Skocz do zawartości

nie chodzi na wszystkie cylindry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:( Pomocy nie pali mi na wszystkie cylindry! Ale tylko na benzynie na gazie jeswt wszystko ok! wygląda na to że nie działa na 3 albo 4 cylindry! Jeśli ktoś ma jakiś pomysł co to może być to byłbym wdzięczny!!!
Opublikowano
wtryski padly na niechadzacych cylindrach skoro na gazie jest wszystko ok .

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

Witam.

Możesz sprawdzić pompę paliwa - elektrycznie i ciśnieniowo, filtr paliwa - może jest zapchany, ewentualnie regulator ciśnienia paliwa.

Opublikowano

Witam

miałem identyczny objaw powód: na gazie wtryski nie pracują ,

wynikiem tego jest osadzanie sie nalotu na końcówkach wtryskiwaczy, co powoduje zmniejszenie ilości wtryskiwanego paliwa lub całkowity zanik wtrysku na niektórych cylindrach.

Ja pozbyłem się problemu wlewając do paliwa środek do czyszczenia ukł wtrysk. kup sobie tylko jakis dobry (ja wlałem Xeramica) wlej a powinno pomóc tylko wlej przed tankowaniem (dobrze sie wymiesza)

Becia ciagnie jak kiedyś

:D

Pozdrawiam

PS Częściej jeżdzij na paliwie :lol:

Opublikowano

Miałem podobna sytuację w Audi 90 2.0 ,5 cylindrowym. Po zapaleniu silnik pracowal nie na wszystkich cylindrach, ale jak juz troche pochodzil to po jakims czasie graly wszystkie gary. To chyba jest spowodowane tym, ze od jazdy na gazie zamulaja sie wtryskiwacze. Trzeba troche pojezdzic na benzynie to powinno troche sie odmulic. generalnie juz od kilku osob slyszalem ze powinno co jakis czas przejechac sie na calym baku benzyny, ze to dobrze dla silnika.

No co,z to chyba sa mankamenty prostych instalacji LPG II generacji. W instalkach sekwencyjnych chyba juz nie ma tego problemu.. tylko ze cena montazu jest :jawdrop: .

Dlatego po irytujacych doswiadczeniach z gazem wybralem TDS. Silnik proacuje rowno, nie ma falujacych obrotow itd. a ekonomika pozostala..

m62, V8, 245 km
Opublikowano

No co,z to chyba sa mankamenty prostych instalacji LPG II generacji. W instalkach sekwencyjnych chyba juz nie ma tego problemu.. tylko ze cena montazu jest :jawdrop: .

..

W instalacjach sekwencyjnych również wtryski nie wtryskuja paliwa więc dlaczego by miało nie byc tego problemu:?:

Opublikowano
Ja mam podobny problem z tą różnicą że na zimnym silniku wszystko jest OK. Po lekkim rozgrzaniu zaczyna kuleć. Czy to też mogą być wtryski :?: Na gazie chodzi idealnie.
Opublikowano
do paliwa środek do czyszczenia ukł wtrysk. kup sobie tylko jakis dobry (ja wlałem Xeramica) wlej a powinno pomóc tylko wlej przed tankowaniem (dobrze sie wymiesza)

A jak nie mam inst. gazowej to tez mozna sobie poczyscic wtryski czy wtedy nie ma sensu ?

Opublikowano

A jak nie mam inst. gazowej to tez mozna sobie poczyscic wtryski czy wtedy nie ma sensu ?

Środek ten nie jest drogi :wink: próbe możesz zrobic zaszkodzić mu nie powinno, a na naszych stacjach typu"cpn" :twisted2: różne syfy leją mogą one zanieczyścic układ

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja akurat tankuje w Rosji po 2 zł za 1L/95 PB :)

Cena dobra :clap: po co tu gaz jak sie ma paliwo w takiej cenie :roll2:

tylko czy w nim faktycznie jest to 95 :?:

Opublikowano

Żebyś sie nie zdziwił, chyba nic gorszego niż polskie fekalia :duh: to już zatankować nie można i do tego w SKANDALICZNEJ cenie 4,35zł :mad2: .

Boże, Ty widzisz a nie grzmisz! :modlitwa:

Opublikowano
Dzięki za wszystkie informacje! zalałem ten środek troszke pomaga więc jest szansa że zadziałają wszystkie! Wielkie dzięki!