Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jaki duzy posiadacie w swoich autach typu sedan zbiornik Lpg w kole i ile w niego wchodzi gazu ? Ktos sie orientuje jaki wchodzi najwiekszy w kolo?
Opublikowano

Najwiekszy w kolo wchodzi 70. Ale gazownik nie polecil mi zakladania takiego zbiornika bo podloga w tym miejscu jest cienka i moze pozniej pekac (pusta butla tez troche wazy).

Najlepiej zamontowac 50l lub 55l - gazu wchodzi ok 43 do piedziesiatki.

Opublikowano
Ja mam butlę w miejscu 60L koła,pływak podgjęty i wchodzi 54 literki.jeżdzę głównie w trasy,więc poduszka powietrzna szybko się wytwarza.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
Mając butle w "kole" i nawet wożąc zapasówkę to jest możliwość w każdej chwili jej wyjecia w celu przewiezienia czegoś wiekszego - w przypadku tradycyjnej butli już nie jest tak różowo :D
Opublikowano

Wszystko zależy od Ciebie i ile miejsca potrzebujesz, ja miałem 80tki, bagażnika mało używam, a jak w trasy się jechało i tak spokojnie weszły torby. Największym plusem było to, że na stację jejdziłem rzadziej...

Znam gościa co ma w jeepie 2 takie butle, jeździ do niemiec lawetą po auta, to tankuje w kraju i spokojnie wraca na tym :D

Opublikowano
A możecie podać wymiary tych zbiorników, co macie? Chodzi mi o trochę większe np. 60L. I to prawda, że może podłoga pękać od obciążenia przy 70L zbiorniku?
Opublikowano
Czy wnęka na koło zapasowe w E39 różniła się rozmiarami w zależności od konfiguracji silnika (tak jest w przypadku zawieszenia i układu hamowania)?
Opublikowano
Ja posiadam 90 litrową butle w bagazniku i jestem bardzo zadowolony z takiego wyboru. Bagaznika uzywam rzadko a po mieście spokojnie robie 500km bez tankowania
Opublikowano
Myślę,że butla 60L jest najlepszym i maksymalnym rozmiarem.Podłoga pod kołem biegnie pod skosem i z tyłu auta jest najpłytsza.Moja butla w tym miejscu jest na styk i wykładzina bagażnika nie odstaje.
niema nic lepszego niż BAWARKA
  • 8 lat później...
Opublikowano

Pisali, że 70 jest już za ciężka i może podłoga pękać...

A co do tego czy wejdzie, są na pewno wymiary w internecie, bierzesz metrówkę i lecisz mierzyć do auta.

Opublikowano
U siebie w sedanie mam w kole butlę 73l (60l tankowania), leży równo z podłogą, nic nie odstaje. jadę wymieniać teraz w tygodniu i wkładam taką samą. Komfort rzadszego tankowania.
  • 7 miesięcy temu...