Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ceny to części z robota? ja za tuleje zapłaciłem 70zł za sztukę z febi i robota 75zł za stronę plus zbieżność 70

Tak wszystko to części z robotą, z czego robota była robiona na 2 razy bo najpierw łożyska potem tuleje, samochód oddałem kumplowi który nomen omen pracuje u teścia więc też musiał coś teściowi odpalić.

Jaki pazerny teść :mrgreen:

Opublikowano
Cześć Pany. W zeszłym tygodniu u mnie też skrzypiało zawieszenie z tyłu. Po przeczytaniu paru postów udałem się do mechaniora żeby stwierdził fachowym okiem co uległo uszkodzeniu. Potwierdził moje przypuszczenia. Po wymianie bez zmian. Dalej skrzypi. Następna wizyta u tego samego mechaniora wykazała, że skrzypi wahacz (mniejszy, prosty). Wniosek. Pośpiech i rutyna podwaja koszty. Lepiej dokładnie sprawdzić co skrzypi przed wymianą taulei pływających. Tuleje + robocizna = 300 zł. Wahacze + robocizna = 250. Do tego dochodzi ustawienie zbieżności - 50 zł. Całość wyszła 600 zł. a mogło być o połowę taniej. Pocieszam się jedynie tym, ze usterki tulei to częsta przypadłość w E39 i w najbliższej przyszłości będę miał z tym spokój. Chociaż pewnie jeszcze by trochę posłużyły, bo w książce serwisowej widnieje zapis o wymianie tych tulei w 2007 r. przy przebiegu 45 tys. mniejszym niż obecnie. Pozdrawiam
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

odnosnie skrzypienia, wymienilem te teluje plywajace jakies 4 miesiace temu, zalozylem dobrej firmy. i od jakis dwoch tygodni znow zaczyna skrzypiec

co moze byc przyczyna? pozdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie też skrzypiało jakby się p...... na starej wersalce :norty: .

Strzykawką mam wpuszczone po odrobince oleju w tuleje poprzez te uszczelniacze gumowe przy nich.Problem nie występuje już około roku :wink:

Oczywiście auto typu sedan,bo nikt nie mówi o tym a różnica myślę że jest zasadnicza.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Kolego tak tez zrobilem , wstrzyknelem olej strzykawka z igla w te gumy na tulejach plywajacych i jest dobrze nic nie skrzypi !!!!!!! Dzieki wielkie za podpowiedz !
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie troszkę odkopałem temat :)

Pytanie dla tych (i nie tylko) którym wstrzyknięcie oleju pomogło, jaki olej wlaliście? ;]

pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam,mam noob pytanie dotyczace slawetnych tulei plywajacych :

gdzie dokladnie sie one znajduja i gdzie wstrzyknac olej .... ma ktos moze zdjecie ze 'strzalka' :)

z gory dzieki za pomoc,

pozdrawiam serdecznie z Irlandii

Opublikowano
ponad rok temu wymieniłem tuleje z tyłu ale jak pamietam zadnego skrzypienia nie bylo. jedyny objaw to pływanie auta na nierównosciach. ps czasami nawet fajne to było mozna poćwiczyć umiejętnosci :P
Opublikowano
ponad rok temu wymieniłem tuleje z tyłu ale jak pamietam zadnego skrzypienia nie bylo. jedyny objaw to pływanie auta na nierównosciach. ps czasami nawet fajne to było mozna poćwiczyć umiejętnosci :P
... u mnie skrzypi i 'poplywuje' delikatnie :)
Opublikowano

u mnie z dnia na dzien zaczelo non stop skrzypiec jak stare lozko na sprezynach ;-)

wstyd bylo jezdzic, ludzie sie ogladali..

Jak pisali koledzy na 100 proc to tuleje plywajace, wg realoem nazywa sie to : przegub kulowy i lacznik wachacza

to dosc konkretna konstrukcja, zeby napsikanie oleju cos dalo musialbys podniesc auto i czesciowo poluznic sruby zawieszenia, a w tym momencie wstawienie nowych czesci to pikus.

Za febi placilem chyba ze 200zl

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Udało się Wam znaleźć tą tuleję? ;]

Mam nadzieje, że nie kupiliście nowej. U mnie pomogło 10 ml oleju, który wstrzyknąłem w gumę tulei. Skrzypiało okropnie, a teraz jak ręką odjął...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Udało się Wam znaleźć tą tuleję?

Udało się.

I to jeszcze jak,rozleciały się :cry2: .Mam takie luzy że hej.

ec2Wze6.jpg