Skocz do zawartości

Jednak Kapitalny remont m20b20 Koledzy Radzcie !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich i prosze z gory o pomoc w sprawie remontu jakiego chce dokonac w mojej e30-stce silnik jak w temacie m20b20 , zastanawialem sie nad swap-em na cos nowszego ale zostale raczej odwiedziony od tego pomyslu , wiec zostaje kapitalka ... jezeli ktos juz przeprowadzal taki zabieg niech sie podzieli spostrzezeniami jaka jest roznica prze a po . przypomne tu ze silnik jest na chodzie wszystko jest w porzadku oprocz na zimo kopcenia troche i chwile na niebiesko ... ale to prze kompresje tak mysle . ogolnie to dalej nie wiem czy nie warto by bylo wsadzic takie 2.0 z e36 ... ? wiadomo ze awsze jest opcja ze i jego trzeba bedzie robic ale zawsze bedzie to mlodsze 150 km w 1000 kg budzie a nie stare 130 km ... i jeszcze jedno odnosnie zawieszenia co polecacie do takiej budy ? zeby bylo twardo i przyjemnie ;) ? pozdrawiam wszystkich !
Opublikowano
generalnie m20 to stara konstrukcja, jak masz kasę to zmieniaj na m50bxx. Ale z tego co piszesz to auto jeździ, także nie wiem czy jest sens. Jak ci się nie śpieszy, to może spróbuj sprzedać silnik za dobrą kasę.
Opublikowano

Wkładaj plastik pod maskę :wink:

Za niedługo E30 z M20 będzie prawdziwym rarytasem za który będzie trzeba wyłożyć grubszą kasę.

Gdzie się teraz nie rozejrzeć to albo M40.. albo M50....

M20tki to już wymierający gatunek.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak dla mnie to oto właśnie chodzi, mieć stare dobre e30 z klasycznym m20. Klasa sama w sobie.
Opublikowano
Ja do e30 bym wkladal M20B27 zacny silnik :D i ma potencjal :mrgreen: Jak sie poprawi sytuacja finansowa a raczej jak skoncze inne auto to napewno zrobie sobie takie e30 z m20b27

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Witam, polecam wszystkim silnik m20b27, mam w swojej e34 i jestem zadowolony, samochód niesamowicie zrywny, duze przyspieszenie, i ta moc. Ja mam w swojej głowice od m20b20 i jest to bardzo fajne połaczenie. Ze swapem nie ma problemów, wszystko pasuje:) Polecam !!
Opublikowano

Napewno masz glowice od M20B20?

Jeden ma cylinder 80mm a drugi 84mm i wszystko pasuje ? :shock:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D