Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie kupuj tego gowna polskiego krosno kupilem je w tym samym czasie do mercedesa vito do e90 i do signum wszystkie co do jednego ch** szczelil. Znajomy zakupil pare dni temu do c klasy i juz ma problem z jednym
  • Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam! Moje zapytanie jak na Nowy Temat jest trochę banalne,więc postanowiłem dołączyć do tego.

A mianowicie w modelu e-91 pre lci klapa bagaznika otwiera się czasami sama,a czasami razem z półką (roletą ) Czy to od czegoś zależy?

jak masz zasuniętą roletę i otworzysz jedynie szybę klapy to roleta się podniesie/zwinie. jak otwierasz całą klapę to roleta pozostaje na miejscu.

Opublikowano
Jeżeli podczas otwierania klapy bagażnika wciśniesz 2 razy przycisk na klapie to roleta pójdzie w górę i otworzysz klapę. Pomocne przy dużych "zakupach" alby łatwiej się załadować :-)
Opublikowano
Jeżeli podczas otwierania klapy bagażnika wciśniesz 2 razy przycisk na klapie to roleta pójdzie w górę i otworzysz klapę. Pomocne przy dużych "zakupach" alby łatwiej się załadować :-)

O to chodziło .Dzięki!

Opublikowano
Ktoś używał tych podnośników marki KROSNO do bagażnika e90 i maski?

trzy posty wyzej opisalen moje doswiadczenia z tym dziadostwem masakra nie warte zadnych pieniedzy

Opublikowano
Mam jakis rok silowki z Krosna do tylniej klapy, chodza troche gorzej niz na poczatku oceniam ze jakies 2 lata posmigaja. Za ta cene warto.
Opublikowano
Ja również wczoraj wymieniłem na Krosno i generalnie chodza duuuzo lepiej niż moje stare:) Dla mnie moga wytrzymac 2 lata mi to wystarczy za ta kase to i tak sporo:)
Opublikowano
małe sprostowanie krosno to dziadostwo ale skoro oem to koszt 672zł a tutaj 120zł (tego nie wiedziałem ) to warto za te grosze to kupić
Opublikowano

Ja dzisiaj zamówiłem w polcar siłowniki do klapy. Mysle ze bedą dobre :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ok, dzięki, nawet nie wiedziałem że tak można :) Dopiero co kupiłem bmw także muszę się obeznać w tych stronach.

Bałem się że siłownik Krosno będzie za słaby do sedana, a tutaj na stronie napisane jest że oryginał ma 300N ... http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/produkt/7250308-silownik-pneumatyczny-pokrywy-bag/vPR96263 chyba jednak wezmę krosno, jeszcze ta cena oryginału powalająca :D

Opublikowano
Krosno jest tanie i dobre, wcale nie gorsze od fabrycznych które, mimo garażowania, w trzy lata pordzewiały tak, że purchle się porobiły i ledwo utrzymywały klapę E91 w górnym położeniu.

Footer-Smallest.jpg

Sprzedam licznik HIGH do E9x i E8x.

Opublikowano
Ja kupiłem również, 20 zł za sztukę i chodzą super. Są ciche (poprzednie oryginalne piszczały/skrzypiały i były skorodowane). Mogę z czystym sumieniem polecić.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Wcześniej do Audi A4 też kupiłem krosno i chodziły jak marzenie, aż klapę wyrywało do góry :) Zobaczymy jak w bmw, jutro mają przyjść.

+++++

Wymieniłem podnośniki, myślałem że będzie czuć większą różnice na starcie podnoszenia, ale w sumie nic się nie zmieniło, dopiero od połowy, jakby klapa lepiej się podnosi.

• 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja tak samo kupiłem krosno do e90 I na starcie nie czuć różnicy miedzy starymi oryginałami dopiero od polowy mocno otwierają. Także nie polecam do e90 krosno.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)
Wymieniłem silowniki klapy bagażnika na nowe i generalnie jest niewiele lepiej, nadal klapa chodzi ciężko (E91 2011). Podobnie jest u Kolegi, który ma ten sam rocznik i też wymienił bez wyraźnych efektów. Wczoraj byłem w Inchcape na olejowym i zasugerowali problem z zawiasami klapy, ktoś przerabiał ten temat? Edytowane przez user_jgora