Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

probowal ktos z Was drodzy kacikowicze, wydobyc historie serwisowa auta od Niemieckiego dealera?

ja wlasnie wyslalem maila z prosba o cala historie mojego samochodu (zrobilem zdjecia ksiazki serwisowej);

w PL mam widoczny tylko ostatni przeglad u Niemieckiego dealera (w inchape mowili mi ze rzadko widac wszystkie przeglady-tym bardziej za autko bylo na przegladach u jednego dealera).

pzd K,

pozdrawiam Konrad
Opublikowano

Nie wiem czy potrzebujesz ingerować w historię auta aż u niemieckiego dealera. Ja jak sprawdzałem swoją historię pojazdu (a auto bylo z niemiec) zadzwoniłem do serwisu Auto Fus i podałem swój numer VIN prosząc o podanie ostatniego przebiegu jaki zarejestrowano w aucie podczas przeglądu. Powiedziano mi co bylo robione 2 lata wczesniej kiedy to auto mialo przejechane 49000km.

Spróbuj najpierw zadzwonić :cool2: do BMW w PL

Who's got the key to my beema ? :D
Opublikowano

Witam

W Fusie bezproblemowo wydrukowali mi szczególową historie serwisową auta, ( auto sprowadziłem z niemiec),

oczywisce za darmo.

pozdr

Opublikowano
Ja w Gdańsku też otrzymałem info z ASO o historii przez telefon po podaniu VINu. Bardzo to uprzejme z ich strony, widać zleży im na klientach aby szrotu z drugiej ręki nie zakupili. :cool2:
Opublikowano
a jak zdobyć dostęp do duńskiej bazy, bo w polskich salonach nie mają..

może jakiś kontakt mailowy? ew. telefoniczny znajdź namiar na salon w Danii. Z językiem angielskim problemów na pewno mieć nie będą, więc odrobina życzliwości i uzyskasz informacje.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W Austri musiałem osobiście jechać do Aso gdzie był serwisowany,przez telefon i mailem nie dało się ze względu na ochronę danych.
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
wczoraj bylem w ASO w Poznaniu u Smorawinskiego sprawdzic m5- koszt 100zl brutto i dostalem wydruk historii serwisowej
Opublikowano
W Austri musiałem osobiście jechać do Aso gdzie był serwisowany,przez telefon i mailem nie dało się ze względu na ochronę danych.

Czyich? samochodu? :shock:

Opublikowano
dzisiaj odwiedzilem ASO Olszowiec w Poznaniu i historie pojazdu wydano mi za darmo - dziwne bo u Smorawinskiego kosztowalo mnie to 100zl
Opublikowano
Potwierdzam Aso Poznań Smorawiński kasują 100zł, a np. w ASO Rzeszów za darmo przez tel. Dziwne praktyki w tym Poznaniu...
Opublikowano

Misiak(Kraków) i Sikora(Mysłowice) - to koszt 100-150PLN przy czym ten pierwszy wymaga zjawienia się z samochodem (SIC).

Rzeszów potwierdzam i M-Cars (Kraków) również telefonicznie można uzyskać informację (stan na lipiec 2010) ;)

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano

Z ciekawości i wolnej chwili obdzwoniłem podawane przez was ASO (FUS, Gdansk-Zdunek, M-cars) i niestety teraz już nigdzie nie można dowiedzieć się przez telefon o historie auta.

(ściemniałem że kilka dni temu kupiłem BMW itp.. itd...)

Wszyscy żądają pojawienia się w ASO osobiście, a z tych podanych 3-ech Zdunek za wgląd historii zawołał 60zł

EDIT:

dodzwoniłem się jeszcze do AutoPremium Rzeszów/Świlcza i tam udzieliają informacji :D

Opublikowano
Dobry rok temu dzwoniłem do Foty Gdynia aby zapytać o parę rzeczy związanych z wcześniejszym serwisowaniem przez nich mojego auta i po podaniu końcówki VINu pan zaczął recytować kolejne wizyty auta.Nawet się okazało że ostatnia wizyta ( olej, tarcze i klocki - trzy miesiące przed sprzedażą auta) nie były wpisane do książki serwisowej.Pan stwierdził że mam podjechać to mi uzupełnią ale jechać 350km po przyłożenie pieczątki to lekka przesada! :D