Skocz do zawartości

320d - Ile więcej spali automat od manuala?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jakub ............oczywiście od razu z chipował na 300 KM , już niestety startu nie mam do niego a auto naprawdę super , ciekawe czy napęd mu wytrzyma a sporo jeździ więc niedługo się dowiemy :)

Tak więc chłopczyku jakbym chciał kupić auto sportowe to miałbym porsche. 330CiA nie kupowałem do wyścigów tylko miała to być alternatywa do 530dA Touring :twisted:

Pozdrawiam i życzę udanej zabawy z silnikiem

brokat_
  • Odpowiedzi 177
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jak pojawia się Rado_! to trzeba opuścić temat.

Ciekawe skąd wiesz że ten pacjen z Raszyna miał 4x4?

Opublikowano
Jak rozpoczynamy temat o kobietach to z tych śliczniejszych to Amy Reid, Jenaveve Jolie, Nella Tay, Lisa Ann i większość azjatek :)
brokat_
Opublikowano
Jak rozpoczynamy temat o kobietach to z tych śliczniejszych to Amy Reid, Jenaveve Jolie, Nella Tay, Lisa Ann i większość azjatek :)

No to się zacznie...

Magdalena Cielecka...i dlugo nic

Opublikowano

Od lat Shania Twian z wielu względów, a ze świeższych tematów pt "fajna łasiczka" to Francys Sudnicka.

ps. i dziekuje koledze za radę poszukania instrukcji w google.

Opublikowano

Magda i Shania podobno jezdza dieslem ... dziewczyny z Nikity sa dobre ;)

-------------------------------------------------------------------------

Sent from my Milestone using Tapatalk

Opublikowano

im

zanim kupiłem 330d przeczytałem cały wątek diesle - benzyna - bardzo wybitnie się tam udzielałeś Rado_1 tak samo , zgadzaliście się tylko wtedy kiedy chodziło o napęd 4x4 wtedy pialiście zachwytu - więc jesteś bardzo obiektywny , zgdzasz się tylko wtedy kiedy to jest zbliżone do twojej fury - innych danych nie jesteś w stanie przyjąć - wszystko inne odrzucasz, jak pisałem napęd 4x4 to nie dla mnie bo wrzucenie chipa jest już bardzo ryzykowne , ja nie mówię że napęd 4x4 nie jest fajny ale ma też sporo wad , ja wole zwykłe 330d jest bezawaryjne jak to ty mówisz i głównie tym się kierowałem jak i mniejszym zużyciem paliwa - wybrałem to co mi odpowiadało - o chipie jeszcze wtedy nie wiedziałem

swoją drogą ciekawe czy Rado_! wkońcu padł silnik - chyba połowa tego forum mu tego życzyła żeby w końcu ten jego klekot się zepsuł

a dane są brutalne i jak widać nie przyjmiecie tego do wiadomości

e46 330d 204 PS po chipie objedzie każde 330i (już o automatach nie wspomne) ale zarówno Brokat jak i Jakub tego nie przyjmą do wiadomości - zgodzicie się ? czy kolejny raz pozaklinacie rzeczywistość ?

jestem pewny że rzeden benzynowiec tego nie przyzna - dalej będzie opowiadał o padających turbo wtryskach , pompach itd itp

Brokat jak ci napisałem 330cia to osobiście dla mnie porażka - każde cupe sugeruje że to niby sportowy wózek ale automat to już wózek dla emeryta , do tego awaryjność skrzynki i koszty jej naprawy - nie widzę żadnych plusów 530dA - też porażka bo nie da się chipa wrzucić , więc przy masie tego samochodu plus automatyczna skrzynia to faktycznie osiągi nie porażają , no chyba że dla kogość kryterium jest tylko wygląd , to faktycznie cupe jest ładniejsze, skoro masz 530da i jest to twoje wozidło - wół roboczy ,to po co i na co kupywałeś 330cia jako odskocznie czego ? nie lepiej było w manualu kupić i pokręcić trochę ten silniczek i posłuchać go , pojeździć sportowo ? , m3 jak by był automat to pewnie też byś sprofanował i też byś zakupił z automatyczna skrzynią - nie kumasz czaczy albo już zobaczyłeś swój błąd tylko się jeszcze do niego nie możesz przyznać

więc w nie dziwię się że tak psioczysz i zachwycasz się 330cia ,

więc czekam czy przyznacie to ? raczej nie i nie ma faktycznie z kim tu porozmawiać

,

dla mnie w e46 tylko m3 osiągami bije 330d 204 PS po chipie , silnik dostał sporo nagród , jest bardzo podatny na chiptiuning - ale widocznie ci experci co dawali te nagrody nie umywali się do tych "expertów" na tym forum

Opublikowano

W I T A M czy to normalne przy AUTOMACIE 320d 150KM:

Spalanie:

Miasto- (korki, od świateł do świateł, prędkość śr. 60km) spalanie 8.4-9.2 L /100km

Mieszany cykl: 7.0-7.5 L /100km

Trasa- (przy prędkości nie więcej niż 85-95km/h ): 4.8-5.3 L /100km

Trasa- (przy 120-140km ): 5.6-6.2 L /100km

Ekstremalna jazda- ( po mieście od świateł do świateł ) 11.0-12.0 L 100km

chciałbym dodać że rano jak auto odpalam to dymi, i taki dziwny smród jak by olej, sprawdzałem olej po przejechaniu, 3000km i nie widać żeby brał olej, jest tyle samo co przy wymianie może milimetr mniej ale dokładnie nie stwierdzę bo to nie zauważalne..

Opublikowano

im

e46 330d 204 PS po chipie objedzie każde 330i (już o automatach nie wspomne) ale zarówno Brokat jak i Jakub tego nie przyjmą do wiadomości - zgodzicie się ? czy kolejny raz pozaklinacie rzeczywistość ?

Nigdy nie ścigam się ani w mieście, ani poza miastem gdzie odbywa się normalny ruch uliczy.

Nie obchodzi mnie moc twojego diesla, twojego ekspresu do kawy, ani trwałośc twoich baterii w pilocie do bramy.

Możesz sobie wstawić nawet [edit] na szybę i tak to nie wzbudzi mojego zainteresowania.

Masz coś do mnie to pisz na PW i jak będziesz jeszcze raz odwiedzal Włocławek w celu rozwiezienia pizzy to się spotkamy..ok?

Opublikowano

jestem pewny że rzeden benzynowiec tego nie przyzna - dalej będzie opowiadał o padających turbo wtryskach , pompach itd itp

Brokat jak ci napisałem 330cia to osobiście dla mnie porażka - każde cupe sugeruje że to niby sportowy wózek ale automat to już wózek dla emeryta , do tego awaryjność skrzynki i koszty jej naprawy - nie widzę żadnych plusów 530dA - też porażka bo nie da się chipa wrzucić , więc przy masie tego samochodu plus automatyczna skrzynia to faktycznie osiągi nie porażają , no chyba że dla kogość kryterium jest tylko wygląd , to faktycznie cupe jest ładniejsze, skoro masz 530da i jest to twoje wozidło - wół roboczy ,to po co i na co kupywałeś 330cia jako odskocznie czego ? nie lepiej było w manualu kupić i pokręcić trochę ten silniczek i posłuchać go , pojeździć sportowo ? , m3 jak by był automat to pewnie też byś sprofanował i też byś zakupił z automatyczna skrzynią - nie kumasz czaczy albo już zobaczyłeś swój błąd tylko się jeszcze do niego nie możesz przyznać

więc w nie dziwię się że tak psioczysz i zachwycasz się 330cia ,

Ja zapraszam do Tychów to utre Ci jadaczkę najpierw 523i później 530dA a na koniec autem dla emeryta 330CiA :D

PS1. To już wiem po co Ci klekot w cIpie żebyś mógł szybciej zaparkować pod klatką niż klient z fiata seicento, mam pytanie w bagażniuku czy na fotelu trzymasz pizze którą rozwozisz? :)

PS2.Twoje BMW jest najlepsze z całego forum lepsze niż nawet M3

Pozdrawiam Klekocie

PS3. To forum to jedynie przepychanka co jest lepsze a co gorsze, każdy ma swoje rację i nie da sobie wmówić innch

brokat_
Opublikowano
W I T A M czy to normalne przy AUTOMACIE 320d 150KM:

Spalanie:

Miasto- (korki, od świateł do świateł, prędkość śr. 60km) spalanie 8.4-9.2 L /100km

Mieszany cykl: 7.0-7.5 L /100km

Trasa- (przy prędkości nie więcej niż 85-95km/h ): 4.8-5.3 L /100km

Trasa- (przy 120-140km ): 5.6-6.2 L /100km

Ekstremalna jazda- ( po mieście od świateł do świateł ) 11.0-12.0 L 100km

chciałbym dodać że rano jak auto odpalam to dymi, i taki dziwny smród jak by olej, sprawdzałem olej po przejechaniu, 3000km i nie widać żeby brał olej, jest tyle samo co przy wymianie może milimetr mniej ale dokładnie nie stwierdzę bo to nie zauważalne..

Jak nie masz inny zmartwien to moze napisz cos o jakis fajnych dupach.

Ps. Wlasnie koncze pizze :)

Opublikowano (edytowane)

Nigdy nie ścigam się ani w mieście, ani poza miastem gdzie odbywa się normalny ruch uliczy.

Nie obchodzi mnie moc twojego diesla, twojego ekspresu do kawy, ani trwałośc twoich baterii w pilocie do bramy.

Możesz sobie wstawić nawet cipę na szybę i tak to nie wzbudzi mojego zainteresowania.

Masz coś do mnie to pisz na PW i jak będziesz jeszcze raz odwiedzal Włocławek w celu rozwiezienia pizzy to się spotkamy..ok?

czyli tak jak myślałem , możemy na torze ale widzę że już ci ściganie wybiłem skutecznie z głowy , resztę twoich wypocin nawet nie będe komentował , pajacuj dalej tak samo jak to robiłeś we Włocławku miszczu kierownicy , wyleczyłem cię jak widzę skutecznie ze ścigania , i to ty prowokowałeś piszczeniem , buczeniem - po co ci to było - do dzisiaj byś żył w świadomości że masz najlepsze auto na świecie :)

Ja zapraszam do Tychów to utre Ci jadaczkę najpierw 523i później 530dA a na koniec autem dla emeryta 330CiA :D

PS1. To już wiem po co Ci klekot w cIpie żebyś mógł szybciej zaparkować pod klatką niż klient z fiata seicento, mam pytanie w bagażniuku czy na fotelu trzymasz pizze którą rozwozisz? :)

PS2.Twoje BMW jest najlepsze z całego forum lepsze niż nawet M3

Pozdrawiam Klekocie

PS3. To forum to jedynie przepychanka co jest lepsze a co gorsze, każdy ma swoje rację i nie da sobie wmówić innch

Brokat nie ma sprawy , będe to napewno nie omieszkam , popiszcz na światłach , porób przegazówki na światłach styl Jakuba po tym cię rozpoznam :) będe wypatrywał kolejnego miszcza

macie coś tam fajnego w Tychach bo tylko po to jechać żeby ci utrzeć minę nie ma sensu , a może ktoś miejscowy klekotem po chipie koledzę pokaże - niedowiarek straszny :)

reszta widać wspólna do Jakuba - zero treści - stek wyzwisk i głupot

gdzie ja pisałem że mam lepsze od m3 - jak widać kolejny raz nie wiesz o czym piszesz , popatrz jeszcze raz na słupki może coś wywnioskujesz z nich, szkoda Brokat że w m3 nie dają do nich automatycznych skrzynek , napewno byś się zachwycił :) ciekawe dlaczego w m3 nie dają automata - jak widać popyt by był :)

ale nie wszyscy są tacy jak wy , na szcęście

ostanio miałem przyjemność z Warszawy do Krakowa jechać z posiadaczem ładnej e46 330CI , super jazda i wporządku gość, trochę on prowadził trochę ja , szybko trasa zleciała ,na koniec przy rozjeżdżaniu sie tradycyjne awaryjne i banan na twarzy , fajnie się jachało :) pozdrawiam kolegę z Krakowa w srebnej e46 330ci

Edytowane przez matt662
Opublikowano

Jeśli nie jesteś Rado......to ja jestem Salma Hayek

Skonczmy tę nierówną walkę. ------

:nienie: jakub

Opublikowano

dobra twoje na wierzchu , tylko powiedz kiedy pajacujesz a kiedy normalnie gadasz - bo chyba normalnie potrafisz miejmy nadzieje rozmawiać

chip tabu osiagi dane - też , jak ktoś woli diesla i ma 3l to napewno jest Rado_! , fajne forum nie ma co

Jakub przyznaj sie to ty tak we Włocławku byłeś ? chyba za dużo z blachami miejscowymi kombiaków srebnych tam nie ma :)

gościa ewidetnie zdenerwował mój diesel , chciał mi coś pokazać :) ale dużo to on nie pokazał

jak tak pouczasz to sam jeździj przepisowo a później dopiero innych pouczaj , zacznij od siebie

Opublikowano
Magda i Shania podobno jezdza dieslem ... dziewczyny z Nikity sa dobre ;)

-----------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------

:mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano
panowie, dajcie na luz,bo trzeba bedzie ta pogadanke zamknac. :nienie:

ja próbowałem normalnie tu porozmawiać ale się nie da zaraz cię wyzywają

zadałem kilka konkretnych pytań i są całkowicie pomijane , więc kończę tę dyskusję , niech tam będzie że o dieslu nie można nic dobrego powiedzieć , dane , osiągi fakty są jak widać nieważne

jak będe w Tychach to chętnie Brokat pokaże ci , bez złośliwości czy czegokolwiek , ocenisz sobie sam i sam sobie wnioski wyciągniesz

ale ciacha :) to jakaś moda w Rosji widzę , tylko wolałbym kobitki :)

Opublikowano

Ja wiem jedno.

BMW jeśli już to tylko w 6 garach czy to w benzynie czy dieslu.

Druga sprawa.

Patrząc na perypetie z dieslami wybór jest strasznie ograniczony i pozostaje tylko benzyna. :( :D

Komu w drogę, temu Neste.
Opublikowano
panowie, dajcie na luz,bo trzeba bedzie ta pogadanke zamknac. :nienie:

ja próbowałem normalnie tu porozmawiać ale się nie da zaraz cię wyzywają

zadałem kilka konkretnych pytań i są całkowicie pomijane , więc kończę tę dyskusję , niech tam będzie że o dieslu nie można nic dobrego powiedzieć , dane , osiągi fakty są jak widać nieważne

jak będe w Tychach to chętnie Brokat pokaże ci , bez złośliwości czy czegokolwiek , ocenisz sobie sam i sam sobie wnioski wyciągniesz

ale ciacha :) to jakaś moda w Rosji widzę , tylko wolałbym kobitki :)

Co mamy dobrego w Tychach a np. piwko, dobre drogi miłych ludzi :) zapraszam.

a czy Ty nie masz e46 w kombi?

brokat_
Opublikowano
sedan niestety , wolałbym cupe bo ładniejsze , ale takie trafić nie zajechane graniczy z cudem , był sedan w dobrym stanie i do tego 204 PS więc nie zastanawiałem się długo , cupe czy to w benzynie czy w dislu ciężko trafić
Opublikowano
powiem szczerze że zazdroszczę bo szukam takie tylko w Anglii bo niedługo się przeprowadzam i strasznie ciężko .... jak jest sedan to w automacie , jak manual to touring i parę jeszcze innych drażniących braków w wyposażeniu ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Tak na marginesie.

Taniej mi jest nakarmić 346 rumaków w M3 niż 136 kucyków w 320d nawet po mieście. :)

A radość z jazdy M3 bezcenna. :mrgreen:

Komu w drogę, temu Neste.