Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz taką "dziwną" wersje e34 z roletkami w tylnych drzwiach i elektryczną roletą na tylną szybę. (chyba jakąś gwiazde lub prezesa wozili na tylnej kanapie :lol: ) no i mam problemiki tego rodzaju:

1. Roleta elektryczna - po opuszczeniu nie wyłącza się - i gdzies strzela na przekładni bo dalej iść nie może a silnik kręci - o so chodzi ? jakiś wyłącznik krańcowy nie łapie ?? - jak wogóle się wyciąga taką tylną półkę :?: :(

2. Małe roletki w tylnych drzwiach (szyby trójkąciki) po rozwinięciu się nie zwijają. Zdemontowałem jedną ale nie wiem gdzie ta sprężyna jest a ni jak to dalej rozebrac :?: Kto wie o co w tym chodzi :?:

:8)

525i 1991r. Islandgrün met.

525tds 1993r. Oxfordgrün met.

635 CSi/A 1981r. Zypresengrün met.

zielono mi .... 8)

Opublikowano

W mojej tylna półke wyciagnałem ściagając oparcie tylnej kanapy tam pokazały się kołki czy wkrety nie pamietam po ich demontazu przesuwasz półke w strone kierownicy(z tyłu do przodu) i półka na wierzchu :cool2:

Czy tak jest w wersji z roletą :?: Nie mam Pojecia :roll:

Pozdrawiam

• 1 rok później...
Opublikowano

czesc

jak tam? wyciagales ta polke?

jak to zrobiles jesli tak,

bo umnie tez roleta niedzial znaczy mam manualna ale niewciaga mi materialu i przymiezam sie zeby tam zajzec.

Pozdrawiam

Opublikowano
Masz taką "dziwną" wersje e34 z roletkami w tylnych drzwiach i elektryczną roletą na tylną szybę. (chyba jakąś gwiazde lub prezesa wozili na tylnej kanapie :lol: ) no i mam problemiki tego rodzaju:

1. Roleta elektryczna - po opuszczeniu nie wyłącza się - i gdzies strzela na przekładni bo dalej iść nie może a silnik kręci - o so chodzi ? jakiś wyłącznik krańcowy nie łapie ?? - jak wogóle się wyciąga taką tylną półkę :?: :(

typowy objaw- wada tej konstrukcji- wyrobiła sie zebatka. Moze pomóc elektryk jakis, ktory musi skrócic dopływ pradu do silniczka. Bo u mnie tez tryka ten trybik ładnych pare sekund po opuszczeniu rolety.

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

panowie mam pytako:

jak zdemontowac tylna kanape z oparciem ? padla mi dzis roleta tylnej szyby(przestala zwijac ja z powrotem ) i musze sie do niej dostac. wczesniej w e34 mialem skladana kanape wiec niebylo z tym problemu ale tu niewiem jak sie do tego zabrac czy jest przykrecona na sruby ?jesli tak to w ktorych miejscach sie znajduja ? z gory dzieki za podpowiedz

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano

... podrywasz siedzisko do góry , poszło . jeżeli masz zagłówki w tylnym oparciu - do góry je , w maskownicach masz kołki - obrót kołka o 90 st . maskownica do góry , podbijasz do góry zagłówek - musi wyjść z prowadnicy - ( piszemy o oryginalnych płaskich prowadnicach zagłówka )

opuszczamy podłokietnik na tylnym siedzeniu pasażera - w blasze są dwa otwory - wkładasz palce w otwory , ściskasz do wewnątrz , podciągasz do góry - oparcie podłokietnika powinno wyskoczyć , na przedłużeniu mocowania podłokietniaka ( w dół ) są dwie nakętki - odkręcamy , - po jednej nakrętce mamy przy zakończeniu oparcia przy zewnętrznych dolnych jej końcach ( przy nadkolach ) - oparcie podbijamy do góry i wyciągamy po uprzednim poluzawaniu pasów , ( wcześniej trzeba poderwać osłonki maskujące wyjście pasów z p€łki w kirunku przodu ( ta część pozostaje na pasie ) , po wyjęciu oparcia - w tylnej górnej listwie "

oparć jest 4 olbo 5 czarnych klipsów - wyjmujesz podważając je , już nic nie powinno je trzymać ,,,, jeżeli są problemy albo opór ze stronu pułki to zastosuj się do mojej rady - na Forum pisali że można ją wysunąć ale tą co kupiłem była nieci=o sfatygowana więc jednym ruchem od góry pociągnij za tapicerkę tylnych słupków - są mocowane na 4 klipsach - i masz pole do popisu - pułka wychodzi jak żłoto a mantarz i składanie to LEGO ... uffffff .... :mrgreen:

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
Dzieki Misiek,wszystko poszlo tak jak napisales :modlitwa: roleta jest juz na zewnatrz. naprawiales moze juz taka rolete ? gdzie ona ma jakies sprezyny do zwijania bo podczas skladania(prowadnice i silniczek chodza ok) wogole sie nie zwija tylko zostaje na zewnatrz i zalamuje sie. Czy zeby to naprawic trzeba roznitowac te boczne koleczka ?

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589