Skocz do zawartości

uszczelka czy glowica .??.pomozcie.Foto i video!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich mam problem..samochod chodzi jak chodzil nie grzeje sie ..jezdzi tak jak jezdzil..nie ma problemu z odpalaniem..przyjechalem nim 2 tyg temu z Polski do Angli..wszystko bylo okey..Teraz chcialem zmienic olej i zobaczylem po odkreceniu korka oleju ze jest caly usmarowny zolta mazia..Tak jakby kawa z mlekiem....zreszta na bagnecie tez olej jest maziowaty..pomozcie mi co mam w tym wypadku zrobic..jestem w angli i chcialbym to dobrze zrobic..zebym o nic sie nie martwil ze woda mi rozwali caly silnik..Pozdrawiam i czekam na wasza pomoc;;;;;;;;;;;;;;;;http://yfrog.com/2mkorekj;;;;;;;;;;;;;;to jest korek wlewu....a tutaj filmik pracy silnika...http://www.youtube.com/watch?v=2lz2JSdFXoo
Opublikowano
troche ubylo ale jak na taka dluga trase to mysle ze to niewiele..jechalem z polski do Angli 2000 tys km..nie mam takiego bagneciku..prosze o dalesze rady.Pozdrawiam
Opublikowano
jak juz wytre bagnet to jest tylko jeden poziom..a tak to jak pierwszy raz wyjmuje to widac kawe z mlekiem i olej jest bardzo rzadki dopiero jak wytre pare razy i wloze bagnet a nastepnie wyjme to olej jest w normie.czyli pomiedzy min i max..i na tym korku od wlewu oleju jest duzy zolty osad..
Opublikowano

Po takiej trasie jaką zrobiłeś pod korkiem nie powinno być tyle tej mazi - ona ma prawo wystapić jak jeździ się na krótkich odcinkach w niskich temp. Żeby tyle tego majonezu się uzbierało powinno sporo wody z układu chłodzenia ubywać - ale piszesz że nie więc mamy niezłą zagadkę :shock:

Może ten temat Cię naprowadzi?:

viewtopic.php?f=72&t=111743

Opublikowano
o cholera..kolego ja tezx mialem cale serwo zalane woda..oczyscilem wlasnie kanaliki..powiedz mi czy to wlasnie to bylo przyczyna?czy jednak uszelka??
Opublikowano

Skoro płynu z chłodnicy Ci nie ubywa to znaczy że uszczelka OK a woda do silnika dostawała się przez servo i kolektor ssący.

Zmień olej na nowy i jak już udrożniłeś odpływ poobserwuj co teraz bedzie się działo - podejrzewam że już wszystko wróci do normy :cool2:

• 1 rok później...
Opublikowano
Koledzy moja bunia tez miala zapchane kanaliki odplywowe i zasysala wode do oleju. oczywiscie wszystko udroznilem ale teraz przy nacisniecu hamulca slysze jakby uciekajace powietrze w okolicach serva. czy to jakas uszczelka poszla??
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam nie chce cie martwic ale zimą całe to serwo ci zamarznie :cry:

czemu tak sadzisz?? kanaly odplywowe sa drożne, tylko ten dzwiek mnie martwi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

w serwie nadal jest woda. Koniecznie je wymień.

< to nie jest temat o serwach>

Do autora.

Nie szukaj jeszcze w uszczelce a na początek warto sprawdzic jak sie miewa odma.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
troche ubylo ale jak na taka dluga trase to mysle ze to niewiele..jechalem z polski do Angli 2000 tys km..nie mam takiego bagneciku..prosze o dalesze rady.Pozdrawiam

Kolego to nie Daewoo lub inny wytwór kultury wschodu!

Tu nic nie ma ubywać!!!

Nie napisałeś kiedy wymieniałeś olej i na jakim jeździsz.