Skocz do zawartości

BMW e34 524td brak mocy/straszny muł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Otóż jak wyżej zakupiłem ostatnio bmw z silnikiem 2.4dt i wszystko by było pięknie cacy gdyby nie to że

ma strasznego muła ciężko jest się jej rozpędzić do 100km/h. Ogólnie max 140km/h i to z wielkim trudem.

Jeszcze jedno strasznie kopci dosłownie jak traktor gdy na postoju depnę gaz w podłogę samochód wali taką chmurę czarnego dymu. Obrotomierz i ekonomizer raz chodzi a raz nie. Przeważnie jak odpalę samochód za pierwszym razem to nie chodzą oba wskaźniki jednak gdy go zgaszę i zapalę ponownie wskaźniki już chodzą. :x

Byłem u mechanika i on stwierdził że co do tego że samochód ma muła i wali takie chmury to turbina jest już ledwo ciepła i nic z tym się nie da zrobić tylko kupić nową turbinę a co do wskaźników powiedział że niby jakaś linka czy tam kabel może nie łączyć. Trochę nie chce mi się w to wierzyć ponieważ grzebałem na forum ludzie mieli podobne objawy i przyczyna była całkiem inna. Dlatego proszę was o pomoc w tej sprawie bo jak jadę to nawet maluchy na mnie trąbią :cry2:

Opublikowano
Jeżeli auto odpala bez problemu i ładnie silnik pracuje, to najprawdopodobniej uszkodzona turbina, stąd ta mułowatość... Czeka Cię niestety wydatek
Opublikowano
no odpala normalnie wszystko pięknie cacy tylko właśnie kopci mula ma. W takim razie muszę zakręcić zakręcić się za turbiną...
Opublikowano
Panowie a jeżeli nie kopci silnik pracuje ok, predkośc maksymalna na 5 biegu 70km/h przy predkości 40km/h musze przełączyc na 4bieg przyznam się szczerze nie wymieniałem filtra paliwa - może to byc powodem że silnik reaguje tylko na 1/4 gazu potem nic? nie moge się rozpędzic w żaden sposób