Skocz do zawartości

[E81/E82/E87/E88] Wszystko o oponach i felgach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ehh nikt mi nie chce zalozyc runflatow na tamte chromowane felgii, bo maja wzmacniane boki i sie boja ze mi porysuja felgi... cale zycie pod gorke:D
  • Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Wyświetleń 451,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
znajdź porządnego wulkanizatora.
Opublikowano
Poradzcie czy upchne do e87 felgi ac shnitzera type 2 w rozmiarze 8,5 18" et42 i opony 225.40.18 ? Dzieki.
Opublikowano

Mam takie pytanko:

Chce kupic jeszcze 2 komplety zlodziejek i nwm gdzie je moge kupic.

btw jak zabezpieczyc sie przed kradzieza kol?

Opublikowano
Witam , mam takie pytanie odnośnie felgi . Mam opcje kupić bbs r 17 8 cali et 35 dam radę to założyć do mojej 118 d 2006 przedlift ? Jak tak jakie opony do nich kupić ? Pozdrawiam
Opublikowano
Da radę spokojnie, gumy 225/45/17
Opublikowano
Jest dużo różnica et , czy to nie sprawi problemu ? 225 na przód to dobry pomysł ?
Opublikowano
Bez przesady et 35 jest jeszcze akceptowalne. Jeżeli uważasz, że 225/45 jest za szeroka to załóż 205/50.
Opublikowano
Bez przesady et 35 jest jeszcze akceptowalne. Jeżeli uważasz, że 225/45 jest za szeroka to załóż 205/50.

a potem zapakuj ze dwie osoby na tylna kanapę i zobacz co się będzie działo na dołkach...

polecam kalkulator et przy doborze felg

Opublikowano
Czyli mam rozumieć ze takiej felgi nie da rady włożyć do e 87 bez poszerzania nadkoli ?
Opublikowano
a potem zapakuj ze dwie osoby na tylna kanapę i zobacz co się będzie działo na dołkach...

polecam kalkulator et przy doborze felg

miałeś takie koła w swojej 1er czy teoryzujesz, bo aż nie chce mi się wierzyć, ze na seryjnym zawiasie będzie taka konfiguracja stwarzała problemy ?

pełno jest jedynek na dezentach, dotzach itp. gdzie zazwyczaj przy rozmiarze 17 parametry felg są własnie 7-8 cali przy dość uniwersalnym et 35

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam , mam pytanie czy felgi 18 cali ori bmw do e90 ( czyli 8 cali przód et34 i 8,5cala tył et 37) przy oponach 225/40 i 255/35 wejdzie do e 87 , jest różnica z przodu 0,5 cala i 15mm w et . Może ktoś ma taki zestaw zamontowany .

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

Opublikowano
Sławku tył mi ocierał w mojej czerwonej.... przy gumie 255.... natomiast przy gumie 225 juz nie ;) przod jest na styk
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie :)

Od niedawna jestem posiadaczem E81 i przymierzam się do zakupu felg styling 32.

Czy felgi w rozmiarze 17"@ET 34 wejdą do E81?

Dzięki za odpowiedź :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie, a sprawa jest ostra, bo mam dogadane felgi, ale nie pasują mi parametry .

Otóż felgi mają parametry :

Przód : 8,0J 18" et 30

Tył : 9,0J 18" et30

Wydaje mi się,że może być hardcore , ale może ktoś walczył już z takimi felami, idę w stance , więc muszę to ładnie spasować .

BMW e87 120d - 198,3 KM / 442 NM

FreeaksPC

Opublikowano
czyli bedzie parkingowy inwalida.....
Opublikowano
zaloz zaloz haha beda ropzdupcone blotniki po pierwszym ugieciu zawieszenia :) zarowno z przodu jak i z tylu

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano
zaloz zaloz haha beda ropzdupcone blotniki po pierwszym ugieciu zawieszenia :) zarowno z przodu jak i z tylu

Strasznie drażni mnie ton twojej każdej wypowiedzi . Wystarczy powiedzieć , nie , nie wejdą i tyle . Nikt sie nie śmieje z twojej byłej niesamowitej 123d w której wymieniałeś silnik , wiec daj na wstrzymanie , albo szydz sobie gdzie indziej a nie na forum ;)

Peace !

czyli bedzie parkingowy inwalida.....

No właśnie tego az tak nie chce , moze przesadziłem z tym stance'em , bardziej mi chodziło , zeby to było spasowane w miarę z błotnikami , a zdawałem sobie sprawę , ze et 30 to w 1er bedzie przesada , także szukam dalej ;)

BMW e87 120d - 198,3 KM / 442 NM

FreeaksPC

Opublikowano
Ja tam nie mam problemów z tym ze zmieniłem motor na swoezy. Czasem szydzę dlatego ze piszemy z cypisem juz ileś stron o felgach dawno temu napisane było co sie mieści a co nie a nikomu nie chce sie przejrzeć kilka stron do tylu

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Panowie zamienie styling 182 na 19 lub 18 jaks ciekawa :cool2: