Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Padł mi 3 bieg(zgrzyta) a mówią że naprawa się nie opłaca więc muszę wymienić i tu pytanie czy od 320 bedzie pasować do 325 M50?Są identyczne jeśli chodzi o wygłąd i sirodek?
Opublikowano
Nie ma mowy o nowej.Oczywiście urzywka

a w niej tylko wsteczny nie bedzie dzialal ?

kupisz na allegro bo gosc napisal: "wszystkie biegi wchodza" ?

rozebrac, wymienic co sie zepsulo (ew. ocenic po rozebraniu ze sie nie oplaca) i jezdzic

oczywiscie nie ty sie tym zajmij tylko fachowiec

tak IMHO

zh
Opublikowano

czesc,

skrzynia bedzie pasować na pewno, bo juz takie rzeczy robilem, mam poza tym 3 takie skrzynie na miejscu. Roznica pomiedzy 2.0 a 2.5 nie bedzie az tak bardzo odczuwalna. Te skrzynie roznia sie w srodku przełożeniami, mam nawet gdzies poszczegolne przełozenia kazdego niegu ale to w prazy a teraz jestem niestety w domu...

pozdrawiam

bartek

CARFIX BMW

Pełny serwis pogwarancyjny.Kodowanie i programowanie, indywidualizacja ustawień. Aktualizacja oprogramowania. Dostęp do serwera online(OSS),ASAP oraz Werkstatt information recherche (WIR). Cześci nowe - parts sales support (PASS) i używane do BMW.

Szczecin ul.Mieszka I 61a

Tel.692377209

Opublikowano
Z tego co wiem to fansza wychodzaca ze skrzyni 320 ma otwory na mniejsze sruby nie panientam rozmiaru ale mozna to przełozyć.
Opublikowano

w warszawie jest sklep koles sprzedaje uzywane czesci do bmw ja kupowalem u niego skrzynie powiedzial ze jak bedzie zla to wymieni ale napewno jest dobra i fakt jest dobra co innego jak sie kupuje na allegro pewnie

nie wiem czy bym sie bawil w rozbieranie skrzyni chyba ze u naprawde wielkiego specjalisty ale czy by to sie oplacalo?

podobno jak sie rozbierze skrzynie to potem ciezko juz dopsaowac elementy zeby wszystko dobrze chodzilo wiadomo wsadza sie to co jest popsute np. 3 bieg i on juz jest nowy i czy on bedzie współgrał z resztą uzywanych czesci w srodu hmm nie wiem nie znam sie ale uwazam ze dobrze jak cos jest skladane w fabryce

zreszta ile ludzi tyle pomyslow i kazdy robi po swojemu

pozdrawiam

życie zaczyna sie od 200km/h

http://royy.net/~serfer123/bmw/7.JPG

Opublikowano
Dzieki chłopaki :cool2: Pytałem się gościa to od razu powiedział że 600zł za robote a co dalej to zobaczy + części więc raczej kupię urzywke,napewno nie z allegro,poszukam czegoś w Radomiu i zastrzege :naughty: że jak będzie coś nie tak to ją oddaje.Pozdrawiam
Opublikowano

Przy zakupie używanej skrzyni koszty to skrzynia i wymiana ( 250,00pln, nie wiem jak u innych )

Naprawa skrzyni to koszt zdjęcia i montażu, plus koszty wykonywania jej naprawy i koszty części, które jako nowe mniej niż 500,00pln nie będą kosztowały.

Takie koszty można śmiało przełknąć w przypadku naprawy skrzyń rzadkich np. do M5. Natomiast do Twojego silnika skrzyń jest cholerę i można między nimi przebierać.

Opublikowano
..Pytałem się gościa to od razu powiedział że 600zł za robote a co dalej to zobaczy..

Troszke sporo, u mnie wypadala jedynka. Prawdopodobnie dziadek wczesniej ciagal przyczepe. Skrzynie dostalem za 500. Chlop dal pol roku gwarancji, a wymiana.. 100zl+olej.

No chyba ze ta suma jest za calosc

Opublikowano

ja u nas dalem 450 zł za skrzynie i robote - nie licze oleju.

wtedy mialem jeszcze ISa i padl mi kompletnie drugi bieg...

a moze skoro u Ciebie tylko zgrzyta przy wrzucaniu biegu to moze wystarczy synchronizator wymienic???

Opublikowano
ja w moim is`ie tez wymienialem skrzynie z powodu zgrzytow przy 3 biegu no wszyscy mowili ze o synchronizator ale odradzali rozbierac bo to napewno nie tylko to jak juz sie rozbierze i wymieni synchronizator to napewno znajdzie sie jeszcze sporo innych rzeczy do wymiany wiec kupilem nowa uzywana za 450zl koszt wymiany 150zl

życie zaczyna sie od 200km/h

http://royy.net/~serfer123/bmw/7.JPG

Opublikowano
no wiadomo jak juz padnie synchronizator to wiadome ze znajdzie sie jeszcze cos. ja zlozylem z 2 skrzyn jedna i bylo ok :)
Opublikowano

Tomek e36 napisał:

Buła napisał:

..Pytałem się gościa to od razu powiedział że 600zł za robote a co dalej to zobaczy..

Troszke sporo, u mnie wypadala jedynka. Prawdopodobnie dziadek wczesniej ciagal przyczepe. Skrzynie dostalem za 500. Chlop dal pol roku gwarancji, a wymiana.. 100zl+olej.

Powiedział 600 za wyjęcie, naprawienie (jeśli to tylko synchr.) i włożenie.+ cena synchr. ale powiedział też że napewno coś jeszcze wyjdzie w trakcie roboty i może być drożej.Dlatego wole poszukać urzywki z gwarancją 100% sprawności.

Opublikowano
No to niezle krzyczy. Ja placilem tak jak pisalem wczesniej: 100zl za wyjecie starej i wlozenie drugiej. Nawet niech bedzie 250 to podejzewam ze i tak lepiej na tym wyjdziesz
Opublikowano
Fajne macie ceny za demontaż i montaż skrzyni - w szczecinie są dwa warszaty specjalizujące się w BMW i za taką usługę trzeba 500 zł połozyć :mad2:
http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano

Tylko zwroc uwage na to ze niektorzy sami przekladaja skrzynie :wink:

Wydaje mi sie ze te ceny sa mocno przesadzone.

Opublikowano
Fajne macie ceny za demontaż i montaż skrzyni - w szczecinie są dwa warszaty specjalizujące się w BMW i za taką usługę trzeba 500 zł połozyć :mad2:

Otwieram warsztat w Szczecinie :D

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przy zakupie używanej skrzyni koszty to skrzynia i wymiana ( 250,00pln, nie wiem jak u innych )

Naprawa skrzyni to koszt zdjęcia i montażu, plus koszty wykonywania jej naprawy i koszty części, które jako nowe mniej niż 500,00pln nie będą kosztowały.

Takie koszty można śmiało przełknąć w przypadku naprawy skrzyń rzadkich np. do M5. Natomiast do Twojego silnika skrzyń jest cholerę i można między nimi przebierać.

Dokładnie tak, przegryzłem temat w E34 M20B20, gdzie rozleciało mi się tylko łożysko na wałku atakującym. Kombinowałem, ale wszędzie naprawa kosztowała więcej, niż kupienie używanej skrzyni i jej wymiana. Więc wymieniłem i jeździłem jeszcze długo tym autem.

Kai
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam pytanie czy będzie pasować skrzynia biegów z silnika 318i M43 do silnika 318i M40 czy nie będzie problemów?

wiem ze w niektórych modelach jest różna grubość przegubu elastycznego i różne długość wału czy to może mieć wpływ ?

z góry dzięki za odpowiedzi

Mrówa

Harce na gitarce oraz speed