Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ze wzgledów ekonomicznych to chyba lepiej R6 ale dźwięk 8 to jest to:P

a co do 2.0 i 210km/h to to nic trudnego :mrgreen:

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano

3.0 V8 ma takie osiągi jak 3.5 R6, na korzyść r6 spalanie, koszty utrzymania, V8 - dźwięk :D

Co do 2.0 i tych 210km/h to pewnie zdarzają się auta które tyle polecą, ale wiadomo że licznik przekłamuje.

Opublikowano
3.0 v8 oczywiście :) ma ktoś jakieś info na temat utrzymania samochodu ??? spalanie przede wszystkim :p, częsci, kłopoty z policją :D itp ??
Opublikowano
Kłopoty z policją to chyba zależą od Ciebie, a nie od jednostki napędowej :twisted:
Brokatrot Metallic
Opublikowano

Kilka postow wyzej obiecalem,ze napisze o spalaniu,to pisze :D Zalozylem nowa sonde,wyregulowalem LPG na nowo i dzis zaliczylem trase 2x140km i Beti spalila mi 33,5L gazu.Czyli spalanie wyszlo 11,96L/100km,srednia predkosc 120-140km/h-jak dla mnie rewelacja :D Kola 17` opony 215 i 235,do tego szpera 25% :D :D :D

Takze poki co nie zamierzam sprzedawac mojej kochanki :D :D :D

Opublikowano
To normalne spalanie. 12l na 100km w trasie przy takiej predkosci. My w E32 zeszlismy do 11l na 100l przy podobnej predkosci, ale sinik 4.0 V8. O ile wogole te OBC dobrze pokazuje.
Opublikowano
Ja nie bazuje na OBC bo np. wczoraj srednie spalanie pokazywal 9,2L a w rzeczywistosci spalil 12L czyli wyglada na to,ze LPG pali o 3l wiecej niz pokazuje OBC
Opublikowano

Przeczytałem wątek i widzę niezłe bajkopisarstwo u niektórych kolegów :) Żeby auto paliło gazu mniej, niż Niemiec napisał w książce obsługi dla benzyny to fajnie by było,ale to science-fiction :)

Miałem 5 lat becię z silnikiem (dość zużyty) m20b25 limuzyna automat i palił w mieście ok. 16 do nawet 24l gazu (II generacja,zimą),na trasie ok 11-14 litrów.Teraz mam Touringa z silnikiem w dobrym stanie m50TUB25, też w automacie,ze szperą, pali w mieście 16-20l gazu (IV generacja,założona w zeszłym roku),na trasie 9,5-13l.Duuuużo sprawniejsze i szybsze auto,takoż cięższe o 100kg od sedana.Spalanie obliczane z tankowań do pełna za każdym razem.

Pozdrawiam

Opublikowano

U mnie, przy około 90% robionych kilometrów w mieście, najczęściej wychodzi 13-14 litrów.

Przy spokojniejszej jeździe (bez przekraczania 4k obrotów) schodzi do 12.

Przy częstym dociąganiu do 5k, albo przy ostrej zimie, potrafi 15-16 wciągnąć.

E34 M20B20 z 1988, sedan z manualem, bez LPG. Pomiary nie chwilowe, tylko od jednego pełnego

tankowania do drugiego (litry z paragonu przez nabite km, chyba najdokładniejsza metoda).