Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jestem na etapie instalacji dis lecz w mojej inpie brakuje plików ADS setup i OBD setup w necie nie mogę ich znaleźć ma ktoś namiary na te pliki??
  • Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam

Gdy próbuje połączyć się z głowicą wywala mi taki błąd NET-0002 illegal version

zmieniłem Ediabas 7.0.3 na Ediabas 6.4.7 i dalej to samo. Co to za błąd? Pomocy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ifhserv32.exe musisz mieć też z starej wersji.
Opublikowano

Już działa wielkie dzięki nerwus :cool2:

Został mi tylko jeden problem podczas zamiany ediabas 7 na 6.4.7 nie działa mi NCSEXPERT. Pokazuje taki komunikat: Nie znaleziono punktu wejścia procedury_apiTrace@8 w bibliotece api32.dll i winkfp tez mi nie działa ale tego programu i tak nie używam.

Opublikowano

Potrzebuje linki do DIS v57 w języku angielskim z dobrego źródła posiada ktoś namiary??

Ten od nerwusa wersja US z 1 strony nie działają :cry:

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam ten sam problem co wielu nie mogę połączyć się za nic paski w Dis które powinny być kolorowe są szare proszę o pomoc może ktoś by spróbował zdalnie przez teamviewera?

Z góry dziękuję.

Maniacy BMW
Opublikowano

witam,

zainstalowalem DISa na windows Vista i doszedlem do API testu ktory zwraca mi z bledem NET 0009 TIMEOUT przejrzalem forum ale nie moge dojsc co jest, IP w edibas zmienione, jak i w DIS

prosze o pomoc co moze byc nie tak :roll:

glowicy tez nie widzi, a dolne kwadraciki sa podswietlone w DISie

edit :jesli zmienie IP w System Configuration w DISIE na 192.163.63.1 to dostaje blad przy API test Net 0016 HOST NOT FOUND

Opublikowano
robert0707 po co się produkujesz , edytujesz post jak widzisz zero pomocy z jakiej kolwiek strony . Też mam maly problem i nawet nikt sie nie odezwie. Pozdrawiam i życzę wesołych świąt.
Maniacy BMW
Opublikowano

Kolego poradzilem sobie sam :D

problemem byl VMWare w wersji 6.5.jak i bledny plik instalacyjny glowicy. Niby sie instalowala ale przy nacisnieciu "stop" wypluwala blad.

Moj system to VistaHomePremium.

Zainstalowalem VMWare 7.1.4 i wszystko lata az milo :mrgreen:

pytaj o wszystko a na pewno odpowiem :wink:

Opublikowano
Witam Nie moge wogule niczego pobrać. Czy linki te w 1 poscie sa aktywne? jak klikne w ktorykolwiek to pisze file not found lub file is invalid czy moze mam cos z netem bo juz sam niewiem?
Opublikowano
OK znalazlem wszystko tylko nie moge znalesc dokladnej instrukcji krok po kroku co robic. Sory ale nigdy nie instalowalem takich rzeczy a chcialbym zdiagnozowac moja bunie. robert0707 czy znasz moze jakas dokładna instrukcje jak to pokolei zainstalowac i skonfigurowac chodzi mi przewaznie o disa na win 8 vmware. dzieki za odp.
Opublikowano

Ja mam jeszcze jedno takie pytanie zainstalowałem Disv57 wczesniej działał i wykrywał auto teraz mam problem nie łączy się.

Jeśli w ediabas zmieniam interfejs na ADS nie działa mi inpa i dis. Wczesniej działałały oba programy. Jeśli zmieniam interfejs w ediabas na std:obd inpa dziala poprawnie a dis już nie jak to ugryzc, żeby oba programy działały poprawnie?

Opublikowano

Znaczy moze zle napisalem ja mam windows 8 64 bit a VMware wersja 7.1.

Mam jeszcze jedno pytanko bo wszyscy mowia ze w inpie powinno byc tak ze najpierw sie batery zalacza a potem ignition.U mnie jest tak ze jak wyjme usb od interfejsu to batery jest off i ignition tez mimo ze nawet nie jest podlaczony do auta.

Tak jest gdy podlaczy tylko do kompa interfejs: http://imageshack.com/a/img27/2710/adzl.jpg

A tak gdy odłacze: http://imageshack.com/a/img62/6462/1zch.jpg

Intrfejs kupowalem tutaj: http://allegro.pl/tester-interfejs-do-bmw-inpa-obd2-usb-e46-e39-e60-i3784343195.html

Prosze o pomoc

Opublikowano
Dobra Udało mi sie odpalic inpe wszystko dobrze działa. Ale mam problem z disem. Otóż api testy przechodze i głowice rozpoznaje. Ale nie moge sie połaczyc z autem, wyskakuje mi taki komunikat: http://img812.imageshack.us/img812/7689/1vt5.jpg . Zastanawia mnie jedna rzecz bo moze ja cos zle robie , czy moze jest jakas procedura laczenia sie z autem np w ktorym momencie podlaczyc kabel, wlaczyc zaplon itp.? Na tym screenie : http://img13.imageshack.us/img13/2235/m2x8.jpg ta bateria jest zapełniona a na poprzednim juz nie. Czy moglby mi ktos pomoc? Wydaje mi sie ze jestem juz blisko :D Z gory dzieki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdź nazwę komputer, nie może być dłuższa jak 8 znaków.

Pierwszy raz widzę komunikat ze stacja dyskietek.

Opublikowano

Mam krótkie pytanie odnośnie instalacji i konfiguracji DIS. Czy do poprawnego podłączenia i komunikacji z samochodem, potrzebny jest Diaghead :?: Z tego co widzę to chyba tak, a DIS to tak naprawdę osobny system oparty na Uniksie. Więc w 99% przypadków uruchamiane są dwa systemy => Windows pod którym działa Ediabas i uruchomiony pod Vmware DIS. W takiej sytuacji dodatkowe uruchomienie Diaghead nie komplikuje sytuacji.

Ale jak wygląda postawienie systemu samego, bezpośrednio na dysku bez żadnej wirtualizacji albo pod Linuksem przy użyciu Vmware. Co z Ediabas i z wykrywaniem głowicy. Przymierzam się do instalacji DIS, ale właśnie pod Linuksem. Aktualnie miałem zainstalowany Virtualbox i pod nim Windę, pod Inpę i NCS-a wystarczało, natomiast pod DIS chyba lepszy jest Vmware. Nie chcę już emulować kolejnego podsystemu w już emulowanym systemie :duh: ewentualnie musiałbym uruchomić obydwa równolegle.

Teraz muszę sprawę przemyśleć czy warto tak kombinować. Który program tak naprawdę jest lepszy, INPA + NCS czy DIS + Progman. Z tego co piszą na zagranicznych forach, to INPA, NCS są programami wewnętrznymi firmy, natomiast DIS jest oprogramowaniem dla dilerów. Z drugiej strony wielu z Was bardziej chwali DIS, że ma większe możliwości jeśli chodzi o diagnostykę i kodowanie.

Znając siebie, pewnie i tak spróbuję zainstalować DIS, choćby po to, żeby poznać kolejny program do diagnostyki. Bo pewnie INPA już przestanie wspierać nowe modele, więc tak czy inaczej przesiadka na inny program nieunikniona.

A wszystko to przez REKINA ;-)