Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam niewiem czy dobrze napisalem ze stworzyłem nowy temat ale ze wzgledu ze jestem nowy uzytkownik mam nadzieje że mi wybaczycie.Moj problem tkwi ze chce zakupic autko i bardzo bym prosił o pomoc wysyłam linka ponizej

http://moto.allegro.pl/bmw-520d-skory-navi-dvd-tv-ringi-ledy-pdcx2-full-i1464053866.html

proszę o opinie i wogole mam kawałek drogi to tego goscia suma tez nie jest oczywiscie mała a niechce kupić syfa wiem że znacie sie na tym modelu,dziekuje za pomoc i czekam na odpisy pozdrawiam wszystkich!!!

Opublikowano
Po pierwsze to nie ten dział, po drugie na alledrogo wszystkie BMW to Full Opcja, nawet te bez automatycznej klimatyzacji (chociaż kłamie w żywe oczy, że to automat), xenonów i automatycznej skrzyni biegów.
Opublikowano
ja tylko dodam że to auto jest na allegro od września 2010, przy tym popycie jaki jest na e60 nie sądzę, że gdyby było sprawne utrzymałoby się tak długo... No ale cóż Twój wybór... Jedź kupuj tylko nie pisz ze coś nie działa ;)
Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano
Po pierwsze to nie ten dział, po drugie na alledrogo wszystkie BMW to Full Opcja, nawet te bez automatycznej klimatyzacji (chociaż kłamie w żywe oczy, że to automat), xenonów i automatycznej skrzyni biegów.

i szyberdachu :) .

Dobrze że nie piszą M-Pakiet lub M5 :)

Faktycznie klima w takim aucie z tymi gałkami jak od piekarnika to żenada .

Opublikowano
Czyta się to jak powieść science-fiction choć w tym ogłoszeniu do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze wyrazów - "igła" i "lala"!Co do pomocy koledze to możemy jedynie powytykać to co widać a na konkretne przejrzenie auta to i tak musisz jechać np.do ASO – no chyba że szczęśliwym trafem znajdzie się ktoś na forum co zna to auto i wyda o nim opinie.Pozostaje jeszcze kwestia czego nowy nabywca oczekuje po swoim nowym Bmw bo to co dla niego może być „full” wypasem to dla innego będzie jedynie namiastką Bmw.
Opublikowano
auto swiezo sciagniete wiec chyba raczej to nie to dokladnie 2 tygodnie temu dzwonilem do goscia

Ja widziałem ten samochód na allegro dużo wcześniej niż 2 tygodnie. A sprawdzić tego w sumie nie ma jak bo auto już jest bez blach, umowę z niemcem można napisać na kolanie i poprosić kolegę o podpis a tam data może być jaka chcesz ;). Tablice można kupić na każdej giełdzie czerwone lub żółte w zależności na ile potrzebujesz, więc dacie tam bym nie ufał. Serio widziałem wcześniej to auto, ta sama sceneria, wyposażenie itd... Z drugiej strony jak Ci się auto podoba, a masz daleko to zapytaj o przegląd w ASO. Często po tym pytaniu rozmowa staje się jałowa, albo sprzedawca mówi wprost, że nie ma czasu albo ze oni się nie znają, albo po co będzie pan tracił pieniądze, przecież auto jest igła... Wtedy radzę zakończyć rozmowę bo zaprowadzi Cię do nikąd...

Opublikowano
Rozumiem zadzwonie do niego i zapytam czy poprostu zgadza sie na sprawdzenie auta w ASO tam mi chyba powinni powiedziec na czym stoje tam gdzie jest auto mam ciotke wiec niema problemu z noclegiem wiec mam czas na ogledziny tego autka jeszcze zapytam czy wart jest tej kasy mam jeszcze opcje wyjazdu we wtorek do belgii czy moze ktos byl tam jest tam czego szukac??dziekuje za wyrozumiałosc i odpowiedzi
Opublikowano
Rozumiem zadzwonie do niego i zapytam czy poprostu zgadza sie na sprawdzenie auta w ASO tam mi chyba powinni powiedziec na czym stoje tam gdzie jest auto mam ciotke wiec niema problemu z noclegiem wiec mam czas na ogledziny tego autka jeszcze zapytam czy wart jest tej kasy mam jeszcze opcje wyjazdu we wtorek do belgii czy moze ktos byl tam jest tam czego szukac??dziekuje za wyrozumiałosc i odpowiedzi

Z jakiego dokładnie miasta jest to bmw ? W dolnośląskim ASO jest chyba tylko we Wrocławiu i tam musielibyście się umówić na sprawdzenie auta... Ponad to trzeba jeszcze doliczyć akcyzę 3,1% no i na sprawdzenie w aso z 700zł przygotować. Czy w Belgii są dobre auta trudno mi powiedzieć, jeśli szukasz 2.0 to myślę, że coś powinieneś znaleźć, tylko wiadomo że już go sobie w ASO nie sprawdzisz, bo tak jak tutaj pewnie i tam trzeba się umawiać z wyprzedzeniem...

Opublikowano
Witam niewiem czy dobrze napisalem ze stworzyłem nowy temat ale ze wzgledu ze jestem nowy uzytkownik mam nadzieje że mi wybaczycie.Moj problem tkwi ze chce zakupic autko i bardzo bym prosił o pomoc wysyłam linka ponizej

http://moto.allegro.pl/bmw-520d-skory-navi-dvd-tv-ringi-ledy-pdcx2-full-i1464053866.html

proszę o opinie i wogole mam kawałek drogi to tego goscia suma tez nie jest oczywiscie mała a niechce kupić syfa wiem że znacie sie na tym modelu,dziekuje za pomoc i czekam na odpisy pozdrawiam wszystkich!!!

kolego Wojtek777 jak przed zakupem oglądałem 6 samochodów od handlarzy (sprowadzanych) i kupiłem 7my od prywatnego :)

i z przykrością muszę stwierdzić, że "na dzień dobry" każdy handlarz to złodziej i pijak! bo każdy pijak to złodziej :) (jak to głosił Bareia :D)

Niestety czeka Cię trudna i żmudna droga przed kupieniem dobrego egzemplarza. Jak koledzy na forum wielokrotnie już powtarzali: "kubeł zimnej wody" przed zakupem, a najlepiej wziąć ze sobą jakiegoś skrajnego sceptyka, który będzie Cię sprowadzał na ziemię - chłopaki z handlu są kuci na 4 łapy.

Jak to mi jeden powiedział: "ja nie jestem handlarzem, ja jestem specjalistą od sprzedaży" :D

Ja postępowałem tak:

1. Prosiłem o VIN od auta.

2. Wizyta w ASO po historie (w bmw za grosze lub za darmo).

3. Oględziny auta (+ sprawdzenie VINu :D) no i tu się w 6 przypadkach zakończyło :) hehe

Poczytaj o usterkach tego modelu i zwracaj na te elementy szczególną uwagę. Aha w oglądanych przeze mnie "sztukach" każda miała 180-190k przebiegu, a w rzeczywistości x2 :duh: .

i jeszcze jedno - najważniejsze - nie pakuj się w auta bez opłaconej akcyzy i umowy z niemieckimi duchami :) a tu masz przestrogę:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=73&t=147808

czuj duch! :cool2:

z pozdrowieniami

bArT

Matematyka to nie ma technika, moja tematyka matematyki nie dotyka. / k44

Opublikowano

Klimatyzacja jest automatyczna, lecz jednostrefowa.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Auto jest z kłodzka koles moze mi to oplacic i przygotowac do rejstracji,ale tak jak pisalem jade we wtorek do belgii zobacze czy cos tam trafie wiec w next sobote napisze moje wrazenia interesuje mnie max 2007 rok 2.0D sedan moze ktos ma dobry egzemplarz i moze mi go podeslac bylbym wdzieczny :D
Opublikowano
A co to jest SOBBWAFER ? :)

Nie wiem ale kłania się poprawna pisownia ;) ... chociaż brzmi to podobnie do LUFTWAFFE ;)

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
najbardziej mi się podoba tekst typu 163KM - na łańcuchu !!! koniecznie z wykrzyknikami :)) po za tym czy 2007rok nie powinien mieć lamp po lifcie?
Opublikowano
najbardziej mi się podoba tekst typu 163KM - na łańcuchu !!! koniecznie z wykrzyknikami :)) po za tym czy 2007rok nie powinien mieć lamp po lifcie?

...bo jak się go spuści z łańcucha to i ze 230KM będzie miał hehehhe

Opublikowano

No pewnie że będzie miał tą moc bo sprzedawca napisał "bardzo dynamiczny" :lol:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Lift był 2007.03 :D

Opublikowano

172.000km i wymieniony filtr cząstek stałych,trochę dziwne ,bo zazwyczaj ten filtr wytrzymuje do 200.000km.Zwłaszcza kiedy jeżdżony tylko po autostradach (tak napisał sprzedający),więc po co wymieniać coś,co jest cholernie drogie (2000 Euro) i działa.

Auto jest z Holandii,wywnioskowałem z menu komputera pokładowego.

Bez ksenonów i automatu ,z tania klima - nie do przyjęcia

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

no rzesz... no to mnie teraz czeka czyszczenie klawiszy, monitora i całego biurka z browaru.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(A żona się obudziła i zaspanym głosem: "Czego rżysz po pierwszej w nocy...")