Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Bedą pasowały i nic nie bedzie wystawać. Zależy jak chcesz zeby felgi były dopasowane. Zeby były w miarę na równo z nadkolami to z tyłu bedziesz mogł dać jeszcze dystans około 10mm na strone, ale to już od Ciebie zależy :D
Opublikowano
Bedą pasowały i nic nie bedzie wystawać. Zależy jak chcesz zeby felgi były dopasowane. Zeby były w miarę na równo z nadkolami to z tyłu bedziesz mogł dać jeszcze dystans około 10mm na strone, ale to już od Ciebie zależy :D

a gdyby opony były szersze , bo wiekszosc felg do e60 ma 245:

http://allegro.pl/alu-felgi-bmw-e60-i-inne-18-cali-i6926588027.html

taki wzór mi sie podoba , ale czy moge być pewnym że nie przyhaczę ?

http://allegro.pl/alu-felgi-bmw-e60-i-inne-18-cali-i6926588027.html

Opublikowano
Z tego co już czytałem na tym forum to ludzie jezdzą normalnie na 245 szerokościach i nic sie nie dzieje. Ja mam u siebie 18/225/40 8.5 et 13 i nawet przy załadowanym aucie na wczasy nić nie przytarło :D
Opublikowano

Witam.

Panowie podejdzie do e90 330D felga 19"

- ET45 przód 9 cali - 225/35/19

- ET 48 tył 10 cali - 235/35/19

Zawieszenie seryjne. Pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Drugi link będą pasować bez dystansów, bo et jest mniejsze niż w e90.

Pierwszy link (nie są to ori, bo nie było s135 17 cali) nie wiadomo, bo w jednym miejscu jest et42 (dystanse wskazane) a w drugim et14, więc byłyby blisko krawędzi błotników.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tylko czy autko się na nich radzi

Rozumiem, że słownik zadziałał, ale trudno to rozszyfrować. Wejść wejdą i nawet dobrze będą wyglądać, bo zbliżą się do rantów błotników.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli nawet wejdzie a jest to wątpliwe przy tak dużym et to żeby to wyglądało musi być bardzo konkretny dystans, bo chyba nie jest celem samo założenie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, będzie bardzo schowana, powinno być et w okolicy 10-20 w zależności od szerokości felgi.

Fabrycznie w rwd jest et20 z tym wzorem, ale x już ma przewidziane et43, więc to niewielka różnica, kwestia jaki ma napęd. Ale nawet jak 4x4 to bez dystansów nie zakładałbym.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moze tu sprobuje, bo admini wyrzucili moj watek.

Chce kupic koła zimowe do bmw e93 330d, kółka 18 które sa z bmw serii 1. ET tam jest 20 bodajze. Ktos kumaty w tym temacie powie mi czy te kółka wejdą do mnie, a jesli nie, to czy wgl te fele z innymi oponami beda pasowac czy nie ma takieje opcji. Dzieki za odp i wklejam link do aukcji.

http://allegro.pl/bmw-e87-e88-e82-kola-alufelgi-felgi-m-pakiet-18-i6890819255.html#imglayer

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W jedynce ET 20 jakby było to felgi wystawały by za błotnik po 3 cm:) to jest styling 261 felga węższa ma ET49 szersza ET52. Wątpie aby to u ciebie weszło i nie obcierało od wewnętrznej strony. Musiałbyś dać dystanse. Standardowo w E90 przy podobnych felach rozmiarowo masz ET koło 35. Wiec żeby ładnie to wyglądało to koło 20mm dystans na każde koło. Na przód to może i z 30mm bo felga jest węższa.trzeba by dokładnie policzyć co i jak.
Opublikowano
Moze tu sprobuje, bo admini wyrzucili moj watek.

Chce kupic koła zimowe do bmw e93 330d, kółka 18 które sa z bmw serii 1. ET tam jest 20 bodajze. Ktos kumaty w tym temacie powie mi czy te kółka wejdą do mnie, a jesli nie, to czy wgl te fele z innymi oponami beda pasowac czy nie ma takieje opcji. Dzieki za odp i wklejam link do aukcji.

Jeżdżę na kołach 18x8 opony 225x40 przod i 235x40 tyl w e91 więc do Ciebie wejdą bez oporu a nawet dystans jeszcze wejdzie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chockie nie napisałeś najważniejszego. Jakie ET ma ten twój zestaw? Szerokość felg bez ET to jak byś nic nie podał. Ja w e87 jeżdze na 8,5 szerokości felgi i 245 szerokości opony, co nic, nikomu nie powie.

Tomek jak wrzucisz dystans to koło przesunie się na zewnątrz i będzie git. Tylko dochodzi koszt dystansów z dłuższymi śrubami.

Opublikowano
Jack79 tak tak chodzi o et20 w poście kolegi który zacytowałem była o nich mowa, jeżdżę na oryginalnych styling 270 et20
Opublikowano
Felgi o takiej szerokości i takim et będą bardzo schowane w nadkola czyli do wewnątrz. Żeby przynajmniej to w miarę przyzwoicie wyglądało to dystans minimum 25mm
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bez przesady, fabryczne et to przeważnie 34, przy 8 i 7 calowych felgach, więc będzie wyglądać podobnie jak na fabrycznych 7 calowych. Co nie zmienia oczywiście faktu, że dystans poprawi zdecydowanie wygląd auta.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
U mnie z tylu przy et 25 felga 9,5 cala jest prawie rowno z nadkolem (bez robienia negatywow). Wiec felgi o ktorych kolega pisze beda prawie 4 cm schowane wewnatrz, kolo tyl. Przod troszke mniej.