Skocz do zawartości

Felgi 18" M-Pakiet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Na pewno masz ET20? To jest fabryczny rozmiar felgi i opony do E60, więc nie bardzo jest powód żebyś miał schowane za bardzo koła.
Opublikowano
Na pewno masz ET20? To jest fabryczny rozmiar felgi i opony do E60, więc nie bardzo jest powód żebyś miał schowane za bardzo koła.
mam dokładnie ten model - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=NC71&mospid=47753&btnr=36_0813&hg=36&fg=15 nie wiem może przesadzam... z tym "bardzo" jednak kłuje mnie to w oczy :?
Opublikowano
  • Autor
Niemal w tej samej cenie (+/- 300 PLN) planuję zakup felgi z niemal nowymi oponami - i co ciekawe nie będzie to oklepany wzór :)
Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
Preziosoo pochwal się jak zakupisz :) sam poluję na jakąś ładną 18 , z tym że oklepanie wzoru mi nie przeszkadza. A 7 ramienna felga od BBS widziałaby mi się najbardziej :)
Opublikowano

za każdym razem jak oglądam ten filmik dostaje ślinotoku :shock: :shock: http://www.youtube.com/watch?v=tSSxL_aC7g8

te felgi są poprostu genialne.. jak pierwszy raz widziałem ten film to pomyślałem nawet o tym, żeby przemalować swoją e60 i kupić te fele :mrgreen: :mrgreen:

szkoda tylko że 20" na nasze drogi to istne szaleństwo :( :( :(

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Panowie szybkie pytanie:

Czy felgi ze specyfikację poniżej podejdą bez problemu do E60 - 18" ?

5X120 8,5JX18H2 ET 14 OTWÓR CENTRUJĄCY 72,5MM

I jakie do tego opony polecacie (rozmiar)

Opublikowano
skoro jesteśmy w temacie tych felg to może ktoś jest zainteresowany zamianą takich właśnie felg które posiadam również na oryginalne najlepiej M-pakiet tylko 17 ? po zmianie kompletu letniego na zimowy doceniłem jednak zalety 17 bo wokól mnie duzo jest dróg z koleinami :) noo myśle że nie zostane odesłany z tym tekstem w inne miejsce :mrgreen:
Opublikowano

@tomasson33

Jaka różnica dla kolein będzie czy felga jest 17 czy 18 cali? Bardziej wpływ ma chyba szerokośc opony?

Swoją drogą ja mam na zime 16 225/55 czy cos takiego, a na lato 18, przód 245/40, tyl 275/35 i co do kolein dużej rożnicy nie ma nawet wole te 18 cali. Duże znaczenie dla kolein ma stan zawieszenia, jeśli cieżko utrzymać prosto na koleinach samochód warto sprawdzić zawieszenie.

Pozdro

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
skoro jesteśmy w temacie tych felg to może ktoś jest zainteresowany zamianą takich właśnie felg które posiadam również na oryginalne najlepiej M-pakiet tylko 17 ? po zmianie kompletu letniego na zimowy doceniłem jednak zalety 17 bo wokól mnie duzo jest dróg z koleinami :) noo myśle że nie zostane odesłany z tym tekstem w inne miejsce :mrgreen:

Kolego Tomasson odbierz informacje na PW :) ja do ciebie w sprawie felg

• 1 rok później...
Opublikowano

panowie czy na felge model 135M do e60 moga byc opony 255/40 R18 i czy do tego dam rade wcisnac dystanse o grobosci 20mm ?

dzieki

Opublikowano
Ja miałem na tyle w styling-135 20mm dystans i oponę 245/40/18 i było ok. Myślę, że z 255 nie powinno być problemu aczkolwiek ręki uciąć nie dam...
Opublikowano
  • Autor

W miar przyzwoita - nie rzuca się w oczy. Nie jestem jednak przekonany czy to najlepszy wybór do E60.

Jak dla mnie wg kolejności:

1. 172

2. 135

3. 128

4. 166

5. 248