Skocz do zawartości

PLANUJĘ KUPNO E39 PROSZĘ O OPINIE i POMOC W WYBORZE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ten cały temat to jeden wielki eot :D

temu akurat nie mogę zaprzeczyć co napisałeś choć

Mi głownie sie rozchodzi ze cala ta skora jest przereklamowana każdy chce mieć bo niby to eksluziw a tak naprawdę potem człowiek przezywa zima i latem zawód,

Bo nie każdy wie jak to jest :) dlatego warto o tym wspomnieć niech ludzie wiedza jakie są plusy i minusy, a potem każdy dokona swojego wyboru

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dlaczego ot?Sprawa dotyczy elementu samochodu ważnego dla nas i naszych części ciała.

Ajj tam.

Miałem kiedyś w autach zwykłe szmaty, potem welury teraz skóry i wcale mi nie przeszkadzają ani zimą, ani latem.

Się zapytam.

To...

Siedzenia%2520na%2520sprzeda%25C5%25BC%2520%25283%2529.jpg

czy to...?

Sportsitze%2520%25281%2529.jpg

Hehe :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Jak ma się garaż to skóry i tylko skóry bym wybrał.

Nie mam garażu, auto zawsze pod chmurką i wsiadam do kolegi do auta na czarnych skórach (klimę ma) to jest koszmar przez jakiś czas, zimą to samo a stołki podgrzewane. Na szmatkach jest to mniej odczuwalne.

Skóry (zadbane skóry) wyglądają o niebo lepiej i lepiej zadbać o czystość o ile się konserwuje skóry jak należy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Od 2 lat pod chmurą. Widział garaż przez ten czas może przez kilka dni.

DSC_1186.jpg

Skóry naprawdę nie są niczym złym. Tapicerka welurowa zresztą też.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Jasne może i nie. Ja akurat piszę o ciemnych tapicerkach szmacianych i ze skóry. Chociaż na bananową w roverze też miałem nieprzyjemność siadać i przyjemne to nie było :)
Opublikowano

Zimą jak jest, wiadomo :norty: Chwilę trzeba przecierpieć :norty: Ale to jest jeszcze do przejścia. Mnie przy skórze w BMW brakuje natomiast wentylacji latem, zwłaszcza w oparciach. Nawet mimo klimy można się czasem "przykleić" a to wcale fajne nie jest :mad2: W poprzednim aucie miałem wentylowane czarne skóry i było bez dramatu, wiadomo nagrzewały się ale wentylacja skutecznie to odczucie niwelowała.

Ogółem tez jestem za skórą ze względów praktycznych. Chociażby to, ze tyle kurzu nie zbiera się na fotelach i kanapie, niby nic ale jak ktoś ma uczulenie to doceni na pewno :wink: I walory estetyczne też na +, wg mnie skóra wygląda zdecydowanie lepiej w aucie.

http://s25.postimg.org/fhz6cbo73/podpis_forum.jpg

Mieszkasz w Holandii? Zajrzyj tu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=168&t=208939 Mój Individual >>klik<<

Zamienię 2szt BBS RS 700 8,5Jx18 za 2szt BBS RS 701 10Jx18, bądź deal na 19" ACS Type III

Opublikowano
A ja myślę, że kto skór nie miał ten będzie chciał je mieć w kolejnym aucie, zaś ten co ma skóry obecnie w kolejnym aucie zapewne też będzie miał :mrgreen: Tyle tylko, że mając je już wiadomo czego można się po nich spodziewać zarówno w lecie jak i zimą :mrgreen:
Opublikowano
Gigantyczny plus skóry jest taki, że nie zbiera kurzu i przy każdym siadaniu nie unosi się to wszystko w aucie. Pierwsze auto ze skórą i do weluru już nie wrócę. A co do przyklejania się, parzenia itp to wszystko zależy od jakości skóry. Jak ktoś ma doświadczenia po francuskich plastikowych pseudo-skórach to zawsze będzie narzekał :D

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
Jak ktoś ma doświadczenia po francuskich plastikowych pseudo-skórach to zawsze będzie narzekał :D

Ja dodam od siebie że świetne skóry miał kolega w swoim Volvo S40, pierwszy raz zdarzyło mi się zasnąć w czasie jazdy, tak miękkie i zajeiste skóry - rewelacja.

Za to później skóry w Oplu Vectra tym nowszym 2006 rok, to jakbym siedział na ławce w parku... taki zajebisty komfort, no ale Opel nie.

Opublikowano

Ja dodam od siebie że świetne skóry miał kolega w swoim Volvo S40.

Sąsiad ma S40 z 2003 roku i pomimo, tego że moje e39 jest dokładnie takim autem jakie chciałem zawsze mieć, to jednak siedzenia w jego aucie to pierwsza klasa. :cool2:

Opublikowano
Jako, że prowadzę myjnię i mam porównanie w kwestii skór to powiem tak: dobre skóry aktualnie są jedynie w BMW, Audi, Mercedesie i Volvo. Cała reszta to są jakieś plastiki w większej (Renault) lub mniejszej (Infiniti) domieszce. Im bardziej skóra jest zbliżona do skóry naturalnej (takiej, jak montowano np. w E39), tym jest lepsza. Dużo też zależy od konserwacji skóry, bo jeśli ktoś o to nie dba, to jest szorstka, sucha i generalnie słabo się prezentuje.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano

Witam

Planuję kupno autka e39 z LPG. Nie mam określonych jakiś wymagań kto wie jakich. Ważne by było poszanowane w miarę posiadało dobre wyposażenie oraz nie był to silnik 2.0 bo to nie obrażając nikogo ale do takiej wagi auta za słabe. Miałem 523i 96r. a teraz skusiłbym się na coś mocniejszego aczkolwiek to się zobaczy :) Nie mam nic ani do automatu ani do manuala chodź chciałbym spróbować automat w końcu. Wolałbym sedan bo mi się o wiele bardziej podoba. Diesela nie chcę (w chwili obecnej mam auto na to). Diesel kończy przy 4k obrotów jechać a benzyna zaczyna zresztą cena ropy jak i części do tego jest zbyt duża. Jeżdżę głównie w mieście ale lubię przycisnąć także pierwsza moja propozycja to coś takiego :

1. http://allegro.pl/bmw-e39-540i-zarejestrowana-w-pl-nowy-lpg-i4527931375.html

2. http://allegro.pl/unikatowe-bmw-535i-v8-manual-ruda-skora-xenon-i4536213397.html - to prawdopodobnie handlarz bo dywaniki do zdj dane (chodź ładnie się na zdj prezentuje auto)

3. http://allegro.pl/bmw-e39-535i-i4502750714.html

4. http://allegro.pl/bmw-530i-231km-gaz-xenon-navi-szyber-webasto-alu-i4502560638.html

P.S. znajomy mówił mi by kupić sobie e39 530i po 2001r. ponieważ ma dużo mocy ale silnik r6 czyli tańszy w utrzymaniu co o tym myślicie?

MOŻE KTOŚ Z KLUBOWICZÓW CHCE SPRZEDAĆ JAKAŚ LALĘ?:D

Opublikowano
2. http://allegro.pl/unikatowe-bmw-535i-v8-manual-ruda-skora-xenon-i4536213397.html - to prawdopodobnie handlarz bo dywaniki do zdj dane (chodź ładnie się na zdj prezentuje auto)

Ja też obstawiam, że to handlarz - auto jest wypucowane do sprzedaży aż miło, a nie wszystko złoto co się świeci. Zwróć uwagę, że nawet opony są przejechane czarnidłem. Auto aż świeci od czystości a właściciela nie stać aby je zatankować :nienie:

Ja raz swoje auto dałem do profesjonalnego czyszczenia i efekt był niesamowity. Normalnie jak nówka z salonu i tutaj widzę to samo, a przecież auto ma już 18 lat. Zaś z komory silnika to można jeść :8)

No i ten przebieg - wychodzi, że 1150 km miesięcznie. Sam policz ile Ty jeździsz miesięcznie i pomyśl czy ktoś kto decyduje się na taki silnik robi to po to aby potem podziwiać jak auto stoi na parkingu.

No, ale to ocena tylko ze zdjęć i opisu.

Opublikowano
dziekuje josz ;) wiesz brak skory to szczegol dla mnie bo moge miec w kazdej chwili caly komplet skory bananowej na elektryce takze bym to i tak zrobil. kwestia rudej i mechaniczna :D
Opublikowano

No i ten przebieg - wychodzi, że 1150 km miesięcznie. Sam policz ile Ty jeździsz miesięcznie i pomyśl czy ktoś kto decyduje się na taki silnik robi to po to aby potem podziwiać jak auto stoi na parkingu.

Z tym to akurat wychodzi różnie. Mam 530i a robię jakieś 800km miesięcznie (dojazd do pracy). A niemiec od którego kupiłem jeździł głównie po Monachium. W ciągu 11 lat nakręcił 149 tyś km, około 1120 km miesięcznie.