Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Problemik jest następujący.Otóż zauważyłem że podczas przejazdu po nierównościach (typu "kocie łby") ouka mi coś z tyłu po lewej stronie.Wiem że przyczyn może być dużo ale jkabyś cie mogli wypisac jakie wchodzą w grę to byłbym wdzięczny.Od razu mówię że w nagażniku nic nie wożę-mam pusty (no poza kołem zapasowym, lewarkiem i trójkątem ale to na bank jest dobrze umocowane).

Dodam że jak "przyciśnie" się tyłem to nie huśta się bez końca..czyli wygląda że amorek sprawny.

Z góry dzięki za wszelkie sugestie.

(sorki za błedy ale mam 38,6 :) )

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

Opublikowano
Zaczynam od najgorszej rzeczy czyli od peknietego miejsca mocowania zawieszenia do karoserii. Jezeli chcialbys poszukac informacji na ten temat na inecie to uzyj slow kluczowych "e36 subframe damage"
Opublikowano (edytowane)

Z góry dzięki za wszelkie sugestie.

u mnie to byl wahacz (mam na mysli jego mocowanie a nie samo zelazo)

dawal tak, ze sie az przestraszylem

ale juz ok

Edytowane przez zyghom
zh
Opublikowano
Siedlisko tylniego amortyzatora, kielich w karoserii pod to siedlisko, tuleja wachacza wzdłużnego - tego z piastą oczywiście, Te rzeczy należy dokładnie obejrzeć.
Opublikowano
Siedlisko tylniego amortyzatora, kielich w karoserii pod to siedlisko, tuleja wachacza wzdłużnego - tego z piastą oczywiście, Te rzeczy należy dokładnie obejrzeć.
OK, dzięki wszystkim za odpowiedzi. :)

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

Opublikowano
ja stawiam na mocowanie gorne amorka - mialem wlasnie to i dosc dlugo tego szukalem ..
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

Generalnie stukac z tylu moga silent bloki tylnego zawieszenia - nie ma ich duzo albo mocowanie amorka. Istnieje tez mozliwosc wybicia sie gum na belce tylnej - dosc czeste zjawisko w BMW.

Pozdro

Opublikowano

Może być to uszkodzona tuleja gumowo-met mocująca wachacz tylny do karoserii.

u mnie to bylo przyczyna.

Pozdrawiam

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.