Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM, czy ktokolwiek wymieniał sam tuleje tylnej ramy w turingu 523 z 98r??? dam rade zrobić to sam czy czekają jakieś niespodzianki po drodze??? typu ''specjalny klucz'' , lub prasa. czy mógł by mi ktoś tą operacje mniejwięcej opisać??? z góry dziękuje.
Opublikowano
słuchaj,ładnie,pięknie,mam nadzieje,że u ciebie pójdzie łatwo ze ściągaczem,ale może cię spotkać niespodzianka,w postaci tak mocno zapieczonych tulei(jak u mnie było,niestety),że szok.ratunkiem dopiero okazał się palnik,i wypalanie gumy(wykręcanie całego wózka),tragedia.wiem,że to kosztuje,ale jak coś takiego cie spotka,to będziesz klął(jak ja),że nie dałeś do mechanika.co nie zmienia faktu,że u ciebie może pójść bezproblemowo,ale pytasz,więc mówię,mogą być problemy
Opublikowano
Dzisiaj wymienialem tuleje. Wyszly bez wiekszych problemow. Weszly jeszcze latwiej (na plyn do naczyn :D ). 300-400 zlotych w kieszeni.
Opublikowano

tuleje tylenj ramy = tuleje tylnej belki ? 4 szt ??

ja mam prosbe, jakie wybrac lemforder czy febi ?? febi 25zl tansza od lemfordera - szt....czyli 4x... = 100zl....

nie jezdze jakos specjalnie duzo 10tys rocznie... :)

Opublikowano
Dzisiaj wymienialem tuleje. Wyszly bez wiekszych problemow. Weszly jeszcze latwiej (na plyn do naczyn :D ). 300-400 zlotych w kieszeni.

:cool2: ,to super

Opublikowano

Witam piszecie o tych 4 duzych okrągłych tulejach ?

Przy jakich przebiegach sie one rozwalają ? ja byłem wczoraj u mechanika wymieniać łączniki stabilizatorów i stwierdził że jedną tyleję mam wywaloną i że najlepiej wymienić 4 bo i tak tzreba sciągać całą belkę itp. Mam przejechane w aucie nie całe 180 ts mechanik powiedział że muszę mieć wiecej skoro tuleja juz jest podjechana.

Opublikowano
Moja bunia ma 287tys. przebiegu i w tym tygodniu wymieniam cały komplet, auto jezdziło do 2009 roku w Niemczech, i gdyby tam zostało tuleje pewnie jeszcze były by dobre. ale cusz te nasze polskie drogi... :mad2:
Opublikowano
Dokładnie moja jak w zeszłym roku przyjechała z niemiec to zawiecha była ok nasze drogi i zimowe dziury zrobiły swoje no i koleiny na 10 calowych felgach też dają popalić .
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Ktoś może zakładał jakieś tańsze tuleje i jest z nich zadowolony , czy musi to być Lemforder ?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

właśnie ciekawi mnie ten Sidem bo dużo dobrego czytałem o tych częściach a cena atrakcyjna ?

ktoś jeździ na tym od dłuższego czasu ?

http://img23.imageshack.us/img23/2096/7copytif.jpg