Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 89
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Z Iphone nie ma kalendarza,e-mail czy SMS :(

Poprawka, po uruchomieniu programów BMW w APPS jest kalendarz,facebook ,twiter.....

Opublikowano
Hm, bede probowal jakos w przyszlym tygodniu. Maja mi dolozyc BMW Apps.

A powiedz, czy udało Ci się wyegzekwować od serwisu dołożenie "Apps". Poza aplikacjami na iPhona, ktore potrzebują tej opcji, daje ona również możliwości daleko ciekawsze, dostępne TERAZ przy konfiguracji auta:

http://www.bmw.pl/pl/pl/newvehicles/x/x3/2010/showroom/connectivity/internet_services.html

Ale u mnie - odbiór auta był w marcu 2011 - podobno NIE MOŻNA dołożyć "Apps", przynajmniej na razie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

BMW wprowadziło możliwość dokupienia aftermarket BMW APPS w postaci kodu do aktywacji w ISTA/P. Niestety sami nie wiedzą jak to działa :oops:

Ostatnio doposażyliśmy F25 w combox media -> BMW Apps tj 6NR.

Do tej pory BMW nie daje możliwość uruchomienia internetu aftermarket tj. 614 i 615.

Uruchomiliśmy internet w tym samochodzie włącznie z BMW LIVE :P

Dodatkowo uruchomiliśmy opcje przesyłania Video z Iphona4 poprzez Snapin Media co ciekawe nie występuje w dostępnych opcjach dla F25.

Opublikujemy zdjęcia z opisem w osobnym wątku.

PS>

BMW robi powoli kalkulacje opłacalności i w drugiej połowie roku uruchomi ponoc dla klientów BMW Polska funkcje Telelmatik w zaszyta kartą SIM w Combox Telematik ( internet , teleservice i inne) w podobny sposób jak w niemczech,

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

• 3 miesiące temu...
  • 2 lata później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Odgrzeję trochę temat :)

Zamierzam doposażyć sobie auto w BMW APPS moje E91 2010. Obecnie mam:

6VC

609

614 (internet BT tethering)

Chciałbym mieć APPS (6NK, 6NR, 6NF)

Wiem, że muszę dokupić:

- Snap-in media do IPHONA 4s (takie telefon mam)

- Potrzebuję również kod FSC do APPS

- Kodowanie

Czy coś jeszczę?

Kolejne pytanie, skąd załatwię kod FSC, tylko ASO?

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Wlasnie dostalem informacje z BMW USA o uruchomieniu Connected Drive Store ,od pewnego czasu wyswietlalo sie ..coming soon'' .Teraz po zalogowaniu sie otrzymalem komunikat : posiadasz wszystkie mozliwe pakiety do Twojego auta :D Niezla nowosc :wink: Mam nadzieje ,ze po cos ten sklep powstal...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam,

Odgrzeję trochę temat :)

Zamierzam doposażyć sobie auto w BMW APPS moje E91 2010. Obecnie mam:

6VC

609

614 (internet BT tethering)

Chciałbym mieć APPS (6NK, 6NR, 6NF)

Wiem, że muszę dokupić:

- Snap-in media do IPHONA 4s (takie telefon mam)

- Potrzebuję również kod FSC do APPS

- Kodowanie

Czy coś jeszczę?

Kolejne pytanie, skąd załatwię kod FSC, tylko ASO?

.....jesli jeszcze nie masz apps to:

sa trzy opcje: Potrzebujesz can filter(emulator) kod FSC pod apps, Fstool albo zrobic downgrade do v41 albo niestety kupic od dealera :duh: Potrzebujesz snap-in ale od iPhone 5 nie.

Londyn
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Hm, bede probowal jakos w przyszlym tygodniu. Maja mi dolozyc BMW Apps.

A powiedz, czy udało Ci się wyegzekwować od serwisu dołożenie "Apps".

Ale u mnie - odbiór auta był w marcu 2011 - podobno NIE MOŻNA dołożyć "Apps", przynajmniej na razie.

Witam,

No i jak poszło z tym kodem do Apps?? U mnie też podobna sytuacja. W ASO mówią że nie da się, ale nie chcę kombinować gdyż mam większość kodów fabrycznie oprócz Apps i koszt kodu jest w miarę nie drogi. Może ktoś pomóc z kupieniem takiego kodu z innych zródeł niż Warszawskie ASO??

• Członkowie klubu
Opublikowano

Kodu bezpośrednio z BMW AG nie kupisz.

Zamówienie zawsze musi przejść przez dealera BMW.

To, że w ETK nie ma doposażenia w Apps dla Twojego auta nie oznacza wcale, że nie można zamówić kodu FSC pod Twój VIN i wykonać doposażenia na poziomie fabrycznym.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tez chcialem kupic FSC pod apps i servotronic. Obdzwonilem rozne serwisy w PL i Uk. W wiekszosci przypadkow nie wiedza o co mi chodzi, odsylajac do sprzedazy czesci i vice versa. W BMW nie uaktywniaja dodatkowych opcji jesli nie byly aktywowane w momencie zakupu, dlatego sa firmy typu " Retrofit' do ktorych zreszta odsyłąja.

Jesli chcesz aktywowac apps za pomoca kodu FSC kupujac oficialnie z BMW to zakoduj opcje 6NR .Zadzwon do serwisu i umow sie na diagnostyke. Powiedz ze chcesz zeby podlaczyli Ista P albo Esys i popros o raport z skanu. Ista P po zeskanowaniu bedzie sugerowala miedzyinnymi aplikownie kodu FSC ktory bedzie mogl byc sciagniety z oficialnych serwerow dla Twojego auta. Powiedz ze to chcesz i tyle. Mam nadzieje ze bedziesz rozmawiał z jakas kompetentna osoba

Dla NBT niestety - jak na razie- musisz kupic ten kod albo zalozyc can filter(emulator) wtedy dopiero wlaczysz te apps

Dla CIC nie trzeba tyle wysiłku zeby uruchomic te aplikacje.

Londyn
Opublikowano
Trochę się zagapiłem przy wybieraniu i teraz chcę doposażyć X3 w otwieranie komfortowe - mój VIN 0L48911. Serwis w którym pytałem nie bardzo wiedział....i wg nich nie można....aleeee....
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

podłączam sie pod temat, bo również mam problem ze sparowaniem telefonu pod kątem transferu danych i BMW LIVE.

po połączeniu telefony - SONY M4 nie widać opcji transferu danych.

oto moje wyposażenie:

1CA,1CC,1CD,216,223,230,248,249,258,2K8,2PA,2TB,2V G,

2XA,302,316,319,322,358,3AT,3XL,402,420,423,428,43 0,

431,459,465,481,488,493,494,4CH,502,508,520,521,52 2,

524,534,544,548,563,5AC,5DA,609,610,677,696,698, 6AL(dodałem),

6NK,6VC,863,877,8A1,8AT,8KA,8TL,8TN,925

to co zakodowałem:

CONNECTED_DRIVE->aktiv

ONLINE_BROWSER_LIVE->aktiv

ONLINE_BROWSER = nur_bmw_internet_aktiv

DUN_PROFILE->aktiv

PAN_PROFILE->aktiv

BT_DATA_SERVICE - Aktiv

może trzeba coś jeszcze dokodować, żeby transfer danych był aktywny w samochodzie? albo to kwestia telefonu(ale mam włączony transfer danych + bluetooth + tethering)!!!

problem rozwiązany, leżał w nieprawidłowym zakodowaniu funkcji 6AL(po ponownym kodowaniu funkcja transferu danych pojawiła się automatycznie)

i BMW LIVE zaczęło działać... :cool2:

bmw_live.jpg

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Szybkie pytania na gorąco do znawców... czy BMW Apps działa z androidem?

Mam BMW f10 z 2010 z pierwotnym oprogramowaniem w języku angielskim (nie było żadnych zmian od zakupu auta w salonie)

Czy są możliwości wgrania BMW Apps, które łączyłoby się moim Samsungiem S5 czy tylko to działa z iPhonami?

Czy jest możliwość wgrania Google Maps? Jak to działa musi być podłączony telefon kablem, aby mapa online mogła działać? Tak samo z pogodą?

Czy jest możliwość wgrania czegoś takiego jak "mirror link" wyświetlanie ekranu telefonu na ekranie samochodu? Komfortowe otwieranie?

Będę wdzięczny za odpowiedzi :)

Pozdrawiam,