Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów. Mam fotele w skórze i mam pytanie jak sprawdzić czy one są podgrzewane czy też nie, patrzyłem pod spód foteli niby jakaś tam mata jest ale nie grzeje a poza tym nie ma żadnego przycisku na panelu klimy aby włączyć grzanie i teraz nie wiem czy akurat w mojej buni ma byc ogrzewanie foteli czy też nie. Bardzo proszę o sugestie, pozdrawiam
Opublikowano
orginalnie maty sa wszywane w tapicerke wiec jedynie co trzeba by zrobic to rozpruc fotele i pozniej je zszyc . gra nie warta swieczki + jeszcze do tego instalacja
Prędkość nie zabija, tylko gwałtowne jej wytracenie.
Opublikowano
Daj sobie spokój mam to u siebie i raz włączyłem żeby zobaczyć jak to działa i czy wogle działa,niemasensu sobie dupy zawracać.
Opublikowano
Jak masz samochód w skórze to na zimę jest to idealne rozwiązanie. Wchodzisz do samochodu w którym jest temperatura na -, zanim się samochód rozgrzeje by leciało ciepłe powietrze to też się schodzi. Gdy masz podgrzewane fotele sytuacja wygląda całkiem inaczej, kilka sekund i już ci jest cieplutko :)

http://images.chomikuj.pl/button/Sledz2424.gif

Softy [PL], instrukcje, mapy do systemów nawigacyjnych w naszych BMW

Opublikowano
Fajna sprawa miec grzane fotele ja używam dosyc czesto i jest to doskonałe rozwiazanie ,aczkolwiek montowanie we własnym zakresie nie ma chyba sensu
(*pozdrawiam*)
Opublikowano
No wiadomo, ale też jest to niezły pożeracz prądu...szczególnie przy takich mrozach

Od tego masz akumulator, który i tak sie ładuje podczas jazdy wiec po co sobie załowac i nie korzystać?

Takie gadanie, jak ktoś lubi niech korzysta i tyle, Ja bardzo lubie podgrzewanie foteli i załuje ze w buni nie mam w passacie b6 sa rewelacyjne, przy polaczeniu skóry z alcantara.

Opublikowano
Popieram przedmówce ja wrecz sobie nia wyobrazam siedzen bez grzania foteli a juz nawet nie mówie o skórze napewno poza zima to nie przydatne ale ja nienawidze prowadzić auta w kurtce lub tp wiec nawet przy tych mrozach -15 i odpalam auto właczam sitzheizung wyjade z garazu pozamykam go i sciagam kurteczke choc w aucie jest zimno to na plecach czuc miłe ciepełko a co do pozerania prądu to jak silnik odpalony i z ładowaniem wszystko ok to nie ma czym sie przejmowac Od dłuzszego czasu jak zmieniam auto to jest to jedno z obowiązkowego wyposazenia w moim aucie
Octavia 1,9TDI 110KM 2002r kombi max opcja L&K sprzedam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a ja myslalem ze jak jest oryginalnie skora to i ogrzewanie foteli jest. Podgrzewanie fajna sprawa. Fakt ze zanim sie silnik zagrzeje zeby dmuchal cieplym powietrzem to przynajmniej mozna sobie tylek podgrzac :) Jak jest mroz to pierwsze co robie to odpalam silnik wlaczam ogrzewanie fotela i biore sie za skrobanie szyb, jak wsiadam do auta to fotelik przyjemnie cieply jest i mozna ruszac.

🙃🙃

Opublikowano
ze CI sie oplaca fure odpalać:P nie zarobisz na jej przepaly na takim odcinku heheh ;D

a to ciekawe .... chciałbym zobaczyć kolegę jak goni na piechotę 7 km do roboty..... :lol:

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
ze CI sie oplaca fure odpalać:P nie zarobisz na jej przepaly na takim odcinku heheh ;D

:oops: Ja mam 1200m do pracy, a odpalam;) Fotele też :cool2:

Popieram zdecydowanie dwie opinie: podgrzewane fotele są świetne, ale montaż - w przypadku ich fabrycznej nieobecności - zupełnie nieopłacalny.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no ja mam 3km do pracy i tak jak kolega pisze silnik nie zdazy sie nagrzac zeby dmuchac dosc ciepłym powietrzem wiec obowiazkowo wł podgrzewane fotele

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

a to ciekawe .... chciałbym zobaczyć kolegę jak goni na piechotę 7 km do roboty..... :lol:

hehe :P z turbo trampka,

Opublikowano
no ja mam 3km do pracy i tak jak kolega pisze silnik nie zdazy sie nagrzac zeby dmuchac dosc ciepłym powietrzem wiec obowiazkowo wł podgrzewane fotele

Również mam tak samo, do pracy ok 1 km jak jadę to grzanie włączone, nawet ostatnio jak nocami jest chłodniej to miło sobie usiąść na ciepłym fotelu, a do skóry to jak widzę rzecz obowiązkowa.

Opublikowano
Witajcie.mam maty zainstalowane w fotelach panel sterujacy nie podlaczony gdyz nie mam instalacji.czy mozna ja kupic w aso?jesli tak to jaka to czesc i jakie koszta?czy tylko tego mi potrzeba by moc korzystac z tej opcji?
Opublikowano
Moze doprecyzuje. Jakis czas temu zlecilem obszycie tapicerki skora oraz instalacje mat grzewczych.nabylem rowniez wspomniany panel.lezy bezuzytecznie gdyz nie mam instalacji przewody i wtyczki.widzialem instrukcje dolozenia ale jest po ang a i tak sam tego nie ogarne.stad moje pytanie.pozdrawiam