Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
oczywiście myślałem o 4,4l ten co ma jakoś 400km.

Żeby miał te 400ps, znając życie ma 20ps mniej, tak z ciekawości zapytam wirusowałes 4.0d u Mastersa?

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
skrzynia zaje...

przy 205km/h obroty 3tys

pali po programie w miescie 16 a w trasie 13

ja mam noge bardzo ciężką

jakbym kupił 4.4 v8 to osiągi byłyby podobne a bezyny pewnie byłoby 35l miasto i 19l trasa

Po pierwsze nie zapominaj że silnik silnik 4.4 v8 tez można zawirusować . Po drugie wartości spalania benzyny które podajesz powyżej mają służyć czemu : odstraszeniu potencjalnych nabywców benzyn od zakupu samochodu z tym silnikiem czy też utwierdzić Cię w przekonaniu , że dokonałeś prawidłowego wyboru(wg mnie ten samochód nie będzie palił więcej niż mój silnik wolnossący)? Po trzecie nie wiem jak Ciebie ale mnie podniesienie mocy silnika 3.0 z 280 ps na 370ps trochę przeraża ( książkowo pisze się o wartościach rzędu 15-20 %a u Ciebie jest to około 30%). Nakręcanie się wartościami jakie uzyskałeś po chiptuningu bo ja wiem czy to dobry pomysł . Masz nowy samochód wartości 300 ileś tam tyś. .Komputer musiał zostać rozebrany. Szczerze życzę Ci , żebyś po tak mocnym chipie nie musiał korzystać z pomocy serwisu. Jeśli coś wyjdzie , że było grzebane, finansowo możesz mieć ciekawe przejścia. No chyba , że masz fantazję i Cię na to stać ( to z przymrużeniem oka może usprawiedliwia takie harce sam jestem wariat). Pzdr. :)

Opublikowano

skoro zaplaciłem za tranwaj prawje 400tys to stać mnie na fantazję

generalnie moc jest podniesiona o 20% licząc od katalogowej 306km

od święta mam bestję która ma 480km i napęd 4x4 i waży 1600kilo

ta bestja pali 24l w mjeście

i chcesz powiedzieć że 4,4l przy wadze 2200kilo będzie paliło podobnie?

może niech wypowje się właściciel 4,4l

wiadomo można delikatnie a wtedy wyjdzie około 19l w mieście

Opublikowano

wydaje mi się jak coś ma się zj.. to turbiny

reszta czyli skrzynia sprzęgło most zawjeszenie przeguby są takie same jak w 4,4l V8

a wtedy wsadzi się wjększe turbiny i intercoler :twisted:

Opublikowano

Szkoda jedynie że Cię nie stać na słownik - kosztuje dużo mniej, a równie wiele satysfakcji potrafi dać !

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

kolego na słownik mnie stać,ale człowjekowi ktory ma dyslekcję i tak niepomoże

dla mnie napisać na koncu wyrazu ó to nie problem

poprostu mam taką wadę za kturą przepraszam

Opublikowano
kolego na słownik mnie stać,ale człowjekowi ktory ma dyslekcję i tak niepomoże

dla mnie napisać na koncu wyrazu ó to nie problem

poprostu mam taką wadę za kturą przepraszam

chyba wadę umysłową. Wystarczy tekst wrzucić do edytora tekstu i można uniknąć wstydu. Mało kto pisze bez błędnie, a to czy ktoś się przynajmniej stara to już inna bajka.

Opublikowano

NO BRAWO "astro" UDAŁO ci SIĘ MNIE UPOKORZYĆ,CZUJĘ SIĘ ZPONIEWIERANY I ZAŁAMANY

WIDAĆ ŻE PRZYNOSI ci TO PRZYJEMNOŚĆ

POZDROWJENIA DLA ciebie.

Opublikowano
A ja uważam, że Astro ma rację - wystarczyłoby przerzucić się na Firefoxa, który automatycznie sprawdza pisownię.
Opublikowano

generalnie moc jest podniesiona o 20% licząc od katalogowej 306km

od święta mam bestję która ma 480km i napęd 4x4 i waży 1600kilo

ta bestja pali 24l w mjeście

i chcesz powiedzieć że 4,4l przy wadze 2200kilo będzie paliło podobnie?

może niech wypowje się właściciel 4,4l

wiadomo można delikatnie a wtedy wyjdzie około 19l w mieście

heh, co s tego że masz podniesionom moc o 20% z katalogowej mocy skoro w żeczywistości masz niedomiar mocy i wychodzi wirós na 30% :wink: :D

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam taką - 50i, spalanie po mieście to 17l (dokładnie na kopie 17,2) i to przy częstym dociskaniu. Przy tym silniku nie da się inaczej, nie jest fajne ruszanie na światłach (staje się nudne) ale dociśnięcie przy np 80km - trzeba uważać, bo można wylądować na ścianie :) rwie asfalt wydając rasowy pomruk. Na trasie spalanie spada do 15 l/100km.

Pozdr

Jacek

Opublikowano
Gdybym wiedział, że pali tylko 17l przy dynamicznej jeździe poczekałbym i kupił 50i zamiast 40d :D
Opublikowano
Jakoś mi się nie chce wierzyć w te 17 w mieście - tyle przy mocniejszej jeździe to wciąga moja 35i, a Cayenne Turbo potrafi mi spalić bez problemu 25 - może słabo dusisz ;)
Opublikowano
No na pewno można więcej docisnąć :) ale raczej jazdę mam dynamiczną a to jest wskazanie średnie - porobię testy i dam znać. To jest wersja z 8 biegową skrzynią biegów i niedawno go dotarłem - może faktycznie jest to za krótko.
Opublikowano
nie dotarte auto powinno palić więcej, te 17litrów jest nie realne
Opublikowano

Po przejechaniu pierwszych ok.5tyś km, spalanie może spaść nawet do 2l/100km

W sumie to jakie to ma znaczenie ile pali - liczy się radość z jazdy ;)

Opublikowano
Po przejechaniu pierwszych ok.5tyś km, spalanie może spaść nawet do 2l/100km

W sumie to jakie to ma znaczenie ile pali - liczy się radość z jazdy ;)

Panowie,teraz to każdy z nas ma radość z jazdy,dopóki nie trzeba jechać na stacje i tankować. :D :D :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Napewno jest najmocniejszy/najwiecej pali/najwieksze zdumienie u osob które chca się ścigać na światłach - Merce ML/Cayenne itp. (Cayenne w każdej wersji - podejrzewam nawet, że byłyby szanse z turbo s - ja swoja 40d bez chipu wygrałem z turbo... Duże było zdziwienie u pana z Porsche) - z turbo s nie miałem jeszcze okazji ale podejrzewam, ze bym przegrał.... Z reszta to nie ta pólka cenowa, bo za turbo s moge miec x6m z super wyposażeniem, a jak wiemy x6m wygrywa z turbo s...

Ja na Twoim miejscu pokusiłbym sie o wersje M:)

No to teraz się zrobiło sympatycznie, chyba jechał z odłączonymi turbo :mrgreen: Fantazja tutaj niektórych ponosi.

Odnośne 4,4L TT średnie zużycie mieszane wyszło nam ostatnio 17-18,4L. Brzmi i jeździ fenomenalnie :oops:. Potencjał na 500KM jest :D

Opublikowano

Witam,

Przy dzisiejszych cenach paliwa to również wybrał bym benzynowy motor ale z 4.0 d nie ma tragedii. Mały virusik na pewno poprawi osiągi tego motoru. Jedno wiem następne auto będzie również zr stajni BMW z motorem benzynowym :)

http://img683.imageshack.us/img683/3659/bmwx5e70lci1.jpg
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam Panow

wiec temat opieral sie o pytaanie dotyczace jednego silnika benzynowego V8 4.4l w X6, a rozpisaliscie sie na temat dieslowskich pogadanek troche nie w tyym kierunku... Owszem wiadomo ze aktualnie na polskich drogachh jest wiecej d... ale nie dotyczy to ludzi ktorzy pytaja o opinie benzynowych V8, pozatym wydaje mi sie3 ze jesli stac was na kupienie auta nowego lub 2 albo 3 letniego z silnikiem d... to nie powinniscie rozpoczynac watku o spalaniu bo to jest choreee( mam kase na auto ale stoi w garazu bo paliwo jest drogie)

BMW jak kazda dobra marka ma swwoje wady i zalety ale wydajee mi sie ze pisaniee o najlepszych d... BMW to bzdura bo przeecierz to marka audi pokazala w Le Mans kto rzadzi w czasach diesli i tu nie ma co sie upierac, pozatym wyscig do 140 to raczej tylko zabawa bo auta z takimi silnikami naprawde maja wiekszy potencjal i zasob kucow, przykladowo Land rover w latach 2000-... byl produkowany przez BMW oraz mial silniki od bmw oczywiscie niektore, sklada siee tak ze znajomy ma Discovery 2 v8 w skrzyni manualnej i wiem co znaczy leciec takim czolgiem 190 km//h czyli tez daje rade!!!

Podsumowywujac prosil bym razem z zalozycielem tematu (zapewne) o zetelne opinie benzynowych BMW a nie przechwalki o hamowniach kto jakiego ma d... itp itd, napewwwno post ten sie zakonczy bo uzytkownikow V8 w benzynie jest w naszym kraju jak na lekarstwo

pozdrawiam wszystkich fanow prawdziwych benzynowych BMW (podkreslaaam fanow a nie ludzi co robia z tej marki wioche)