Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy jakiej firmy wahacze przednie dolne (aluminiowe) ? Kupilem jakies zamienniki i po miesiacu znowu musze je wymienic. Doradzcie cos dobrego na polskie drogi. Jakiej firmy sa w oryginale montowane? Ile kosztuja w aso?

Dziekuje

Opublikowano
Witam, kolego miałem ten sam problem, i założyłem wahacze firmy FEBI BILSTEIN są droższe od zwykłych zamienników ale warto w 100% polecam
Opublikowano

Wiec juz troche sie zorientowalem

febi 180zl sztuka

meyle 210zl

LEMFÖRDER 230zl

Co wziasc z tych 3?

Ps chyba ze macie gdzies po lepszych cenach.

Opublikowano
mam pytanie czy ty go montując skręcasz do oporu mając piastę w górze (auto na lewarku) czy delikatnie łapiesz nakrętkę a później z kanału jak już stoi na kołach dokręcasz???
Opublikowano
Panowie-bez przesady !! Dwa lata temu,w warsztacie który od 1984 roku,zajmuje się tylko zawieszeniami-wymieniałem górny wahacz (warsztatowy,po regeneracji),i do tej pory pomykam,bez żadnych problemów. A wszystko było dokręcane na podnośniku.
Opublikowano

A wiec najlepsza oferta (silesiaparts.pl)

MEYLE - 154zł/szt

LEMFORDER - 221zł/szt

Co wybrac? oplaca sie dolozyc prawie 70zl do lemfordera? Czy w zupelnosci meyle wystarczy.

Dziekuje za pomoc

Opublikowano
Kolego napewno nie pożałujesz jeśli zakupisz wahacze marki "FEBI" ja założyłem rok temu i ani stuknięcia ani też luzu. Polecam
Opublikowano
Ja kupiłem niedawno przedni prawy wahacz Firmy XXX :) za 130zł i jak na razie jest ok.Czym sie róznią metalowe od alu.? Poza tym ze alu to alu a metal to metal :)
Opublikowano

Co najmniej Teknorot, dobra cena, gumy mają nienajgorszej jakości a to przez nie w większości przypadków siadają wahacze.

Oczywiście ww jak najbardziej. Odradza wszystkie polskie i chińskie wynalazki za 60zł. Wymiana na rok max.

Co do dokręcania uśmiałem się :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: dokręcanie tylko na kołach... :mrgreen:

Ode mnie wyjeżdżają tylko takie które są dokręcone na podnośniku, ostatnio nawet zwykłym samochodowym bo się główny zepsuł a auto trzeba było naprawić :norty: Kurcze a ja myślałem że wymieniam bo się zużyły :)

http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano

Pisałem co najmniej :) ale to tylko dla ścisłości :)

Namontowałem się teknorotów od... i jeszcze trochę. Moje, a mam w swoim aucie dwa, wytrzymały jak na razie 60 i 40tys i nadal ich nie słyszę :)

ja innych nie kupię bo nie widzę sensu :) ale wiadomo wybór wolny :)

PS. jeśli chodzi o meyle nie podawał bym tej firmy jako wzoru doskonałości :) mają normy ale to tylko nazwa a jakość jak się trafi, zupełnie jak febi

Opublikowano
Panowie teraz to najlepsze sa TRW Cena nie duza a jakoscia przescigaja nawet lemfordera. Poczytajcie sobie na necie. Trw powolalo niezalezna komisje aby sprawdzic ich produkty i innych marek pod wzgedem wytrzymalosci, jakosci itd itp. W kazdej dziedzinie trw wygralo. Ja wstawialem u siebie trw i jest elegancko
Opublikowano
Zgadzam się, świetne produkty ale cena. Zawsze pojawia się pytanie czy potrzebny jest produkt na 100tys km... :)
Opublikowano
Ja w swojej E34 Miałem drążki kierownicze TRW z logiem BMW musiałem je wymienić bo były mocno skorodowane i zbierzności nie mogłem ustawić, ale sworznie stały bardzo ciasno. I miałem rozkminę czy faktycznie drążek by wytrzymal 240tyś km :idea: wahacze również miałem oryginalne BMW...(dolne przy 262 tyś są calkiem OK) :mrgreen:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Pozwole sobie odświeżyć temat. Potrzebuje wahaczy do przodu całego kompletu poleci mi ktoś coś? jakiś link? potrzebuje czegoś do 400-500 zł za komplecik byłbym wdzięczny za szybka odpowiedź
Opublikowano
Odradzam no-name. Zalecam rozejrzeć się za czymś od teknorot w górę (dobra cena, używam z powodzeniem od paru lat). Wszystkie polskie i regenerowane wynalazki mają gume która nie wytrzyma dwóch lat a co za tym idzie trzeba będzie remont po dwóch latkach powtórzyć. Oczywiście TRW to bardzo dobre rozwiązanie choć najdroższe
Opublikowano

Kolega wyzej ma racje ,TEKNOROT stosunek ceny do jakosci jest przyzwoity,tylko musisz uwazac na podrobki,ja swoje jak kupilem to na mialy nabite logo na wahaczu... ostatnio natomiast z braku gotowki kupilem uzywane orginaly(2 gorne)gdzie sworznie wygladały jeszcze na przyzwoite ,wymienilem tylko tuleje (lemforder) po 60zl za sztuke wprasowalem i zalozyłem i 20tys zrobione i jest dobrze a wynioslo mnie to po 110zl za sztuke wiec jak bys kupil

komplet uzywek z dobrymi sworzniami ...tylko nie jestem pewien czy w dolnych stalowych mozna wymieniac tuleje (w aluminiowych sie nie da)...ja jednak polecal bym dolozyc kasiurki i kupic w sklepie (nie na allegro..choc nie ma co generalizowac wszedzie sa podrobki) komplet nowych LEMFORDER,TRW LUB FEBI... brat do e39 kupywal lemfordery i do tej pory nie zaglada( 4 lata 120tys bez zadnej sciemy) a ja ...wymienilem juz komplet nowych teknorotow(40tys)i (20tys...narazie na uzywkach) i wydalem na to prawie 900zl...

eSKa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tecnorot niby dobry? Jakieś tureckie gówno. Może akurat trafiłeś coś co jeździ. Podobnie jest z febim,swagiem. Ale u nich wiecej siętrsafi dobrego niż złego. osobiście polecam Lemfordera, lucas a jak ktoś nie chce pakować az tak dużo to RTS, Sidem Meyle. Reszta (srl, maxgera, krafty, harty i inne kagery, 4 max-y itp) to śmietnik i loteria. Prawie jak lotto. Jeden na 30 milionów wygrywa. :twisted: