Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Koledzy. Mam taki problem od niedawna wskaznik od paliwa przestal mi pokazywać stan paliwa. co moze byc tego przyczyna?? ostanio zalalem pol baku i ani się troche nie ruszyl, troche glupia spr bo nie wiadomo do konca ile paliwa
Opublikowano

Możliwe że coś z pływakiem w zbiorniku. Ale niech ktoś ciut mądrzejszy wypowie :)

Pozdrawiam

Bawaria Może Więcej :)

( OO=[][]=OO )

Opublikowano
Wyjąć kostki z tyłu zegarów, psyknąć np wd-40, jeśli nie pomoże (a prawdopodobnie nie pomoże) dobrać się tak jak kolega mówił do pływa pod kanapą i zobaczyć czy się nie zawiesił.
Opublikowano
Ja miałem tak samo zatankowalem za 100zl i nic za kolejne 100zl i nic., za 50zl i w koncu sie ruszylo. Od tamtej pory jest OK. No tez na rezerwie potrafi swirowac np. pol rezerwy a wskazowka lezy a za dwa dni wskazuje pol rezerwy.
Opublikowano
za wskaźnik odpowiedzialny jest potencjometr przy pływaku i z nim mogło się coś stać, np mógł zaśniedzieć, lub kabelek od niego się w jakiś sposób odłączył. Ja właśnie tak miałem lutownica pięć minut i po temacie. Jeżeli wyjmiesz pompę to możesz sprawdzić miernikiem czy rezystancja się zmienia jak poruszasz pływakiem.
Opublikowano
E36 ma to do do siebie że lubi palic instalacje więc zdejmij tylne siedzenie ibędziesz miałna wierzchu pompke paliwa z pływakiem na 4 śrubkach (chyba) wyciągnij i będziesz wiedział. Za używke masz koło 120 zł (pompka+pływak)
  • 1 rok później...
Opublikowano
witamodkopalem temat bo jest zas problem-wiec mialem malo paliwa(posiadam lpg) wiec podjechalem dolac benzyny bo wskazowka byla juz wnet na dnie i jak odkrecilem korek to malo go nie wciagnelo tak zassany no wiec wlalem paliwa wsiadam a tu wskaznik lezy na dnie calkowicie i ani drgnie dodam ze to wszystko robilem na odpalonym aucie,bezpieczniki sprawdzilem sa cale,kontrolka swieci a nie wskazuje..co moglo sie stac?? :mad2:
Opublikowano
no to ja coś dorzuce od siebie bo wczoraj ,miałem taką samą akcje już ostatnio zatankowałem co prawda niewiele (8 litrów)wskazówka ani sie nie ruszyła wczoraj, dotankowałem nadal nic. zostawiłem włączony zapłon ,wyciagnałem kanape odłączyłem wtyczki od pompy obie i włozyłem je na miejsce. zapłon wyłączyłem włączyłem po raz 2 i wskazówka poszybowała w góre, od tego czasu pokazuje normalnie :D
Opublikowano
ale ja pod kanapa mam jeszczde jakąs puszke i niewiem co to jest jakis sensor i kable z tej puszki wychodza,z kturej strony jest ta pompa paliwa?
Opublikowano
no dobra jutro poprubuje. ale moze cos nie tak jest z tym ze mi bak sie zapowietrza i przez to ze korek odkrecilem i te powitrze cos uszkodzilo?
Opublikowano
no ale dziwne bo zajechalem na stacje i dzialala wskazowka. auta nie gasilem tylko odkrecilem korek co wlanie go tak zassalo nalalem wachy wsiadam a tu juz wskaowka lezy..
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam,mam podobny problem,wskazowka od paliwa juz od dluzszego czasu wskazujw w caly swiat,teraz doszedl problem ze od czasu do czasu w czasie jazdy robi mi sie choinka na tablicy tzn. zapalaja sie wsystkie kontrolki i po chwili gasna,ale auto jedzie dalej zdarza sie to ze trzy czsami dwa razy dziennie,mysle ze tez jest to zwiazane wlasnie z tym wskaznikiem paliwa,moze cos poradzicie ?postaram sie po niedzieli zajrzec pod te siedzenia.pozds.
Opublikowano

Powiem ci tak - mi też właśnie podczas jazdy gasły kontrolki i po chwili się zapalały.

Poczytałem trochę forum i problem rozwiązany od tego czasu :D

Przyczyna - kabelek masowy pod maską był przerwany - jak otworzysz maskę to jest on z lewej strony przy zawiasie.

• 1 rok później...
  • 1 rok później...
Opublikowano
witam odswiezam temat ,nie dziala wskaznik paliwa i temperatury cieczy i zegar wersja szybkosciomierz i zegar i swieci kontrolka recznego i nie podswietla licznik.Bezpieczniki dobre.pod