Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Proszę doświadczonych o radę ponieważ posiadam e90 320d coś tam podkręcone ale brakuje dołu obrotów łapie tak od ponad 2tys dopiero i mocy też trochę brakuje . Wcześniej miałem podkręcone 330d 184hp na coś tam więcej i wymiatało a tu trochę brakuje . Dopłata do 330d jest spora ale zawieszenie i hamulce tez ma inne czy takie jak 320d ?? Mam dylemat myślę nawet o 530d bo są łatwiej dostępne .

A na marginesie ciekawostka miałem fabrycznie zamontowane radio Pioneer ze zmieniarką :) .

Pozdrawiam i Dziękuje za odp.

Opublikowano
Witam

Proszę doświadczonych o radę ponieważ posiadam e90 320d coś tam podkręcone ale brakuje dołu obrotów łapie tak od ponad 2tys dopiero i mocy też trochę brakuje . Wcześniej miałem podkręcone 330d 184hp na coś tam więcej i wymiatało a tu trochę brakuje . Dopłata do 330d jest spora ale zawieszenie i hamulce tez ma inne czy takie jak 320d ?? Mam dylemat myślę nawet o 530d bo są łatwiej dostępne .

A na marginesie ciekawostka miałem fabrycznie zamontowane radio Pioneer ze zmieniarką :) .

zalezy w jakich pieniadzach szukasz.

doplata do 330d jest bardzo spora bo oprocz samej ceny samochodu dochodzi wysoka akcyza.

ja jechalem pare razy 320d i dla mnie 4cyl to bylo za malo (w miescie jak ciagniesz go ostro to jeszcze jeszcze ale w trasie juz gorzej)

ja jako zamiennik dla 330d szukalem jeszcze 535d

a co do ciekawostki - tak ci wyszlo po rozkodowaniu vin-u? bo jakos trudno mi w to uwierzyc :wink:

Opublikowano
Zmieniarka w bagażniku tez Pioneer a zakładałem dziś oryginalne po lifcie radio ( inne pokrętło... psss ) no i kostka ta bmw do radia miała oryginalne zabezpieczenia we wtyczkach i przejściówka taka professional tylko kłopot z anteną mam inna wtyczka. Dopłata to jakieś 20 tyś więc prawie połowa auta ale osiągi na papierze wyglądają fajnie . Tylko jak jest w realu bo 530d w porównaniu z moim 320 d to chce jechać .
Opublikowano
Ja 530d objechałem Seatem Leonem podkręconym do 194 km więc moją 320 d powinienem też to zrobić. Z 330 nie mam szans bo jest zapewne lżejsza od 530 o jakieś 300 kg.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moja 330d w manualu pali 7-7,5l/100km przy dynamicznej jezdzie. Wczesniej jezdzilem 330xd w automacie i paliła 9-10l/100km - roznica spora, duzo zżerają napędy i automat. Poza tym R6 to zupełnie inna kultura pracy, dźwięk, elastyczność, hamulce itd. Dla mnie nie ma co porównywać. 3.0d bmw to w moim odczuciu najlepszy obecnie diesel na rynku.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
3.0d bmw to w moim odczuciu najlepszy obecnie diesel na rynku.

też mam taki :oops: , na hamowni wyszło 239KM i prawie 530NM

Opublikowano
juz kiedys pisałem ze 320d+ chip a 330d to inna liga,

przesiadłem sie z E91 320d na 330d

Rufio jak bedziesz w przyszlosci wymienial swoja 330d na cos innego to zapraszam na priva, bo chetnie bym ja przytulil w przyszlosci. :D

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano
Ja poprzednio jeździłem 120d 163KM,teraz mam 330d i różnica wiadomo,że spora.Spalanie niewiele większe,a w osiągach różnica duża.Weź pod uwage to,że jak masz 320d,zachce Ci sie mocy,podciągniesz go to w najlepszym razie będziesz miał niewiele gorsze osiągi jak seria 330d.A jak masz 330d i będzie Ci w nim brakowało mocy to jak go podciągniesz to znów inna liga niż 320d.Ja polecam,jestem zadowolony,super silnik:)
Kubica GO!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja też mam ciekawostkę. Przy wymianie fabrycznych amortyzatorów z tyłu po ich wyjęciu zgadnijcie gdzie zostały zrobione. Made in Poland. A jak zamówiłem nowe oryginały (zamówione przez hurtownie w ASO żeby taniej było) to też Made in Poland. Na felgach od wewnętrznej strony też jest napisane Poland. Są wybite numer fabryczne i logo BMW. Czyżby wychodziło na to że w Polsce robią części(bo taniej wychodzi) i wysyłają za granicę. A auto mam z Belgi kupione w Niemieckim salonie. :shock:

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg