Skocz do zawartości

[E39]Gorące powietrze z Lewej a z Prawej zimne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj przy -6,0C zauważyłem ,że przy ustawionej temperaturze we wnętrzu na grzanie po stronie kierowcy leci gorące powietrze zaś po stronie pasażera ciepłe lub zimnawe. Mam klimatronik i jak na prawą stronę ustawie 32C (czyli max) to i tak temperatura jak wydobywa się z nawiewów się nie zmienia. Nawiewy i siła wiatru działają poprawnie ale tylko problem jest z grzaniem po prawej stronie. Co to może być?
Opublikowano
Być może panel sterujący climatronikiem niedomaga... :?: A dokładniej przyciski regulacji temperatury z prawej strony skoro nawiewy działają poprawnie, prędkość nawiewu też i regulacja temperatury po lewej stronie...
"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano
Może przycięła się jakaś klapa sterująca lub silniczek od niej :?: Jak masz możliwość to podłącz pod kompa, może jakieś błędy wyłapie z panela :)
Opublikowano
albo padly elektrozawory ktore sie znajduja w przedziale silnikowym od strony kierownicy które rodzielaja przewody doprawdzajace cieplo do wnetzra pojazdu nieraz da sie je zregenerowac
  • Członkowie klubu
Opublikowano
albo padly elektrozawory ktore sie znajduja w przedziale silnikowym od strony kierownicy które rodzielaja przewody doprawdzajace cieplo do wnetzra pojazdu nieraz da sie je zregenerowac

Dokładnie tak, sprawdź elektrycznie - cewki elektrozaworów można przewinąć jężeli sie przycina to raczej wymiana

UIHZ9556.JPG

Opublikowano

nic nie jest napisane czy masz LPG w swojej niuni, lae jeżeli tak t proponował bym sprawdzić jak masz wpięte przewody wodne od parownika może nie odpowiednio i obieg głupieje. jeżeli brak gazu lub jego brak stawiał bym na elektrozawory.

powodzenia

powoli dochodzę do wniosku że BMW to nie marka samochodów - to nieuleczalna choroba :)
Opublikowano
Ja mam podobny problem,z tym,ze przestaje dmuchac cieplym w momencie kiedy sie zatrzymam(np.czerwone swiatlo).Nie ma tez reakcji na zmiane tem.na panelu.Gdy rusze wszystko wraca do normy i dziala jak trzeba.

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

• 5 lat później...
Opublikowano
Witam u mnie też jak stanę to leci zimne z prawej, jak jadę jest ok, ale zauważyłem też, że jak stoję i np pogazuje chwilę to zaczyna lecieć ciepłe. Co to może być? Te elektrozawory?
Opublikowano
Elektrozawory jak najbardziej do sprawdzenia skoro klima dmucha na każdą stronę inaczej, co do drugiego objawu z przegazówką na postoju to jeszcze pompa wody do sprawdzenia i dodatkowa pompka ta pod elektrozaworami. Ale wykopałeś temat sprzed 5 lat gratulacje :cool2:
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

Wiem, że odkopalem, ale lepiej się udzielać w temacie który już jest niż bez sensu dublowac i zakładać podobny nowy :p

A co do problemu zacząłem się zastanawiać czy to czasem nie pompa wody, ta sterowana paskiem...

Opublikowano

Odpal auto odkrec korek i powoli dodawaj gazu. Już od ok 1000obr powinieneś widzieć przelew, im wyższe obroty tym przelew będzie coraz wyższy aż do dość mocnego strumienia. Możesz nagrać film i ocenimy jak wygląda strumień.

Jak masz bardzo mały albo z przerwami zacznij od odpowietrzenia układu