Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pzdrawiam młodego kolegę studenta :]

Cena atrakcyjna jak za komplet. A firmy Kayaba bać się nie musisz, oni dostarczają amory do Subarek, Mazd i innych japończyków. Ja tam u siebie mam Bielsteiny B4 i jest git, tylko że do e30 kosztowały mnie 170 za sztukę w sklepie.

Opublikowano
Ja mam u siebie na przodzie KAYABA od ponad roku i nic sie nie dzieje. Byłem już 2x na trzepaczce i jest OK.
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano

kayaba robi super amorki i nie ma co się ich bać...

można też czasem wyrwać taniej bilstein'a - przyjemne wyroby po świetnych cenach

Opublikowano
Witam - jeżdziłem 4 lata E36 z tego 2 lata na KAYABA. Powiem Ci tylko tak - moim zdaniem ale zaznaczam "moim zdaniem" - nie da się na nich pojeździć tak jak na sachsach. Powiem więcej - miesiąc po założeniu pojechałem do warszatatu w którym mi je zakładali z pewnością że są trafione i zostaną wymienione. Niestety one mają taką charakterystykę - tak usłyszałem w przedstawicielstwie Sachsa.
Opublikowano
Marcin E30 ale taką tzn jaką. Bo faktem jest że w porównaniu do olejowego Sachsa nie można ich porównywać. Na Sachsie czujesz sie jak na Parostatku anie jak w samochodzie, a KYB są twardsze bo są gazowe czy tam olejowo gazowe i przez to są o niebo lepsze.
Opublikowano

oki dzięki! wiec firmy nie mam sie co bać.

A jeszcze mnie zastanawia jeden szczegoł w opisie:

* Dla modeli po roku produkcji: 1992.06 !!!!

a dalej pisze że

BMW

3 (E36) (1990.09-1998.02)

316 i

318 i

318 is

318 tds

Różnica w latach mnie troszke zastanawia, choć by się zgadzało ponieważ po czerwcu 1992 weszły amorki bez łącznika stabilozatora a ja mam 316 z ze stycznia 1992 i mam amorki wlasnie bez tego lacznika. Wiec chyba wniosek taki ze do tych modeli, co podal w opisie aukcji, amorki bez łącznika byly montowane wczesniej? Co powiedzą na to eksperci? :modlitwa:

------------------

A moze jeszcze sie zapytam czy ktoś z forum ma namiar na jakies tanie amorki do e36 na przod? Szukam jak najtaniej wiec zapytać nie zaszkodzi :)

Opublikowano
Zanim kupsiz na aukcji zadzwoń do firmy akwimat, po pierwsze doradzą, po drugie pewnie taniej, a i gumy kupisz od razu. Acha sprawdź czy są nakrętki duże te na goleń co sie nakręca.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Marcin E30 ale taką tzn jaką. Bo faktem jest że w porównaniu do olejowego Sachsa nie można ich porównywać. Na Sachsie czujesz sie jak na Parostatku anie jak w samochodzie, a KYB są twardsze bo są gazowe czy tam olejowo gazowe i przez to są o niebo lepsze.

Hmm, a które to kolego Sachs-y są olejowe? :shock: Może do E30 specjalnie "produkują" ;) ale do E36 Seria Super-Touring i Advantage są gazowo-olejowe czyli potocznie gazowe. Zresztą BMW fabrycznie wychodzi na Sachs-ie. Tyle, że Advantage do E36 kosztuje jakieś 450zł/szt :D czyli jakieś 2.5 KYB za jednego SACHS-a :twisted2:

Pozdrawiam.

Opublikowano
Tyle, że Advantage do E36 kosztuje jakieś 450zł/szt :D czyli jakieś 2.5 KYB za jednego SACHS-a :twisted2:

ehh mi u nas w jednym sklepie za sachsa krzykeli 489zł/szt. przednie i 360zł/szt. tylnie , grzecznie podziekowalem i wyszedłem.. :mad2: Dajcie spokoj 1000 zł za amorki rdo e36... 1/15 mojego samochodu :cry2:

Ciezki los.

A nie wiecie czy moge gdzies kupic przednie amorki jakoś jeszcze taniej niz te z podanego linka?

Kocie Sylwestrze moze jakoś moglbys cos zalatwić, układowić :D sam zarobic troszke ;) Choc mysle ze do e30 są dużo tansze, na allegro mozna kupic jakies tansze z gorszych za 120zł (do okolo 200 drozszych nie widziałem).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ciezki los.

A nie wiecie czy moge gdzies kupic przednie amorki jakoś jeszcze taniej niz te z podanego linka?

No sorry ale może trzeby było liczyć siły na zamiary i myśleć przed zakupem auta.

• Członkowie klubu
Opublikowano
witam,

juz od dluższego czasu zbieram sie do wymiany przednich amortyzatorów. Jednak jak to mlodemu studentowi jakość amortyzatorow ograniczają moje środki finansowe.

Na allegro zauwazylem takie amorki http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71289327. Co o nich sądzicie? Cena bardzo przystępna (dwa za cenę jednego sachsa), gwarancje 2 lata.

Pozdrawiam

Hubert

Nie czytałem innych postów w temacie bo po co - do BMW tylko Sachs lub Bilstein. Pytaj o ceny - ja dałem do e34 kombi - 265 zł za 1 szt. Sachsa - w sklepie nie w hurtowni.

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano

A Boge?? Podobno pierwszy montaż szedł na Boge.

O co Ci chodzi BAX apropos e30? Proponowali mi Sachsa olejowego w IC, ale mówili od razu że badziewne są olejowe. Co do cen KYB to miałem wybór między Sachs a KYB do Mazdy i wybrałem KYB- cena ta sama po 780zł para....

Ale może Bax powiesz skąd ta ocena? Ciekawe czy liczysz koszty przed zakupem samochodu jak Ci dyfer strzeli, już widze jak stoisz w kolejce do ASO po nowy:) PEACE & luss.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ciekawe czy liczysz koszty przed zakupem samochodu jak Ci dyfer strzeli, już widze jak stoisz w kolejce do ASO po nowy:) PEACE & luss.

A Ty nie liczysz kosztów eksploatacji przed kupnem? To gratuluje pomyślunku. Ponad to porównanie dyfra do amorów jest bez sensu bo póki co dyfer śmiało możesz założyć używke, a amorów to raczej nie polecam chyba że do 'toczek z żelaznym kółkiem' o ile takowe posiadają amorki :D Dyfer w przeciwieństwie do amortyzatorów, tarcz, klocków, sprzęgła i masy innych rzeczy z założenia producenta powinien służyć do końca dni auta, a przynajmniej na pewno na kilka wymian amortyzatorów.

Opublikowano

Z Dyferkiem oczywiście masz rację porównanie przesadzone, ale wiesz o co mi chodziło?

Że nie zawsze jest sens kupować do autka to co najdroższe i ładować kasę bez sensu, niektórzy z użytkowników BMW traktuję je jak samochody a nie materac, który stale trzeba pompować pieniędzmi.

Pozatym wydawanie kasy nie szukając tańszej alternatywy jest totalnym bezsensem, Bardzo często można kupić coś w niższej cenie o podobnej jakości lub nawet ten sam produkt w innym miejscu po tej samej cenie:)

Notabene, przy zakupie e30 z ciekawości sprawdziłem Ceny paru elementów i np amorek do mojego golenia kosztował 498zł na Narbutta, i było to Boge -oryginał BMW. Kupiłem KYB za dużo mniej a są super.

Opublikowano

jezeli masz auto z 01. 1992 to amory po 92 sie nie nadaja bo zmiana byla w czerwcu...

takze potrzebujesz te starsze. Moge sprzdeac Ci z 2 letnia gwarancja w nastepujacych cenah:

SACHS : 420 zł za 1 szt.

KYB: 310 zł za 1 szt.

potrzebujesz amory do e36 9.91-5.92

a te z allegro sa do modeli 6.92-> ; chyba, bo opis jest nie jasny

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano

o przeciez jest podany indeks na tej aukcji :duh:

wiec te amory 333910 i 333909 sa do E36 od 6.92 do 3.98

i takie mozesz kupic u mnie za 240 zł za 1 sztuke, ale wedlug katalogu KYB w e36 ze stycznia 92 sa 333918 i 333917......

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
wedlug katalogu KYB w e36 ze stycznia 92 sa 333918 i 333917......

no to juz zgłupiałem :? A nie wiesz czy te o ktorych mowisz (takich jakie powinny byc wg katalogu) sa z mocowaniem tego drazka stabilizatora?

Bo jak dzwonilem do jednego goscia handlujacego amorkami to powiedział mi wlasnie ze przed 06.92 byly amorki z lacznikiem a po 06.92 byly juz bez. Ja sie na tym totalnie nie znam i kupilem uzywki (bo juz nie moglem z tymi starymi ktore odbijaja sie na drodze jak pileczka pingpongowa) przynajmniej na czas jak bym mial pieniadze i kupil nowe. Kupilem uzywki z lacznikiem... zajeżdzam do mechanika zeby mi przezucił je i okazalo sie ze jednak mam bez lacznika :shock: . Wiec wlasne nie wiem juz w koncu jak to jest.. dlatego opis w aukcji wydaje mi sie wiarygodny :worried: . Co o tym sądzisz?