Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój manual w te mrozy w cyklu miejskim ( jazda koło domu ) w 10l się zamyka.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

• Odpowiedzi 167
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
To ja też się pochwalę . Już od poczaku stycznia do teraz miasto i troche trasy to 9,8 l/100km za to od maja znowu bedzie 7,5 srednio . Taka aura i nic się na to nie poradzi - silnik zimny , krótkie odcinki , grzanie w kabinie na max + fotele . Nic mniej nie wydoli :mad2:
Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano

hmm tak czytam te komentarze i stwierdzam ze z moim jest chyba cos nie tak...

e92 2.0d 184, 2 osoby + box - prędkość w zakresie 100-160

Trasa Katowice - Arraba - Katowice - 2000 km - 5.9

Trasa Katowice - Zell Am See - 900 km - 6.0

Opublikowano

To najnowszy silnik pali zdecydowanie mnie + do tego trasa + wszystko sprawne na 100% ( wtryski, termostaty, turbina ), więc spalanie OK. Samochód w miarę lekki i opływowy. Ale to i tak nadal mało z trumną na dachu, mierzyłeś spalanie na dystrybutorze ?

Pzdr

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
hmm tak czytam te komentarze i stwierdzam ze z moim jest chyba cos nie tak...

e92 2.0d 184, 2 osoby + box - prędkość w zakresie 100-160

Trasa Katowice - Arraba - Katowice - 2000 km - 5.9

Trasa Katowice - Zell Am See - 900 km - 6.0

Chyba rzeczywiście jest coś nie tak. Gdyby nie ten box, to powinieneś mieć spalanie w okolicy 4,0 L/100km w trasie. :norty: (wg producenta)

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
skalibrowac komputer polecam :cool2:

albo testem nr 21 albo inpa

Można to zrobić (skalibrować) w ukrytym menu bez podłączania kompa z Inpą?

U mnie zaniża około 5%, wiec chyba nie ma sensu kombinować.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja tak zrobilem na poczatku nie wiedzilem czy zcegos popsulem nawet gdzies temat zalozylem,ale po wypowiedziach kolegow wiem co uczynilem :cool2:

wyzerujesz sobie prawie wszytsko w ukrytym menu ,a srednie spalanie mi zaczelo odliczas od 8l/100km(nie wiem ile u Ciebie) i teraz w zime mam 6,6l-7.0l w miescie bo co trzeci dzien robie 20okm i mi spada do 6.6l :cool2:

jezeli bedzie Ci sie nie zgadzac z Twoimi wyliczeniami ,mozesz jeszce inpa

Opublikowano
moje 320d touring w automacie spala po mieście jedyne 12l-14l przy dzisiejszych mrozach. :mad2:
]

myślę ,że u mnie podobnie przy trasach 9 km w Poznaniu do pracy. W spalanie poniżej 10 l w automacie przy -10 w mieście z korkami PN, Wawa czy Wrocław, nie wydaje mi się możliwe.Oczywiście pali mi do 10 l ale średnio i kiedy zrobie na baku 400 km tras a 200 km miasta. Oczywiście na trasie nikt raczej mnie nie wyprzedza , sam nie wiem dlaczego :mrgreen:

Opublikowano

Moja E91 przy 4 dorosłych i 2 pary nart na dachu pełen kufer droga do Zakopanego z Warszawy wypiła 6.8l przy max 120km/h,śmigając już w górach

codziennie po około 40 km z czego połowa pod górkę z 4 na pokładzie i nartami na dachu już było 8,8-9,2,prędkość nie większa niż 30 km/h,mam wszystko sprawne,termostaty powymieniane

opony 205/16, :8) świece i moduł sprawny,filtry i oliwa świeżo po wymianie.

Opublikowano

Witam kolegów.

Moja bawarka wypala 6,5 l na 100 km średnie spalanie praca dom dom praca normalna jazda bez korków.

Tydzień temu trasa Warszawa-Karpacz i na zat cztery osoby bagażnik na makxa,cztery osoby 6,2 do 6,3 l na 100km.

W lato bywało 5.9 do 6,0 l na 100km na letnich oponkach.Myślę że to dobry wynik.

Pozdrawiam serdecznie." gorące serca zwalczą mróz(Bogdan Zalewski)"

Opublikowano

To wydaje się aż dziwne, bo nawet N47 tyle nie pali, a sprawdzasz na dystrybutorze ? W sumie w trasie to i ja zejdę do 6,7 - 7l zimą, ale tylko w trasie i przy spokojnej jeździe do 110km/h.

Pzdr

Opublikowano

Zawodowo pomykam 20 lat i wiem jak naciskać gaz góra duł nie istnieje .

Sprawdzałem po przejechaniu 100 km i zatankowałem pod korek i wiem ile mi pali:)

Opublikowano

Jasne.. eko jazda, jasna sprawa, ale sorry w takie bajki nie uwierzę. Druga sprawa, co kto rozumie przez pojęcie 'jazda' a jazda z przemieszczaniem się z punktu A do punktu B to różnica.

Czyli My wszyscy mamy popsute auta - a kolega ma jedyne sprawne :) gratuluję. :D

Zapraszam do siebie na pomiar moja bawara ma przebieg 110 tyś km

Pozdrawiam.

Jakbyś jeszcze uzupełnił profil to pewnie nie jeden przyjechałby na pomiar :lol:

Pzdr.

Opublikowano

Niedowiarków zapraszam do siebie: tankuje najlepsze paliwo dodatek zimowy shell filtry powymieniane wszystkie

samochód w garażu i do pracy rodacy i 6,5 l na 100km i dobranoc wszystkim .Jak się dba to się ma :)

Opublikowano
Niedowiarków zapraszam do siebie: tankuje najlepsze paliwo dodatek zimowy shell filtry powymieniane wszystkie

samochód w garażu i do pracy rodacy i 6,5 l na 100km i dobranoc wszystkim .Jak się dba to się ma :)

Kolego sorry, ale z takimi tekstami to chyba fora pomyliłeś :D i pewnie jeszcze powiesz, że tankujesz shell v power diesel prosto z Niemiec? :lol: :lol: :lol: hehe.

Pytanie o której wyjeżdżasz do pracy i z jaką prędkością jedziesz? .. :D wiesz mi też kiedyś auto spaliło 4,5litra ale czy ja wiem czy jest się czym chwalić? :mad2: jakbym chciał, żeby mi auto paliło 5 litrów to bym nie jeździł e90 320d.

I ponawiam prośbę o uzupełnienie profilu bo w dalszym ciągu niedowiarki nie wiedzą, gdzie jechać :8)

Pzdr.

Opublikowano
Faktycznie tankuje na shell i jadę rano omijam korki i znam ustawienie świateł(zboczenie zawodowe)
Opublikowano

No jasne i jeszcze masz pewnie ze dwóch czarnych co pchaja Ci auto od świateł do świateł . Takie bajki to dzieciom opowiadaj . Piszesz bzdury i ja ci to powiem bo inni może zastanawiaja się co maja ze swoim autem a ja im powiem ,że nic a Twoje spalanie to mażenie senne . :mad2:

To tak w kwesti realizmu . :lol:

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/