Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich!... mój problem polega na braku sygnału dla silnika, że skrzynia biegów jest w pozycji P (parking) i nie można zastartować rozrusznika :mad2: Na wyświetlaczu deski rozdzielczej podświetla S, cięgło u dołu skrzyni sprawdziłem wszystko ok :!: Spróbowałem zapalić motor na krótko dodając sygnał rozrusznikowi i zapalił bez problemu, skrzynia też chodzi bez problemu, gdy przełączę lewarek na DS a potem na manualne przełożenia 12345 na wyświetlaczu wszystko prawidłowo pokazuje, jednak brak reakcji na pozycje PNDR już nie wiem czego szukać :( wymieniłem już wiązkę przewodów tą co idzie do skrzyni i nic :mad2: dalej to samo. I jeszcze jedno jak silnik zapali na desce świeci się kontrolka ładowania, ale ładowanie jest idealne 14,2 wina pewnie po stronie elektrycznej, tylko gdzie :?: bezpieczniki wszystkie ok..już mi ręce opadają :mad2: :mad2:
Opublikowano
co to znaczy ''zagwózdkę'' bo ''krótko '' rozumiem tylko jest błąd ort.ale za cholerę nie kumam ''zagwózdkę''a tak apropo chyba zagwozdkę czyli -(ż) - ros. zagwożdżenie (lufy armatniej) - pot. komplikacja w jakiejś sprawie, przeszkoda . wiec popełniłeś błąd ort
Opublikowano
po co się nabijać z kogoś, można zwrócić uwagę :idea: . podpowiedzieć aby korzystał z słownika :wink: ludzie w życiu większe gafy popełniają i żyją.trochę optymizmu. :cool2:
Opublikowano

racja, po prostu estetyczniej wyglądałoby nasze forum, jakbyśmy się troszkę pilnowali z pisownią.

Niech admin wytnie cały OT i poprawi temat.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

"Krudko"... http://tomaszewicz.com.pl/forum/facepalm.gif

Nie moge na to patrzec.

po co się nabijać z kogoś, można zwrócić uwagę . podpowiedzieć aby korzystał z słownika ludzie w życiu większe gafy popełniają i żyją.trochę optymizmu.

Gdybys tak codziennie czytal takie "gafy" po kilka razy - bys zrozumial tez druga strone i moglbys byc troche bardziej obiektywny wtedy.

Analfabetyzm mnie denerwuje.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
"Krudko"... http://tomaszewicz.com.pl/forum/facepalm.gif

Nie moge na to patrzec.

po co się nabijać z kogoś, można zwrócić uwagę . podpowiedzieć aby korzystał z słownika ludzie w życiu większe gafy popełniają i żyją.trochę optymizmu.

Gdybys tak codziennie czytal takie "gafy" po kilka razy - bys zrozumial tez druga strone i moglbys byc troche bardziej obiektywny wtedy.

Analfabetyzm mnie denerwuje.

analfabetyzm to też jest jak czytasz a tekstu nie rozumiesz

poczytaj dokładnie -- kolega poprawiając kolege sam błąd popełnił

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ktory kolega, jaki blad popelnil :!: :duh: Ja tu widze tylko jeden blad, ktory aktualnie jest na glownej stronie dzialu i na prawde nie lubie na takie rzeczy patrzec i tak, przeszkadzaja mi.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Ktory kolega, jaki blad popelnil :!: :duh: Ja tu widze tylko jeden blad, ktory aktualnie jest na glownej stronie dzialu i na prawde nie lubie na takie rzeczy patrzec i tak, przeszkadzaja mi.

daj spokój

fakt że powinno to być już dawno edytowane i poprawione

a czemu piszesz "Ktory" "blad" skoro ja pisze "Który" "błąd" ?????????????????????????????

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@edit

-jednak zdecydowalem sie nie komentowac, szkoda bazy danych... post do usuniecia-

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

analfabetyzm to też jest jak czytasz a tekstu nie rozumiesz

poczytaj dokładnie -- kolega poprawiając kolege sam błąd popełnił

Kolejny nie rozumie sarkazmu. Powinienem ująć w cudzysłowie. Autor umieścił cudzysłów, ale zapewne nie chodziło o poczucie humoru. Zwrócenie uwagi nie wyszło mi zbyt efektownie - zgoda.

Tylko nie dziwcie się potem, że inni mają użytkowników beemek za imbecyli, jak ktos obcy wchodzi i czyta forum, a w temacie "krudko"....

Opublikowano

Panowie po 1 to dyskusja toczy się w złym kierunku.

Po 2 imho autor tematu użył sarkazmu by opisać problem, niektórzy zapewne uznali to za analfabetyzm, jednak czytając dalej jego post prócz braku przecinków i zbyt długich zdaniach nie zauważyłem błędu. Nawet zachował zasadę stosowanie spacji po przecinku. W dalszej części użył bezbłędnie jakże trudnego słowa "krótko". Wątpię, że jest analfabetą bądź dyslektykiem.

Celem tego błędu było chyba zwrócenie uwagi na post nie na pisownie. Jak widać mu nie wyszło...

A co do osób które odwiedzają forum i szerzą stereotypy o idiotach w BMW nie wiedzą w jakim celu używa się " oraz sarkazmu.

Dziękuje i pozdrawiam

P.S żeby nie być gołosłownym, to świecącą kontrolkę od ładowanie może tłumaczyć słaba masa lub poluzowany przewód. A co do skrzyni to INPA coś pokazuje???

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano

Ja tam polonistą nie jestem, ale Polakiem jak najbardziej , a to forum polskojęzyczne więc piszmy jak Polacy bo i czyta się z większą przyjemnością :cool2:

Pozdrawiam wszystkich uzależnionych od BMW :D

Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano

Pozdrawiam wszystkich uzależnionych od BMW :D

A dziękuje :D

P.S btw podpis, cytat masz kolego Niemca, chyba, że Einstein był Polakiem

P.S 2 używanie czegoś co nie jest polskie imho nie jest oznaką braku patriotyzmu tylko oczytaniem

Pozdrawiam

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."