Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukałem na forum i nie znalazłem więc pytam

Mam felgi aluminiowe a na zimę chcę założyć stalówki i tutaj jest pytanie-czy śruby do felg stalowych są takie same jak do alusów, chodzi o długość :?:

Pozdrawiam

Opublikowano
nie nie chodzi o długość a o kąt łba śruby - tu są spektakularne różnice

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano

na upartego będzie dobrze

tylko śrubom się nic nie stanie bo są twardsze od materiału z jakiego jest wykonana felga - jedyne co - to to że wyrobią się stożki na otworach felgi

gdy osadzenie na pieście nie będzie mocno pasowne (lub wyrobione dystanse) pojawią się bicia na kołach

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano
ja też przykręcam stalówki na śruby od alusków...bezproblemowo.Wszystko gra.

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

Opublikowano

Ja mam inne śruby do stalówek i inne do alu.

Nie wiem czy łebki sa inne czy nie, ale różnica jest w długości śrub. Jak kupiłem auto to dostałem 2xkomplet śrub.

http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
a ja tak troche z innej beczki, mianowicie kupilem sobie śruby do stalowek z tym ze kupilem ich 16 (mam wiecej ale te 16 jest napewno od bmw). Czy można jeździć na 16 śrubach? tzn w kazdym kole bedzie brakowalo po jednej srubie :wink:
Opublikowano
a ja tak troche z innej beczki, mianowicie kupilem sobie śruby do stalowek z tym ze kupilem ich 16 (mam wiecej ale te 16 jest napewno od bmw). Czy można jeździć na 16 śrubach? tzn w kazdym kole bedzie brakowalo po jednej srubie :wink:

Ja bym nie ryzykował . Skoro jest miejsce na 5 śrub to zapewne tyle ma ich być. Od tego zależy twoje bezpieczeństwo. :naughty:

http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano

Tak jak napisałem wcześniej u mnie są dokładnie takie same śruby dla aluminiowych jak i stalowych felg ( na oko :wink: i wg. ETK ) ale dla innych aluminiowych np. 17" już są inne.... ( różnią się właśnie długością ....możliwe że kątem łba również )

Musisz sobie dobrać srubki indywidualnie :wink:

( jeżeli chcesz znać długość śrub dla oryginalnych stalowych felg to mogę podać jutro :wink: )

Opublikowano

Witam.

Interesowała mnie długość śrub bo przy feldze stalowej śruby będą więcej wystawać z piasty,a nie wiem czy tam jest wystarczająco dużo luzu żeby czegoś nie uszkodzić.

Ale jak koledzy piszą że te same śruby stosują do felg stalowych to nie ma sprawy-dziękuję.

Opublikowano
byl juz ten watek ,to ja pytałem o sruby i jezeli masz felgi orginal to smialo mozesz uzyc tych srub,ja tak zrobilem i jest ok
DARK SIDE OF POWER!