Skocz do zawartości

Asystent swiateł drogowych

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 632
  • Wyświetleń 152,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Jedź do Kamila do Rudnej. Poszukaj sobie bimmer diag na Facebooku 

• Tak możesz pod HUD - trochę daleka droga . Jeśli masz szyberdach ? tam też jest K_CAN .

• Bez szyberdachu CAN też jest w module w podsufitce. Bliżej się nie da.

Opublikowane grafiki

Opublikowano
witam też mam asystenta świateł dołożonego w bmw e60 z 2003r zakodowane dziala asystent tylko nie ma ikonki na zegarach i braku wpisu w i drive MASK ?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Licznik trzeba zaktualizować, przynajmnien w przypadku E8x tak jest. A co zakodowałeś dokładnie?

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
Pustym plikiem. Lma. Cas MASK kombi dsc rls i nie pamiętam co jeszcze pustym kodowalem.
Opublikowano
Cześć. Ktoś może poradził sobie z niewykrywaniem lam tylnich pojazdu poprzedzajacego?
Opublikowano
Fa dopisane do lma. Cas i później pustym plikiem to co wyżej pisałem. Kolega też mądre pytanie zadał mi też nie wykrywa pozycyjnych maks 100 może 120 m i zalącza drogowe rażąc gościa poprzedzającego
Opublikowano
W lci były już tylko z 868Mhz wiedz nie masz wyboru jeśli chcesz to lusterko, chyba że weźmiesz z amerykańskim standardem ale bramy już żadnej nie otworzysz :wink:

To o czym mówicie to nie jest przypadkiem częstotliwośc odbioru pilota od centralnego zamka? Jesteście 100% pewni, że to się tyczy TYLKO bramy garażowej? Sprawdzałem nie raz te częstotliwości i mnie wychodzi, że jest to zależne od częstotliwości kluczyka czy USA czy EU czy Azja

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W lci były już tylko z 868Mhz wiedz nie masz wyboru jeśli chcesz to lusterko, chyba że weźmiesz z amerykańskim standardem ale bramy już żadnej nie otworzysz :wink:

To o czym mówicie to nie jest przypadkiem częstotliwośc odbioru pilota od centralnego zamka? Jesteście 100% pewni, że to się tyczy TYLKO bramy garażowej? Sprawdzałem nie raz te częstotliwości i mnie wychodzi, że jest to zależne od częstotliwości kluczyka czy USA czy EU czy Azja

To jest na pewno częstotliwość kluczyka, a nie pilota do bram.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
Czyli dobrze mi się wydawało.
Opublikowano
Dzień dobry. Mam e61 lci o numerze cx40735. Chciałbym zamontować asystenta świateł drogowych. Mam do kupienia lusterko o numerze 913916101. Czy w im aucie będzie to działało? Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ja bym kupował z okrągłą kamerą. Podobno lepiej działają. Ty potrzsbujesz EC,LED,FLA, czyli fotochrom z nosem klauna i kamerą. Takich jest pełno w rozsądnych cenach.

Opublikowano
Ja szukam lusterka z FLA najlepiej z okrągłą kamerą i GTO (pilot bramy), temat praktycznie nie do zdobycia. Jestem w stanie kupić nawet wersje USA bo moje oba sterowniki bram nie mają problemów z obsługą częstotliwości 315Mhz. Gdyby ktoś namierzył lub miał takie lusterko to chętnie przygarnę.
Opublikowano
Czym się różni FLA z okrągła a kwadratowa kamera? Jakaś różnica w działaniu?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Powiem ci kubaj123, że spotkałem się tylko z takimi informacjami na forach. Nawetw tym temacie temat jest poruszany kilkukrotnie. Jak robię jakiegos retrofita to kupuję najnowszy PN z dostępnych, więc mam zamontowaną okrągłą kamerę. Kwadrata nie wkładałem. Jeździłem tylko ze swoim okrągłym asystentem, więc nie wiem jak to jest z kwadratowym.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jak dokładałem u siebie FLA to szukałem okrągłej bo wszyscy którzy to przerabiali pisali, że na niej asystent działa znacznie lepiej.

spacer.png

Opublikowano
To czas na nowa szybę, rls i FLA :D
Opublikowano
Witam moze troszkę nie na temat ale zamontowałem tylne lampy lci + modul lm2ahl do e60 z 2003r przód zostawiłem stary dynamic xenon przed lift. Jak zakodować lm2 żeby działały dynamic.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przebiłem się przez cały wątek i znalazłem informacje, że poszczególne lusterka różnią się kątem pod jakim zamontowana jest kamerka FLA.

Namierzyłem lusterko z FLA które chciałbym zamontować w moim E91 i wg numerów realoem pokazuje, że występuje w E70/E71/E84/E90/E91/E92 - mam rozumieć że mogę bez obaw takie lusterko brać i kąt padania będzie ok?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Tak, kąt pasuje. Do E6x trzeba kombinować bo nigdy takiego lustra nie było a pochylenie szyby jest z deka inne

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Czy moduł elektroniczny w lusterku, obsługujący piloty do bramy, również obsługuje piloty do samochodu? Pytam bo mam auto z USA z obsługą pilotów i się zastanawiam czy można je np rozmontować i wymienić samą płytkę od pilotów do bramy, pozostając kompatybilnym z amerykańskimi kluczykami do auta na 315Mhz?
Opublikowano
Pilot centralnego a pilot zamka raczej dwie różne rzeczy, raż że są z i bez a dwa są różne częstotliwości bram na USA i EU. Niestety w 99% pilot USA nie zadziała z europejskimi bramami chyba, że wrzucisz nowy sterownik do bramy.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
raż że są z i bez a dwa są różne częstotliwości bram na USA i EU.

No i są jeszcze dwie różne częstotliwości które bmw montowało w lusterka EU :mrgreen:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!