Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak się objawia blokada prędkości maksymalnej? Ostatnio dojechałem do 256 km/h i nic się specjalnego nie stało....

Kal

Opublikowano

przy 250 na liczniku / a 235kmh na kołach/ staneło i dalej szybciej jechac nie chciało ani pól km

wiec moze masz zdjęty kaganiec :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A czy nie jest przypadkiem tak, ze przy 250km/h, ale predkosci rzeczywistej blokuje? Bo liczniki pokazuja zawsze do +10% predkosci rzeczywistej czyli gdy jedziesz 250km/h licznik moze pokazywac nawet o +25km/h (275km/h). Tylko skad ta "blokada" mialaby wiedziec jaka jest predkosc rzeczywista? Z GPS :?: Ktos zna zagadnienie :?:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
250 km/h licznikowych. Sam kiedys dojechalem do tej predkosci e34 540i. Dalej nie chciała mimo, ze wciskałem gaz a mialem dopiero 5 tys. obrotów na 6 biegu. Elektroniczna blokada gdy licznik napotka 250km/h. Bardzo proste.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

245 r18

najciekawsze jest to że przed wgraniem nowego softu nie szła więcej niż 250km/h nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale po softowaniu dużo lepiej się rozpedzała od 160 w góre i v-max jakby tez sie zwiekszył a spalanie jadac srednio 200 - 240 km/h przez 450km wyszło 12.5 l/100km

porównując do X5 z takim samym silnikiem tylko po chip-ie (jechal;ismy równo) w X5 spalanie 18.5

KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano

a nie zdjeli kagańca przy okazji upgrade softu ?

gumy chyba troche wyższe od fabrycznych, pewnie dlatego wskazanie licznika jest prawie równe wskazaniu gps :)

Opublikowano

moze zdjeli ale wtedy sie tym nie interesowałem powiedzaiłem zeby zrobili wszystko co mozna łacznie z wyłączenie pipcyka od niezapietych pasów...

co do gum to niby dedykowane do tego modelu

KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano
A dlaczego zdjeli, przeciez nie poszla wiecej niz licznikowe 250 :?: Tak to moze i z kagancem latac :lol:
Opublikowano
jakie gumy na aucie ?

3500rpm @ 250kmh ;) piękne ;D

to fakt

mniej pięknie wygląda tylko zasięg 488km a zbiornik paktycznie pełny (uwzględniając błąd paralaksy przy patrzeniu z boku)

Opublikowano

po miescie i tak wiecej niż 550 - 600 sie nie pojawia...

ale przez pewien okres czasu autem jezdziła moja kobieta i jak wsiadłem po nie do auta przy pełnym baku zobaczyłem 1070km do tankowania to sie przestraszylem ze cos zepsuła :shock:

KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano

do tego to akurat ja jestem przyzwyczajny ;)

po mieście 535d ma zasięg 550-600km :)

ale chwilowe na zdjęciu nie jest tragiczne - 15-16 litrów przy tej prędkości...

oszczędny pojazd ;)

swoją drogą nie pamietam ile moje ssie przy 250, jakos nie było okazji się przyglądać za bardzo ;)

Opublikowano
po miescie i tak wiecej niż 550 - 600 sie nie pojawia...

ale przez pewien okres czasu autem jezdziła moja kobieta i jak wsiadłem po nie do auta przy pełnym baku zobaczyłem 1070km do tankowania to sie przestraszylem ze cos zepsuła :shock:

:lol: :lol: :lol: :lol: dobre

Przy 200km/h wskazuje około 10l spalania chwilowego. Oczywiście sprawdzane na trasie :mrgreen:

BMW to jest to co lubię najbardziej! Freude am Fahren!

http://img.userbars.pl/120/23959.gif

http://img153.imageshack.us/img153/6728/aaad.jpg

Opublikowano

ale nie ma co porównywać 535 duzo lepiej jezdzi...

ale powiem szczerze że nastepna chyba bedzie benzynka albo x6 3,5d

sam nie wiem teraz chyba lekko zmodyfikuje program w moim malutkim dieselkkkku

KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano
No na zdjeciu troszeczke brakuje do 260 :lol: A tak na serio to sorry, nie zauwazylem ze ostatnia liczba na liczniku to przeciez 260, a nie jak myslalem 250. Sorki, moj blad. A czy ona jest po czipie, ze tyle polaciala czy jak ??? a moze gumy zjechane juz i zawyza ?? a moze taki dobry egzemplarz ? jak tak to gratulacje. Moja pokazuje na seryjnych prawie nowych gumach licznikowe 246/247, i to niewazne czy jest pod gore czy z gory (troche dziwne to, jakby jej bylo wszystko jedno a przeciez pod gore jest duzo ciezej, to z gory powinna jeszcze lepiej zapitalac). A no i obroty niestety przy tym duzo wyzsze, ponad 4000 wyraznie bo to manual. Pozdro !
Opublikowano

gumy swiezo założone nowe good year asymetric (bardzo dobra guma) już drugi komplet kupiłem i nie chce innej

nad chipem sie zastanawiam a jak narazie seryjne 218 kucyków

KUPIE E30 325i lub 325e