Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam pytanko, kupiłem w tym roku BMW E91 318d z 2007 r i niestety nie mam koła zapasowego (dojazdowego) ani klucza ani podnośnika, nie mam też kompresora kufer jest pusty lecz przystosowany do kompresora bo brak jest miejsca w nim na koło i moje pytanko czy podnośnik oraz koło dojazdowe 16 cali i klucz będą pasować??? i czy jest możliwość zamontowania kufra pod podłogą w bagażniku przystosowanego do koła zapasowego???

Bardzo proszę o pomoc

Pozdrawiam

reeno

Opublikowano

Nie ma koła ponieważ montują fabrycznie opony Run Flat. Ja zmieniam opony na "zwykłe" i również chcę zakupić dojazdówkę. Podnośnik nowy w ASO powiedzieli 420 zł. Na allegro można znaleźć za 100 zł.

Co do dołu podłogi to nie wiem jak jest, ale chyba wszystkie E90 miały Run Flaty czy nie ?

www.scooterkingz.pl
Opublikowano

Tak, fabrycznie wszystkie maja Run On Flat, wiec dojazdowka kompresor czy inne podnosniki nie sa potrzebne.

Zmieniasz na zwykle to musisz sobie kupic wszystko i zapakowac w bagaznik.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano
czy jest możliwość zamontowania kufra pod podłogą w bagażniku przystosowanego do koła zapasowego??? reeno

bez rzeźby nie, był wątek o gazie i schowaniu butli i generalnie komuś się udało ją umieścić pod (tracąc schowek), ale było coś dodatkowo wycinane pod spodem

W sumie auto do góry, odkręcasz osłony i powinno być jasne

Opublikowano
kompresor z płynem uszczelniającym kupiłem oryginał z VW/Skoda/Audi na Alledrogo za 100 zł, wrzuciłem do schowka i spokój - jakoś do wulkanizacji się dotelepie :mrgreen: :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kompresor z płynem uszczelniającym kupiłem oryginał z VW/Skoda/Audi na Alledrogo za 100 zł, wrzuciłem do schowka i spokój - jakoś do wulkanizacji się dotelepie :mrgreen: :mrgreen:

Podnośnik pasuje od E46, E39 i podobne - inaczej mówiąc wszystkie nowego typu czyli nożycowe z białą kostką do plastykowego gniazda w progu.

Opublikowano

Również zmieniłeś opony na "zwykłe"? Właśnie nie pomyślałem o tym kompresorze z VAG - muszę się tym zainteresować.

www.scooterkingz.pl
Opublikowano

Pasuje z E46 i kolo i podnośnik.

Jeden feler u mnie oprócz problemów z brakiem miejsca - muszę założyć również dystans bo inaczej zapas opiera się na zacisku hamulca i przez to trzeba mieć komplet dłuższych śrub.

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hehehe od e46 powiadasz pasuje ale trzeba robic rzezbe, wiec nie pasuje. Dojazd musi byc 16" lub 17". Sprawdzcie sobie na realoem czy w etk to chyba nie problem ?? O kola zapasowych bylo ze 20 watkow. Wystarczy poszukac.
Krzysztof
Opublikowano

Również zmieniłeś opony na "zwykłe"? Właśnie nie pomyślałem o tym kompresorze z VAG - muszę się tym zainteresować.

zimówki mam zwykłe więc stąd moje zainteresowanie tym kompresorem - bardzo solidne wykonanie, wszystko w futerale elegancko mieści się w schowku.

P.S. kompresor przyda się w lato do dmuchania materacy i innych krokodyli dzieciom przed plażą :cool2: :cool2:

Opublikowano
A ja zakupiłem koło dojazdowe, klucz ,podnośnik i pasuje wszystko bardzo dobrze nic nie przerabiałem. Za pasówka 16'' wszystko kupione na allegro nie w aso.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przy zakupie dojazdówki zwracajcie uwagę na datę produkcji opony. Często oferowane są takie które są już zdecydowanie za stare, a przecież mają nam służyć jeszcze przez kilka lat. Osobiście odradzam kupno starszej niż 5 letniej. Jeśli jeździmy po mieście to dałbym sobie spokój, a na trasy zawsze można wziąć ze sobą jedno z kół z kompletu letnio/zimowego w zależności od pory roku. Kompresor jest zawsze dobry, bo 99% "kapci" to powolne schodzenie powietrza, a wtedy można dopompować i szukać wulkanizatora.
Opublikowano
Hehehe od e46 powiadasz pasuje ale trzeba robic rzezbe, wiec nie pasuje. Dojazd musi byc 16" lub 17". Sprawdzcie sobie na realoem czy w etk to chyba nie problem ?? O kola zapasowych bylo ze 20 watkow. Wystarczy poszukac.

Mój dojazd to 17" z 330i i jest nadal za mały :wink: bo moje zaciski są większe, do mniejszych silników pasuje, przynajmniej tak wywnioskowałem z postów na forum.

A czy to rzeźba? :duh: Skoro tak to widzisz to ok, mogę rzeźbić :norty:

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.

Opublikowano

zimówki mam zwykłe więc stąd moje zainteresowanie tym kompresorem - bardzo solidne wykonanie, wszystko w futerale elegancko mieści się w schowku.

P.S. kompresor przyda się w lato do dmuchania materacy i innych krokodyli dzieciom przed plażą :cool2: :cool2:

Jestem zainteresoany kompresorem,i mam pytanie,czy potrzebny jest podnośnik,aby go użyć?

• 4 lata później...
Opublikowano
Zbieram się z kupnem e91. Zamierzam jednak jeździć na zwykłych oponach i wozić dojazdówkę w bagażniku, chciałbym wiedzieć ile ona zajmuje rzeczywiście miejsca w bagażniku. Może jest ktoś na forum kto posiada takie zdjęcie ponieważ szukałem i nie mogę takiego znaleźć ;
Opublikowano

jak zwyczejne kolo to caly bagaznik

jak dojazdowka z e46 to wiesz jaka jest duza czyli 1/2 bagaznika

w e91 jest w wyposazeniu kompresor z sprayem, klucza i podnosnika nie ma, ale pasuje z e46. ja jeszcze kapcia nie zlapalem ale w dluzsze trasy zabieram dojazdowke z e46.

Opublikowano
Zbieram się z kupnem e91. Zamierzam jednak jeździć na zwykłych oponach i wozić dojazdówkę w bagażniku, chciałbym wiedzieć ile ona zajmuje rzeczywiście miejsca w bagażniku. Może jest ktoś na forum kto posiada takie zdjęcie ponieważ szukałem i nie mogę takiego znaleźć ;<

Dokupilem taka dojazdowke poniewaz mialem w swojej tylko kompresor z pianka.

Jesli chcesz moge cyknac Ci fotke jak jak to wyglada w bagazniku e92.

Opublikowano

Witam. Skorzystam z tematu. Jak to z tym dopasowaniwm zawieszenia bedzie po zmianie na zwykle opony? Bedzie problem czy nie? Niektorzy pisza ze jest gorzej bo zawieszenie przystosowane jest do opon RunFlat...Jest faktycznie problem? A druga sprawa czy na tych samych felgach od run flatow mozna zalozyc zwykle opony?

Sent from my SM-A300FU using Tapatalk

Opublikowano
Zbieram się z kupnem e91. Zamierzam jednak jeździć na zwykłych oponach i wozić dojazdówkę w bagażniku, chciałbym wiedzieć ile ona zajmuje rzeczywiście miejsca w bagażniku. Może jest ktoś na forum kto posiada takie zdjęcie ponieważ szukałem i nie mogę takiego znaleźć ;<

7e0f54c3467c1.jpg

a94f3ad27cc8d.jpg

Tak to wygląda u mnie, dojazdówka 115/60/16 nie przeszkadza mi do czasu, aż potrzebuje więcej miejsca na wyjazd. W okresie ponad 2 lat raz byłem zmuszony skorzystać. Na zimę mam runflat więc ją wywalam. Pozdr!

Opublikowano
Nie ma żadnego problemu z zwykłymi oponami i to jakie są felgi. Jedyna różnica to, że na Runflat-ach auto jest bardziej precyzyjne w prowadzeniu, ale za to czuć na kierownicy każdy kamyczek na drodze.

Bardziej precyjne...czyli inaczej sie jezdzi troche?

Sent from my SM-A300FU using Tapatalk

Opublikowano
Runflat ma grube ścianki boczne przez co nie "pływa" na feldze, dzięki czemu lepiej czuć auto. Na lato mam ROF na 19", a zima zwykłe 18" i wyraźnie czuć różnice. Nie oznacza to, że na zwykłych jeździ się źle po prostu jest inaczej. Każdy rodzaj opony ma swoje wady i zalety, nie dzielił bym ich na gorsze i lepsze.
Opublikowano

Dzięki za zdjęcia biker636. Widzę że bagażnik w e91 jest niewiele większy jak w moim sedan e46 tyle ze do samego dachu.

Zastanawiam się czy dałoby radę postawić ja do pionu jakoś przymocowac i wtedy zamknąć te zasłonę.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Dzięki za zdjęcia biker636. Widzę że bagażnik w e91 jest niewiele większy jak w moim sedan e46 tyle ze do samego dachu.

Zastanawiam się czy dałoby radę postawić ja do pionu jakoś przymocowac i wtedy zamknąć te zasłonę.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Na stojaco niezmiesci sie pod rolete (braknie dosc sporo)