Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Generalnie mechanicy jak widzą,że klient ma jakieś trochę większe pojęcie od zwykłego zjadacza chleba to stają się jacyś opryskliwi i nie chcą się wdawać w dyskusję.Nie potrafią się przyznać,że czegoś nie wiedzą i zazwyczaj głupkowato odpowiadają - ''na forach to głupoty piszą''.

Bo trzeba jeździć do mechaników a nie do rzeźbiarzy !! :D :D :D

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Koledzy ja mam inne pytanie odnośnie wycięcia katalizatorów. A mianowicie jak to dokładnie zrobić? To że trzeba je wytłuc to wiem ale jak to zrobić. Wziąć młotek w rękę i napażać po puszce aż się wypróżni chyba nie?
Opublikowano (edytowane)

Czyli najpierw całą puchę trzeba wyciąć, później wykastrować monolit i na końcu wspawać w środek rurę i do wozu? A ty kolego jak masz to zrobione usunąłeś całą puchę czy wspawałeś w środek rurę?

Aha i przyłącze się do pytania kolegi co z wycięciem katalizatora w CR z EU4 i z sondą?

Edytowane przez Valdi85
Opublikowano
Z tą kasą to jak w końcu jest.Mi tłumiakrz mówił,że wartość ma tylko ten katalizator jak jest cały,a za wkład dostanę jakieś 20zł.
Opublikowano
To Cię chyba chciał naciągnąć ja dzisiaj pytałem się o ceny u siebie w różnych miejscach i powiedział mi jeden ze skupu metali kolorowych, że za wnętrzności kata z diesla płacą 140zł od kilograma. Mi wyszło z dwóch katów ok 1,7-1,9kg (różnice między wagami).
Opublikowano
Z tą kasą to jak w końcu jest.Mi tłumiakrz mówił,że wartość ma tylko ten katalizator jak jest cały,a za wkład dostanę jakieś 20zł.

za sam wkład z 2 katów 320d dostałem ok 450 zł

• 3 lata później...
Opublikowano
Siema 320d 136 mam i takie pytanie lepiej wyciąć tego kata przy turbinie i wstawić jakieś złącze, czy moze lepiej naciąć wydłubać a puszke zostawić ? i ile taki może być warty przy turbinie. Bo srodkowy juz został wyciety i jest pusta puszka. Muli teraz auto ale czy po wycięciu nie bedzie zbyt głośno chodzić ?
Opublikowano
Czyli tego pierwszego przy turbinie? naj lepiej wydlubac otworzyć jak konserwe, czy wywalić całego ? i ile za takiego wydlubanego w kawałkach przy turbinie można dostać bo wiecie jak to jest gosciu powie 150 ze mi da a okaze sie ze on 400 warty.