym lub max zawodowym (cukiernik, piekarz....)

I zostajesz :

a) handlarzem części i latasz po śmietnikach u helmuta lub druga opcja

b) składasz te śmieci i tworzysz pseudo samochód. Bezwypadek oczywiście.

Morał z tego jest taki, że prostaków, oszustów, krętaczy, mataczy i nieuków do w naszym kraju jest na potęgę, więc co mają innego robić skoro nic nie potrafią.....

Oj nie znasz życia...

Burakiem i kur...ą trzeba się urodzić i wykształcenie nie ma nic do rzeczy.

Opublikowano

Waldi wydał kilkadziesiąt tysięcy na części a felgi założył jakieś chińskie-kondony-podróby za 1500 zł.

Wszystko inne zostało powiedziane w temacie :)

Do pieca Waldi-kłamczuszku!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Waldi wydał kilkadziesiąt tysięcy na części a felgi założył jakieś chińskie-kondony-podróby za 1500 zł.

Wszystko inne zostało powiedziane w temacie :)

Do pieca Waldi-kłamczuszku!

pewnie chodziło mu ile wydał w aso przez 20lat swojej działalnosci :mrgreen:

Opublikowano

Nie no trochę w ASO kupują. Wiem, bo obserwuję podobnego magika. On nie wpisuje przynajmniej że ma bezwypadkowe.

Sedno sprawy tkwi w używanych częściach, dlatego ta biała ma kompletny panoramiczny dach. Niestety dotykamy kolejnej ważne sprawy. Moim zdaniem te części pochodzą z ...kradzieży.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Fajnie, ale proszę wszystkich, którym ciśnienie skoczyło i pofolgowali językowi (również wykropkowane - regulamin) o edytowanie swoich postów. Mniej więcej od trzech stron wstecz, tak od wpisu rzekomego właściciela auta.

Ja nie mam na to ochoty, bo musiałbym porozdawać upomnienia i zamknąć wątek.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Wiem ze post lekko odgrzany ale może ktoś wie co słychać u "artysty pana Włodzimierza" i na post natrafiłem dziś, zwródcie uwage iż owe auto na zdjęciach "bezwypadkowy"- naprawiony ma system CIC a po VIN-ie system to CCC. Nakombinował się chłopina

Opublikowano

a jest tam cena w USA ile za to zapłacił?

Co jak co . ALe trzeba miec drugą taką na częsci żeby interes się opłacił.

Raz BMW / / / Zawsze BMW http://img528.imageshack.us/img528/4160/motorsporticon0ms.gif
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na raty to kupują warszawiacy przyjezdni.

to nie warszawiacy tylko wichura jak już ich nazywać :mrgreen:

przecież wiadomo że rdzenni Warszawiacy to może 10% ogółu

no może z 25% jeszcze tak źle nie jest :wink:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Kilka dni temu przeczyłałem o tym aucie na adrenalinie. I postanowiłem coś napisać od siebie. Konkluzje.

Śmiejecie się z typa handlarzyka. Że nawet interneta nie ogarnia. A prawda jest tak że ten buraczany cwaniak ogarnoł licytacje w us and a. Ogarnoł transporte tego śmiecia kontenerem do polszy.

Dał w łapę na cle bo wkońcu 5 litrów. Ogólnie mocny ogar. Póżniej wyklepał albo jak kto woli wyrzeźbył z gówna ten ulepek i na fotach wygląda całkiem nieźle.

Co jak co ale na jak na cwaniak z zielonej góry to całkiem nieźle to wszystko ogarnać.

Ja oczywiście gardzę tym handlarzykiem ktróry sprzedaje taki ulepek po 180 koła. Przycina na tym mocno i ma pewnie hajs na następne "inwestycje".

Znajomek robi w tvn turbo i tam jest już pomysł na program który piętnuje takie grube "wyjebki" handlarzyków. Coś mocniejszego niż zakupu kontr.

Opublikowano

Ciekawa konkluzja :mad2:

Wydaje mi sie, że zdecydowanie lepiej nie ogarniać opcji "Interneta" niż być w wiecznym konflikcie ze słownikiem ortograficznym :mrgreen:

• 4 lata później...
Opublikowano

Właśnie przeczytałem całą lekturę :( brak mi słów.

Zna ktoś ciąg dalszy tego artysty? Bo się wykręciłem jak w serial;)